KILIÇDAROĞLU; “MAMAK´TA ADNAN DEMİRCİ İLE YENİ BİR TARİH YAZACAĞIZ.”

KILIÇDAROĞLU;  “MAMAK´TA ADNAN DEMİRCİ İLE YENİ BİR TARİH YAZACAĞIZ.”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Mamak Belediye Başkan Adayı Adnan Demirci ile katıldığı Mamak Mitinginde “Hiçbir baskının önünde diz çökmeyeceğiz, kendimiz için değil, çocuklarımız, ülkemiz, vatanımız, bayrağımız ve demokrasimiz için sandıklara

Mamaklıların yoğun ilgi gösterdiği mitinge; CHP Genel Başkan Yardımcısı Levent Kuşoğlu, Milletvekili Gamze Taşçıer, CHP Ankara İl Başkanı Rıfkı Güvener, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, CHP Mamak İlçe Başkanı Uğur Açıkalın katılım sağladı.

Mitingde ilk konuşmayı yapan Adnan Demirci; “Mamak üniversite için, organize sanayi bölgesi için, daha yeşil bir kent olmak için, sosyal haklar, sosyal donatı alanları için ‘Değişim´ diyor, hep birlikte değiştireceğiz. Yeşilbayır, Türközü, Natoyolu, Ekinbaşak değişim diyor, buna inancım tam, yolumuz açık olsun.” mesajlarını Mamaklılarla paylaştı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mamak´ta Adnan Demirci ile yeni bir tarih yazacaklarını, Demirci´nin bütün Mamaklıları kucaklayacağını, her kuruşun hesabını vereceğini, kreşler açacağını, aç ve açıkta hiçbir çocuğun kalmayacağını söyledi.

1 Nisan´ın Ankara´da ve Türkiye´de demokrasi için önemli bir tarih olduğunu, hiçbir baskının önünde diz çökmeyeceklerini vurgulayan Kılıçdaroğlu; "Birlikte sandıklara sahip çıkacağız. Kendimiz için değil, çocuklarımız, ülkemiz, vatanımız, bayrağımız ve demokrasimiz için sandıklara sahip çıkacağız." diye konuştu.

“Bay Kemal Konuşuyor” Diyorlar

Sorunların sadece Mamak´ta, Ankara´da olmadığını, Türkiye´de işsizliğin, pahalılığın, enflasyonun arttığını kaydeden Kılıçdaroğlu; "Her vatandaşın mutfağında yangın var ama bir yerde safahat, Lale Devri var. Nerede? Sarayda. İşsizlik, yoksulluk var, çocuklar yatağa aç giriyor diyorum, itiraz ediyorlar. Bu memleketin huzura ihtiyacı var diyorum, itiraz ediyorlar. Ne söylesem, ´Bay Kemal konuşuyor.´ diyorlar. Bay Kemal konuşacak. Bay Kemal´in onlardan birden fazla farkı var. Bay Kemal haram yemez, onlar haram yerler, Bay Kemal kul hakkı yemez, onlar kul hakkı yerler. Bay Kemal hiç kimseyi ötekileştirmez, bu ülkede yaşayan 82 milyon yurttaşı başının üstünde taşır ama onlar aksini yaparlar. Bay Kemal evladına paralı askerlik yaptırmaz. Parayı ödeyip de ´oğlum askerlik yapmasın´ demez ama onlar başka türlü yaparlar. Ben oğlumu, evladımı askere gönderirim. Bizim mücadelemiz hak mücadelesidir. Biz huzurdan, barıştan, birlikte yaşamadan yanayız. Bir Bay Kemal arıyorlarsa o bay Kemal budur. Bu Bay Kemal namuslu adamdır. Bu Bay Kemal oğluna telefon açıp ´oğlum paraları sıfırladın mı´ demez. Ne derlerse desinler biz kendi ülkemizi, insanımızı seviyoruz ve sizlere hizmet etmek için mücadele ediyoruz." diye konuştu.

Bu Varlık Kuyruğu Niye Almanya´da, Güney Kore´de Yok?

Vatandaşlardan, sandığa giderken "17 yıldır tek başına yönetiyorlar, beni neden şimdi soğan kuyruğuna mahkûm ettiler? Beni neden mercimek kuyruğuna mahkûm ettiler? Neden ithalat? Neden Türkiye´de tarım bitti?" diye sormalarını isteyen Kılıçdaroğlu, “Bunlar varlık kuyruğuymuş. Allah aşkına, milletin aklıyla dalga geçiyorlar. Varlık kuyruğuna bakın. Benim bildiğim varlıklı adam pazara gitmez, açar telefonu oğlum bana beş kilo soğan, üç kilo patates getir der, alır evine götürür. Ben merak ediyorum, bu varlık kuyruğu niye Almanya´da, Güney Kore´de yok? Orada yok, burada var. 17 yıldır yoktu da şimdi niye bu varlık kuyruğu ortaya çıktı? Şimdi düşünme zamanı. Şimdi elimizi vicdanımıza koyup sandığa gitme zamanı. Olay bir Türkiye olayıdır, olay bir parti olayı değil. Bir parti olayını aşan bir olaydır. Beraber, birlikte, huzur içinde yaşama olayıdır." yorumunu yaptı.

Ankara´yı Alacağız, Hiç Kimsenin İşiyle-Aşıyla Oynamayacağız

Ankara Büyükşehir Belediyesini de vatandaşların oyları, Allah´ın izniyle alacaklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, Türkiye Cumhuriyeti´nin Başkenti Ankara´nın yeniden kimliğini kazanacağını; kültür, üniversite, tarih kenti, kurtuluşun ve kuruluşun başkenti olacağını, Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün özlemleri doğrultusunda bir başkent olacağını vurguladı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş´ın Ankara´ya yeni bir kimlik kazandıracağını, Ankara´yı yeniden Cumhuriyet´in görkemli başkenti haline getireceğini söyleyen Kılıçdaroğlu; belediye başkanlarından, herkese eşit hizmet götürmelerini, eğer fakir mahalleler varsa oraya pozitif ayrımcılık yapmalarını, her kuruşun hesabını millete vermelerini, vatandaşa hizmet etmeyi, hesap vermeyi onurlu bir görev kabul ettiklerini söyledi.

CHP´li belediyelerde asgari ücretin 2 bin 200 lira olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Sözüm söz işçi kardeşlerime, 1 Nisan´da Adnan Başkanı Mamak Belediye Başkanlığı koltuğuna oturttuğunuzda orada çalışan işçilerin asgari ücreti 1 Ocak´tan itibaren 2 bin 200 lira olacak. Hiçbir işçinin işine son verilmeyecek. Hiç kimsenin işiyle, aşıyla oynamayacağız." diye konuştu.

"Bu ülkeye bahar gelecek. Bu ülkeye güzellikler gelecek. Bu ülkeye adam gibi, insan gibi politikacılar gelecek. Bu ülkeye birlikte yaşama azmi, kararlılığı gelecek." ifadelerini kullanan Kılıçdaroğlu, kimsenin ötekileştirilmediği bir Türkiye´yi halkla birlikte hareket ederek yeniden inşa edeceklerini söyledi.

Haber: Betül Sayın/Angara Gazetesi



Ankara

26.04.2024

  • İMSAK 04:14
  • GÜNEŞ 05:48
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:39
  • AKŞAM 19:45
  • YATSI 21:12
  • Cuma 23.5 ° / 10.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı