? Adil düzen diyenlerin, adi bir düzen kurduklarını gördük?

 ? Adil düzen diyenlerin, adi bir düzen kurduklarını gördük?

Ayarını bozduğunuz kantar, bir gün gelir sizi de tartar..Dün yolsuzluklardan şikayet edenler, gırtlaklarına kadar, boylarının aldığı kadar çukura gömülmüşlerdir. Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Yolsuzluk Operasyonları ile ilgili olarak hüküm

 Genel Başkan Gültekin Uysal, Kırıkkale Belediye Başkan Adayı Gazi Eroğlu`nun tanıtım toplantısı için geldiği Kırıkkale’de yaptığı konuşmada yolsuzluk operasyonları ile ilgili iktidarı eleştirdi:

“ İktidar, rantiyeci bir mantık içerisinde yolsuzluklara boğulmuştur..”

İşte yaşanan hadiseler ortada.. Sayısal çoğunluğa sahip olmasına rağmen, ehil ellerde olmamasından dolayı, ülkeyi nasıl yönetilemez hale getirdiklerini görüyoruz. Ayarını bozduğunuz kantar, bir gün gelir sizi de tartar dedik. İşte bugün sizi de başkalarını da tartacak.. İktidar, rantiyeci bir mantık içerisinde yolsuzluklara boğulmuştur.. Bataklığa ne kadar battıkları milletin huzurunda ve önümüzdedir. Bir yolsuzluk operasyonu ile yabancı menşeli bir zatın, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına sonradan nasıl geçtiği şaibeli olan birisinin, deyim yerindeyse üzülerek ifade ediyorum, Türkiye Cumhuriyeti’nin bakanlarını nasıl satın aldıklarını görüyoruz.

“Yolsuzluklardan şikayet edenler, gırtlaklarına kadar boylarının aldığı kadar, çukura gömülmüşlerdir”

Milli egemenliğimizi müzakere etsin diye başmüzakereci yaptıklarımızın nerelere düştüğünü, maddi menfaat karşılığı bu ülkenin itibarını nasıl pazarladıklarını gördük. Dün yolsuzluklardan şikayet edenler, gırtlaklarına kadar boylarının aldığı kadar, o çukura gömülmüşlerdir. Utanmazın biri, bakan düzeyinde kendisine yapılan isnatlara cevap vermesi gerekirken Allah’tan korkmaz, kuldan utanmaz yapması gerekenin aksine, cüretkarlık içinde Meclis kürsüsünden topu taca atma gayreti içindedir. İşte bu yüzsüzlüğü milletimiz asla affetmeyecektir

“Adil düzen diyenlerin, adi bir düzen kurduklarını gördük..”

Yolsuzluklarla mücadele eden emniyet görevlilerinin görev yerlerini değiştirmektedirler. Savcılarımız yerlerinden edilmektedir. Bu iktidar demokrat olduğunu iddia ediyorsa, demokrasinin şeffaflık rejimi olduğunu biliyorsa, demokrasinin hesap verilen bir rejim olduğunu biliyorsa, müsaade etsinler, savcılarımız da emniyet güçlerimiz de bu bataklığın dibine kadar girsin, kim bu pisliğe bulaşmışsa onları bulsun. Ama maalesef adil düzen diyenlerin adi bir düzen kurduklarını gördük..Devletin imkanlarını bu milletin evlatlarına eşit bir şekilde sunacaklarına, kendi çocuklarının geleceğini kurtarma telaşına düşmüşler. Bunların bu ülkeye bir şey verme imkanları kalmamıştır .. Bu anlayışla milletimizin vicdanında yer bulabilme imkanları yoktur.Elleri kirlenmesin diye milyonlarca doları euroyu saymak için evlerinde para sayma makineleri bulunduranlar, milyonlarca doları, ayakkabı kutularına sığdıramayanlar, çelik kasalarda tutanlar, dün  ‘milyonları evde tutmakta zorlanıyoruz’ demişlerdi. Meğer onların derdi paraymış.. Bu bataklığa nasıl saplandıkları görünmüştür. Bu millet kendi hükümlerini sandıkta icra edecektir. Onlar, milyonlarca doları ayakkabı kutularına çelik kasalara sığdırabilirler. Ama bilsinler ki bu mızrak bu çuvala sığmamaktadır.

“Geçmişi olmayanların geleceği olmaz”

 Varsın onlar millete fırsat yaratacaklarına, kendi çocuklarına fırsat yaratsınlar. Biz yine millete gideceğiz, yine milletimizle kucaklaşacağız. Adeta kabile devleti mantığı içinde yönetilen bu büyük ülkeyi, yeniden sahip olduğu güçle buluşturmak için yola çıktık.

Parti olarak dün olduğu gibi bugün de hep milletin hizasında durduk, milletin içinde olduğu her projede milletin vicdanının sesi olmaya gayret gösterdik. Geçmişini yok varsayanların `gömlek değiştiriyoruz` diyerek kendilerine geçmiş aradıkları gibi üzülerek ifade ediyorum, bu büyük Türkiye`de nasıl geçmiş aradıklarını şu 10 yılı aşan zaman dilimi içerisinde bütün vatandaşlarımız iyi gördüler, idrak ettiler.

Türkiye`de olmadık işleri, olmuş gibi göstererek, Türkiye`nin gerçek gündemini konuşmaktan daha ziyade sanal gündemini konuşarak bugünlere kadar geldik. Bugün Türkiye`nin önünde önemli bir seçenek var, önümüzdeki yerel seçimler sadece yerel yöneticilerimizi seçeceğimiz bir seçim olmayacak. Arkasından gelecek Cumhurbaşkanlığı seçimi ve Milletvekili genel seçimleriyle beraber yeni bir dönemin açılacağı perde olacaktır.Demokrat Parti olarak dün olduğu gibi bugün de milletin hizasında duruyoruz.

Milletin içinde olduğu her projede milletin vicdanının sesi olmaya gayret gösterdik. Doğruya, doğru diyebilmekten, yanlışa, yanlış diyebilmekten aldığımız kuvvetle hep milletin menfaatlerini sahip çıkmaya gayret gösterdik. Bugün en temel meselemiz bu büyük ülkenin ehil ellerde olmamasıdır. Kritik günlerden geçiyoruz. Türk insanı ile Türk insanı arasında örülmüş duvarları kaldıracağına, yeni yeni duvarlar örüldüğünü görmekteyiz. Bu duvarları, siklet merkezine vurduğumuz gibi yıkacağız. Dün 28 Şubat’tan şikayetçi olanlar bugün, 28 Şubat sürecinde uygulanan usullerle milletimizi dayatmalarla karşı karşıya bırakmaktadırlar. Hakkari’de egemenliğiniz yoksa, hükmünüz geçmiyorsa, büyük devlet olamazsınız.. Milli egemenliğinizi başkalarının eline bırakamazsınız..”  “DSP Merkez İlçe Başkanı Ali Dündar Demokrat Parti’ye katıldı”

 



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

30.04.2024

  • İMSAK 04:07
  • GÜNEŞ 05:43
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:40
  • AKŞAM 19:49
  • YATSI 21:18
  • Salı 24.2 ° / 11.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 21.9 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 16.4 ° / 9.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı