380 hak sahibi daha konutlarına kavuştu

 380 hak sahibi daha konutlarına kavuştu

Dünyanın en büyük kentsel dönüşüm projelerinden biri olan Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi´nde hak sahipleri evlerine kavuşmaya devam ediyor.

Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi 6. etapta tamamlanan 380 adet konutun kura çekim töreni Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kongre Merkezi´nde düzenlendi. Büyükşehir Belediyesi Seğmen Ekibi gösterisi ile başlayan kura çekim törenine Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ali Gökşin, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Asım Balcı, meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yurtdışı programı nedeniyle programa kura çekimleri esnasında ayağının tozuyla katılan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek´te: “Yurtdışından yeni geldim. Havaalanına iner inmez siz değerli Mamaklı hemşehrilerimi bu günde yalnız bırakmak istemedim ve ayağımın tozuyla havaalanından doğrudan buraya geldim. Hepinize bu konutlarda huzurlu ve mutlu bir hayat diliyorum” dedi. 

Devletle milletin işbirliğinin en güzel göstergesidir

Kura çekim töreninde bir konuşma yapan Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül: “Bu proje başladığında vatandaşlarımızda bir çok tereddüt vardı. Bu gün itibariyle inşaatı devam eden ve teslim edilen konut sayısının 5150 ye ulaşması bizleri mutlu ediyor. Kentsel dönüşüm projeleri zor projelerdir ama devletle milletin işbirliğinin en güzel göstergesidir. Sizler Mamak Belediyesi´ne, Büyükşehir Belediyesi´ne güvendiniz ve bu gün o güvenin boşa çıkmadığını görüyorsunuz” dedi.

 Kaliteli yaşam alanları sunmak için çalışıyoruz

Kura çekim töreninde konuşan Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ali Gökşin: “Ankara´da hızla ilerleyen kentsel dönüşüm çalışmalarıyla sizlere daha kaliteli yaşam alanları sunmak için çalışıyoruz. Bu gün Mamaklı hemşerilerimiz için buradayız. Yeni Mamak 7 milyon metrekarelik alanda uygulanmakta. Projemiz 14 mahalleyi kapsıyor ve 11 etap halinde yürütülüyor. Zeminde yaklaşık 13 bin 500 gecekondu vardı. Bu güne kadar 8434 adet gecekondu sahibi ile uzlaşma sağlandı” dedi.

 Heyecan doruktaydı

Konut kura çekim töreninde salonu dolduran vatandaşlarda heyecan doruktaydı. Kurayla isimleri çekilen vatandaşlar daha sonra kendi kuralarını çekerek konutlarını belirlediler. Kurada ismi belirlenen vatandaşlardan Cem Saraç ve Selver Karakaş; “Biz her zaman başkanımıza güvendik. Konutlarımıza kavuşmanın mutluluğu içerisindeyiz. Modern konutlarda yaşamak en büyük hayalimizdi ve şimdi bu hayalimize kavuşuyor olmanın mutluluğu içerisindeyiz” dedi. Bir diğer hak sahibi kardeşler Suna ve Yaşar Çalıkıran ise “Evimize kavuştuğumuz için son derece mutluyuz. Daha modern imkanları ve yaşam alanı daha güzel konutlarda yaşamak bizleri çok mutlu edecek” dedi. 



Ankara

18.04.2024

  • İMSAK 04:28
  • GÜNEŞ 05:59
  • ÖĞLE 12:53
  • İKİNDİ 16:37
  • AKŞAM 19:37
  • YATSI 21:01
  • Perşembe 23.8 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cuma 21.3 ° / 8.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 21.1 ° / 8.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu