Çelik: Etimesgut´ta Yapılamayan Her Şeyi Yapacağız

Çelik: Etimesgut´ta Yapılamayan Her Şeyi Yapacağız

Millet İttifakı Etimesgut Belediye Başkan Adayı Celal Çelik, “Sosyal demokrat belediyecilik anlayışı ile yeni bir dönem başlatacaklarını,“Etimesgut´ta değişim rüzgârlarının estiğini belirterek bu değişimin temelini oluşturacak projelerin tamamını yakında

Etimesgut´ta yapılmayan her şeyi yapacağız diyen, Belediye Başkan Adayı Celal Çelik “Adaylığımız açıklandığı an itibariyle çok ciddi olumlu dönüşler oldu. Partililerin bile bir kısmının beni tanımadığı bir gerçektir ama tanıdıkça inanılmaz güzel değerlendirmeler yapıyorlar ve bu değerlendirmeler, çok olumlu bir şekilde yayılıyor ve büyüyor. Eminim ki iç huzurla ve mutlulukla şahsıma oy verecekler” dedi.

ETİMESGUT´U GEZİP İNCELEME FIRSATI BULDUNUZ MU?

Sadece adaylığımız açıklandığında değil 3-4 ay öncesinden itibaren genel başkanımızla  konuştuk aday olmak istediğimi söyledim. Gerek yönetimdeki gerekse dışardaki arkadaşlarımızla sürekli Etimesgut´u gezip gözlemler yapma fırsatı bulduk. Elbette Etimesgut Belediyesi´nin hizmetleri var bu hizmetleri yatsıma doğru olmaz biz olanı söyleyecek ve doğru olanı ifade edeceğiz. Doğruları daha da doğruya götürmeye çalışacağız. Nerde kamu binası yapılmış hizmet binası yapılmış bunlarla ilgili gözlemlerimizi yaptık bu yapılanlarla ilgili daha iyi ne yapabiliriz. Bu sorunun cevabını biz vereceğiz. Mesela festival alanımız var bu çok güzel bir hizmet ama böyle güzellikteki bir alanın sağlıklı şekilde değerlendirilebilmesi için yılda birkaç gün değil 12 ay çalışmasını sağlamak olacaktır.

Etimesgut´ta Adaylık Süreci Neden Bu Kadar Uzadı?

Cumhuriyet Halk Partisi olarak Etimesgut üzerinde ciddi çalışmalar yaptık. Biz Etimesgut´u alacağız diyerek yola çıktık ve her şeyi yapacağız. Daha öncesinde farklı şeyler oldu, bu sefer Etimesgut´a farklı bir şekilde girmek istedik güçlü ve yapabilirliği yüksek bir adayla burayı mutlak alacağımızdan emin olarak yola çıktık. Cumhuriyet Halk Partisi İyi Parti´yle yapmış olduğu görüşmelerde Etimesgut´u bırakamayacağını defalarca ifade etti. Halklı olarak ta elbette İYİ Parti´de alabileceklerini ifade ettiler. Etimesgut birçok aşamada kriz çıkardı kitlendi. İki tarafta Etimesgut özelinde ödün vermek istemedi. Bu en son aşamada bir mutabakata bağlandı ve Cumhuriyet Halk Partisi adayını çıkardı. Bu yüzden burada bu süreç uzamış oldu. Burada yapılan anketlerde dikkate alınarak Etimesgut´un kiminle alınabileceği özelinde kendilerinin de yaptıkları değerlendirmede teveccüh gösterildi ve aday Celal Çelik´tir dendi. Adaylığım böylece kesinleşmiş oldu.

Seçmen Size Neden Oy Verecek?  

 Dürüst ve çalışkan bir insanım. Asla eğilip bükülmeyecek çalıp çırpmayacak bir yapıdayım. Çağdaş değerlere sahip olduğum ve modern bir şehir yaratacağıma inandığım ve inancımı gördükleri ve görecekleri için diyebilirim. Sosyal yaşamı burada her anlamda yaşanabilir kılacağım. Seçmen insanın kişiliğine, geçmişine dair gözlemler yapacaktır ve beni tanıdıkça doğru karar vereceklerine inancım tamdır. Adaylığım açıklandığı an itibariyle çok ciddi olumlu dönüşler oldu şahsıma partililerin bile bir kısmının beni tanımadığı bir gerçektir ama tanıdıkça inanılmaz güzel değerlendirmeler yapıyorlar ve bu değerlendirmeler çok olumlu bir şekilde yayılıyor ve büyüyor. Eminim ki iç huzurla ve mutlulukla şahsıma oy verecekler.

 

Demirel´den Farkınız Ne Olacak?

Etimesgut´ta yapılmayan her şeyi yapacağız, kadınlarımız bizim için çok önemli, yaşadığımız her yerde nasıl sorunlarla karşı karşıya kaldıklarını biliyoruz. Etimesgut´taki kadınlarımızda bizim için çok daha değerli. Etimesgut´a  geldiğimizde  sokak sokak dolaştık. Kadınlarımızın burada bir tedirginliği olduğunu gördük akşam saatlerinde sokaklarda caddelerde yürümek istemediklerini gördük. 15 yıl belediye başkanlığı yapıp bu tedirginliği gideremediyseniz demek ki burada bir eksiklik var. Etimesgut´ta bir sosyal yaşam yok sosyal yaşantı için insanlar yakın ilçeleri tercih ettikleri görülüyor. Buranın otel kent olma olgusundan çıkartıp insanların huzurla yaşadıkları eğlendikleri dinlendikleri bir yer haline getirmek gerek. Neden bu anlamda Etimesgut tercih edilmesin başka semtlerden insanlar buraya neden gelmesin. Burada ekonomi canlansın buradaki insanlar mutlu olsun. Doğayı inanılmaz severim burada birçok park var ama iki salıncak koymakla park olmaz bu parkları çok daha donatılı hale getirmek gerek. Vatandaşın evinde beslediği hayvanını bir yere giderken bırakabileceği aşısını tedavisini yaptırabileceği yer yok barınağı saymıyorum işte bunları da yapabiliyorsanız tam anlamıyla belediyecilik yapmış olursunuz. Biz Etimesgutluya güvenli bir yaşam sunacağız.

Mansur Yavaş´ın Etimesgut´taki Karşılığı Sizce Nasıl?

Mansur Yavaş Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için çok iyi bir aday düzgün çalışkan ve dürüst bir insan. Sayın Yavaş Ankara´yı yüzde yüz kazanacak. Onunla birlikte her anlamda çalışacağız hem seçim süresince hem de seçimden sonra birlikte gene çalışacağız. Projelerimizi birlikte hazırlayacak Ankara´mıza, Etimesgut´umuza daha iyi neleri kazandırırız diye karşılıklı çalışmalar yürüteceğiz. Örneğin İstasyon Caddesi´ndeki rezalet şekilde trafik bunu büyükşehirle çözmek gerek eşgüdümlü olarak çalışılırsa bunun düzeltilmesi çok kolay, halkı bu sıkıntıdan kurtarmak çok kolay.

Belediyeyi Kazanırsak Hiçbir İşçiyi İşten Çıkartmayacağız

Çok basit, istihdam nedir? İstihdam olanakları nasıl aktarılır? Siz hizmet yaparsanız bir şey üretirseniz, istihdam imkânı artar zaten. Ben yapacaklarımı söylüyorum burada bir alan bir meydan yapacağımı söylüyorum. Bu meydanı yapınca diyorum ki oradaki esnaf kazanacak, esnaf kazandıkça yeni esnaf gelecek ve çalışan artacak, belediye birçok hizmet yapacak böylece istihdam sağlamış olunacak. Ben özellikle üstüne bastırarak söylüyorum bu benim için bir onur meselesi. Belediyede çalışan hiçbir işçi biz belediye başkanı olduğumuzda asla işten çıkartılmayacak. Ve ayrıca Etimesgut belediyesinde uygulanmayan, oysa bütün sosyal demokrat belediyelerde uygulanan denge tazminatı mutlak bir şekilde ödenecektir.

CELAL ÇELİK KİMDİR?

1971 İskenderun doğumlu olan Çelik ilk, orta ve lise öğrenimimi tamamladıktan sonra Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi´ni bitirmiş, Belçika´da dil eğitimi aldıktan sonra Türkiye´ye dönüp hakim savcılık sınavlarına girmiş başarılı bir sonuçla sınavı kazanmış ve ilk görevi hâkimliğe Kadıköy´de başlamıştır. 2000 yılında Isparta Hakimi olarak atandı. 2005 yılında Kırıkkale Delice´ye atanan Çelik 2 yıl burada görev yaptıktan sonra Çankırı Çerkeş´e atandı. Oradan Yargıtay´a atanıp yargıçlar ve savcılar birliğinin yönetim kurulunda başkan yardımcılığında bulundu. Ergenekon, Balyoz ve ODA TV gibi Türk Silahlı Kuvvetlerine yapılan kumpas davalarında düşünceleri açıklıkla beyan eden sözünü esirgemeden doğruları anlatarak yargı ve savcı camiasında dikkat çeken Çelik, FETÖ´nün karşısındaki direnişini ısrarla sürdürmüş yargının FETÖ tarafından ele geçireceğini vurgulamış, herkese bunu anlatmaya çalışmış ama bir sonuç alamayınca o çok sevdiği hakimlik mesleğinden 2011 yılında istifa edip Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´nun teklifiyle baş avukatı pozisyonunda görev aldı. Parti içinde yüksek disiplin kurulu üyeliğinde ve aynı zamanda parti meclisi üyeliğinde bulunmaktadır. Celal Çelik evli ve 2 kız çocuğu babasıdır.



Ankara

19.04.2024

  • İMSAK 04:27
  • GÜNEŞ 05:58
  • ÖĞLE 12:53
  • İKİNDİ 16:37
  • AKŞAM 19:38
  • YATSI 21:03
  • Cuma 21.3 ° / 8.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 21.1 ° / 8.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 18.1 ° / 3.8 ° Güneşli