Adliyeler de tiyatro değil, adalet tecelli etmelidir

 Adliyeler de tiyatro değil, adalet tecelli etmelidir

Hatay`da düzenlenen Gezi Parkı eylemlerinde hayatını kaybeden Abdullah Cömert`in ölümüne ilişkin tek sanığın yargılandığı davanın ilk duruşması ertelendi.

CHP gençlik Kolları Başkanı İrfan İnanç Yıldız  duruşma sonunda açıklama yaparak bir tiyatro oynandığını kaydederek suç görüntülerle delilllerle belli. tiyatro oyunu bırakılması adalet yerini bulmalı. Burası rol yapma yeri değil demokrasinin salonu olarak tarihe geçmelidir" dedi.

Hatay 2. Ağır Ceza Mahkemesi`ndeki duruşmaya Abdullah Cömert`in annesi Hatice Cömert ve kardeşleri Adnan ve Zafer Cömert katılırken tutuksuz sanık polis memuru A.K. duruşma da yer almadı. Duruşma 15 Eylül`le ertelendi.

CHP gençlik Kolları Başkanı İrfan İnanç Yıldız mahkeme sonunda yaptığı basın açıklamasında devrimciler üzerinden tiyatro oynandığını ifade ederek Türkiye hukuk devletidir Adliyeler de "Tiyatro değil, Adalet tecelli etmelidir" dedi.

Yıldız, bugüne dek bir çok devrimciye ve devrimci kurum kuruluşlara oynan aynı tiyatro bugünde Adocan`a oynanmaktadır diyerek şunları kaydetti; " İçerde bu senaryonun figüranları olan sanık vekilleri  davanın nakledilmesini istemekte ve kendilerine verilen rolü sahnelemektedirler. Bu davanın katili bellidir. Katili tutuksuz yargılayanlar yarın düşlediğimiz ülkede hesap vereceklerdir. Emri veren amirlerde bu oyunun bir piyonudur" şeklinde konuştu.

 Haziran direnişinin Antakya ayağında 3 Haziran 2013 tarihinde katledilen yol arkadaşımızın soruşturmasında MOBESE görüntüleri Abdullah`ı vuran akrebin 6297 plakalı araç olduğunu ve "23:09:26"-23:09:31 saniyelerinde atılan gaz bombaları tarafından vurulduğu hepimizin malumudur diyen Başkan Yıldız; "  Adli Tıp Kurumu Raporunda ; " "Adli tıp Kurumunun 23 Ağustos 2013 sonucu 3 Haziran günü 23:09:26 gündüz caddesi üzerinden Uğur Mumcu Meydanına doğru  seyir halindeki beyaz drop aracın olayın meydana geldiği yer olan Elektrik Mahallesi Yıldız Sokağa doğru aracın ön camını sokağa bakar şekilde durdurup 2 defa araçtan gaz bombası atışının yapıldığı daha sonra müteakip aracın tekrar gündüz caddesine üzerine çekip Uğur Mumcu meydanına seyir halinde ilerlediği görüldü."  bilgisi yer verilmiş suçu işleyen bellidir ve kayıtları vardır. yargı tarafsızca adaleti yansıtmalı sorumlular cezalandırılmadır" dedi.

Adocan ailesinin acısını paylaştıklarını kaydeden Yıldız adalet er yada geç tecelli edecek. Katiller hesap verecek" şeklinde konuştu. 



Ankara

20.04.2024

  • İMSAK 04:25
  • GÜNEŞ 05:56
  • ÖĞLE 12:53
  • İKİNDİ 16:37
  • AKŞAM 19:39
  • YATSI 21:04
  • Cumartesi 21.1 ° / 8.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 18.1 ° / 3.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 20.2 ° / 7.6 ° Güneşli