SİVİL MEMURLARDAN SALDIRININ YILDÖNÜMÜNDE MERASİM SOKAK´TA AÇIKLAMA

SİVİL MEMURLARDAN SALDIRININ YILDÖNÜMÜNDE MERASİM SOKAK´TA AÇIKLAMA

Sivil Memurlar Sendikası (SİME-SEN) Genel Başkanı Serdar Dursun; "Aradan geçen üç yıla rağmen acımız ve öfkemiz, ilk günkü gibi taze ve büyüktür" dedi.

Sivil Memurlar Sendikası Genel Başkanı Serdar Dursun, sendika yönetimi ve il temsilcilerinin katılımıyla 17 Şubat 2019 günü "Merasim Sokak Şehitlerini Anma" töreni yapıldı. Dursun törende şu basın açıklamasını yaptı:

Değerli Arkadaşlarım…

Ülkemizin birlik ve beraberliğini bozmayı hedefleyen, her türlü değeri ve ahlakı çiğneyen, bölücü terör örgütünün, alçak yüzüne bir kez daha şahit olduğumuz Merasim Sokak Patlaması´nın yıldönümünde, o hain ve menfur saldırıda gazilik unvanına erişen ve şehitlik mertebesine ulaşan arkadaşlarımızın anısını yaşatmak ve onları en güzel şekilde anmak için bugün burada toplanmış bulunmaktayız.

Öncelikle belirtmek isteriz ki; aradan geçen üç yıla rağmen acımız ve öfkemiz, ilk günkü gibi taze ve büyüktür. Acımızı bir nebze azaltma adına; saldırıdan sorumlu tutulan 68 sanığın yargılandığı Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesi´nde görülen Merasim Sokak davasında sanıkların en ağır şekilde cezalandırılması için SİME-SEN mücadele vermiş olup, mahkeme saldırıdan sorumlu tuttuğu 6 sanığa 29´ar kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası vermiştir.  SİME-SEN olarak cezası hafifletilen diğer sanıkların da en ağır şekilde cezalandırılması için bahse konu davanın üst mahkemede takipçisi olmaya devam etmekteyiz.

Bugün kıymetli gazilerimize ve aziz şehitlerimize karşı en büyük görevimiz, onların uğrunda gazi ve şehit olduğu değerler etrafında yüreklerimizi kenetlemek, birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi pekiştirmektir. Yaşanan her olayda kenetlenen aziz Türk Milleti, karanlık odaklara ve terör örgütlerine karşı tarihi boyunca asla taviz vermemiştir bundan sonra da vermeyecektir. Şunu bir defa herkes bilmelidir ki, hiçbir terör saldırısı Türkiye´yi dize getiremeyecek, teslim alamayacaktır.

Bu sebeple; kimden ve nereden gelirse gelsin teröre karşı tek vücut olma tavrımızı ve terörle mücadeleye olan tam desteğimizi ve emeğimizi bir kez daha deklare ediyoruz. Sivil Memurlar, dün olduğu gibi bugün de terörle mücadelede güvenlik güçlerimizin her daim yanında yer alarak vatanın bölünmez bütünlüğünün teminatı, demokrasi ve Cumhuriyetimizin sigortası olmaya devam edecektir. 

Gazi Meclisimizde, Milli Savunma Bakanlığında, Türk Silahlı Kuvvetleri´nde, Emniyet Genel Müdürlüğü´nde, Jandarma Genel Komutanlığı´nda, Sahil Güvenlik Komutanlığı´nda görev yapan sivil memurlar olarak terörle mücadelede her an devletimizin ve milletimizin yanında durarak, barışta ve savaşta, yurtiçinde ve yurtdışında, Türk kanının değdiği tüm topraklarda şahadet şerbetini içmeye hazır olduğumuzu bildirmekten de onur ve gurur duyarız.

Hürmetle andığımız kahraman şehitlerimiz, bu milletin mukaddes değerleri için canlarını vatanımıza ve milletimize adayan mümtaz kişilerdir. Bu ülkeyi seven her ferdin gönlüne girmeyi başarmışlardır. Şehitlerimiz bütün millete ait olmuş ve milletimizin ortak ve tarihi değeri haline gelmişlerdir. Onlar bizim gururumuzdu

Bu vesileyle binlerce yıllık şanlı Türk tarihi boyunca; Malazgirt´te, Çanakkale´de, Kurtuluş Savaşımızda, Milli iradeye yönelik hain girişim olan 15 Temmuz´da millet, devlet ve bayrak uğruna hayatlarını kaybetmiş şehit olan Askerlerimizi, Polislerimizi, Eğitimcilerimizi, Din Görevlilerimizi, Korucularımızı, bugün burada Merasim Sokak Şehitlerimiz ile tüm kahraman şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyoruz. Gazilerimize Allah´tan şifalar dileriz.

Utanıyorum Şehidim! Utanıyorum yemekten, içmekten, senin annen ağlarken gülmekten utanıyorum. Sanma ki unutuyor, unutturuyoruz. Unutanları barındırmaktan utanıyorum. Sen vatan için, bizim için şehit olurken seni görmezden gelenlerden utanıyorum.

Vatan için yaşayıp, öldünüz. Siz toprağa değil kalplere gömüldünüz.

17 Şubatı unutmadık, unutturmayacağız!



Ankara

17.04.2024

  • İMSAK 04:30
  • GÜNEŞ 06:01
  • ÖĞLE 12:53
  • İKİNDİ 16:36
  • AKŞAM 19:36
  • YATSI 21:00
  • Çarşamba 25 ° / 11.5 ° false
  • Perşembe 23.8 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cuma 21.3 ° / 8.8 ° Güneşli