KALEMİZ TURİZMİN GÖZ BEBEĞİ HALİNE GELECEK

KALEMİZ TURİZMİN GÖZ BEBEĞİ HALİNE GELECEK

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, Estergon Türk Kültür Merkezi´nin daha aktif kullanılması için bakım ve onarım çalışmasını bir an önce bitirmek istediklerini kaydederek, “Estergon kalemiz, tarihimizden izler taşıyan, kültürel benliğimizin yaşatıl

Kültürel, sanatsal ve turistik faaliyetlerin Keçiören´de yaygınlaştırılması için 2005 yılında Keçiören Belediyesi tarafından inşa edilerek hizmete açılan Estergon Türk Kültür Merkezi´nde ve çevresinde bakım ve onarım çalışması başlatıldı.

“KALEMİZ BİRLEŞMİŞ MİLLETLER GİBİYDİ”

Keçiören´e daha fazla yerli ve yabancı turist çekmek için öncelikle var olan tesislerin verimli kullanılması gerektiğini söyleyen Başkan Altınok, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Estergon kalemiz, 14 yıl önce inşa ettiğimiz bir eserimizdi. Türk tarihinin ve kültürünün yaşatıldığı bir mekân olarak tasarlanan kalemizde, 2005-2009 yılları arasında özellikle akşam olduğu zaman kırmızı plakalı araçlardan geçilmiyordu. Birleşmiş Milletler gibiydi. Gecekondular kenti olan bir Keçiören´i, modern bir Keçiören haline getirdiğimiz dönemde, ilçemizi taçlandırmak için, tarihimize ve kültürümüze atıfta bulunarak inşa etmiştik. 2005´ten 2009´a kadar içerisinde bulunan dükkânlarla, Ören Köşk katıyla, Ankara´ya kuşbakışı hâkim olan seyir terası ve kümbetiyle turistik bir cazibe merkeziydi. Keçiören´in ekonomisine katma değer katan bu eserimizin yeniden canlanması gerekiyor. Estergon kalemiz, tarihimizden izler taşıyan, kültürel benliğimizin yaşatılmasına ön ayak olan, Türk tarihinin ve kültürünün yaşatıldığı motiflerle yeniden turizmin göz bebeği olacak.”

ESTERGON TÜRK KÜLTÜR MERKEZİ NASIL BİR ESERDİR?

Keçiören´de, Güçlükaya Mahallesi Fatih Caddesi Bülbüller Sokağı güzergâhında bulunan Estergon Türk Kültür Merkezi, içerisinde bulunan müze ile Türk tarihinin ve kültürünün günümüzde yaşatılmasına imkân tanıyan; içerisinde bulunan dükkân katı, Ören Köşk katı (restoran), seyir terası ve kümbetiyle oldukça estetik bir eserdir. Estergon Türk Kültür Merkezi´nde geleneksel Türk sanatının birçok motiflerine yer verilmiştir. Uzaktan bakıldığında kümbetler, Türklerin hayatında önemli bir yere sahip olan geleneksel Türk çadırlarına benzetilmiştir. Ören Köşk (restoran) katında pencereler özellikle panoramik seyir sağlamak amacıyla alabildiğine geniş yapılarak buradan Ankara´yı seyretme imkânını sağlanmıştır.

 



Ankara

29.03.2024

  • İMSAK 05:05
  • GÜNEŞ 06:30
  • ÖĞLE 12:58
  • İKİNDİ 16:30
  • AKŞAM 19:16
  • YATSI 20:36
  • Cuma 17.9 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 8.3 ° Güneşli
  • Pazar 23 ° / 10.3 ° Güneşli