Ekmeleddin İhsanoğlu: ‘Ortada şişko kediler var’

Ekmeleddin İhsanoğlu: ‘Ortada şişko kediler var’

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, ‘Türkiye`nin gemisi sığ sularda değil dalgalı sularda gitmesi lazım. Ortada şişko kediler var ve onlar ciğerin büyük parçasını kapıyorlar.’ dedi.

Kocaeli`nin Kartepe İlçesi`nde siyasi parti, sivil toplum örgüt temsilcileri ve vatandaşlarla birlikte oruçunu açan İhsanoğlu Türkiye`nin bugün bir dönüm noktasında olduğunu söyledi.

‘Türkiye ya demokrasi yoluna devam edecek yurt dışında itibarını kazanacak. Ya da Türkiye daha sıkıntılı günlere devam edecek. Bu sıkıntılar Çankaya`da öfkeyle sorun çözmek değil sorun yaratmak tavrıyla devam edebilir. Türkiye bu seçimde hayati bir kararla karşıkarşıyadır. Ben bir partinin adayı değilim. Bugün 9 parti desteğini ilanetti. Türkiye`de bir iki parti kaldı ve onlar da desteklerini ilan edecekler. Bu seçim çok farklı bir seçim. Bu milletvekili, belediye reisliği seçimi değil. Bu Türk gemisinin kaptanını seçiyorsunuz. Öyle bir kaptan olmalı ki hem bu gemiyi çok iyi tanıyacak hem de suları tanıyacak. Türkiye`nin gemisi sıg sularda değil dalgalı sularda gitmesi lazım. Ortada şişko kediler var ve onlar ciğerin büyük parçasını kapıyorlar. Bu gelir dağılımındaki adaletsizliği gidermek hepimizin görevidir’ diye konuştu.

‘Sınırlar kevgir gibi’

Seçilecek Cumhurbaşkanı bir zümrenin bir gurubun taraftarı olmaması gerektiğini söyleyen İhsanoğlu konuşmasını söyle sürdürdü:

‘Herkese eşit mesafede ve bütün vatandaşları kucaklayan 76 milyon ailenin babası durumunda olmalıdır. Eli maşalı olmamalı. Türkiye böyle bir reysicumhur arıyor. Türkiye içerde huzuru, güven sağlayacak bir cumhurbaşkanı arıyor. Büyük sıkıntı içersinde gerginlik içersinde vatnadaşlar bugün birşey olacakmı, kevgir gibi olan sınırlardan kimler gelecek` endişesi içersinde. Türkiye`de 76 milyon kardeş bilen ve onun birliğini beraberliğni dirliğini sağlayan bir insanın cumhurbaşkanı olmasını istiyor Türkiye. Biz Türkiye`nin önünü açtığımız zaman bu seçimlerde daha demokratik bir Türkiye`ye yöneleceğiz. Türkiye`nin içerdeki ve yurtdışındaki itibarını sağlayacağız. 10 Ağustos da oylarınıza ve sandıga sahip olalım. İl ve ilçe kurullarına sahip olalım. Allah bu devlete zeval vermesin’ dedi.

‘Bunlar işçinin kanını kurutuyorlar.’

 

Yıldız Entegre Fabrikası`nda çalışan işçiler sendikanın kendilerinden habersiz toplu iş sözleşmesi imzalamasına tepki olarak fabrika önünde eylem yapan işçiler Ekmeleddin İhsanoğlu’nun iftar yaptığı restauranta geldi. Burada işçilere destek olacağını söyleyen İhsanoğlu, ‘Bir söz vardır `İşçinin alın teri kurumadan maaşının ödenmesi ` diye bir şey vardır. Bunlar işçinin kanını kurutuyorlar. Buradan işverene sesleniyorum . Bu mubarek aylarda insanları daha anlayışlı olması lazım` diye konuştu.



Ankara

18.04.2024

  • İMSAK 04:28
  • GÜNEŞ 05:59
  • ÖĞLE 12:53
  • İKİNDİ 16:37
  • AKŞAM 19:37
  • YATSI 21:01
  • Perşembe 23.8 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cuma 21.3 ° / 8.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 21.1 ° / 8.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu