ANKARA “ESTETİK KENT” OLMA YOLUNDA İLERLİYOR

 ANKARA “ESTETİK KENT” OLMA YOLUNDA İLERLİYOR

Türkiye, cerrahi başarısı ve fiyat avantajıyla estetik cerrahisinde öne çıkıyor. Türk plastik cerrahlar , dünyanın her yerinden başta Burun estetiği ve vücut şekillendirme olmak üzere çeşitli estetik cerrahi talepleri alıyor. İstanbul´un ardından en öneml

Lokman Hekim Akay Hastanesi Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Orhan Erbaş, estetik yaptıranların sayısının her yıl arttığına dikkati çekti.

Dünyada yılda milyonlarca kişinin estetik olduğuna ve her geçen yıl bu sayının arttığına işaret eden Erbaş, “Estetik operasyonların sonuçları iyileşmeye başladı. Ünlülerin bu operasyonları olması ile bilinilirliğin artması, başarı oranının yükselmesi, ekonomik olarak ulaşılabilir bir hal alması estetik olan kişi sayısını artırdı. İnsanlar, artık 18 yaşında bile estetik olma ihtiyacı hissedebiliyor” dedi.

“SADECE UCUZ DİYE GELMEZLER” 

Doktor Orhan Erbaş, Türkiye´nin bu alanda önemli avantajlar sunduğunu belirterek, “Ülkemiz, estetik cerrahide dünyada adından söz ettiriyor. Estetik cerrahi başarısı ve fiyat avantajları sunan Türkiye´ye dünyanın her yerinden talep var. Türkiye´de İstanbul´dan sonra en önemli estetik cerrahi merkezlerinin başında Ankara geliyor” diye konuştu. Erbaş, Başkent´ten birçok ülkeye doğrudan uçak seferlerinin başlamasının da Ankara´yı bu alanda öne çıkartacağını söyledi.

 Avustralya´dan İsveç´e, Almanya´dan İngiltere´ye kadar birçok ülkeden talepler aldıklarını kaydeden Erbaş, “Bu kadar çok insan, sadece ucuz olduğu için estetik cerrahisinde Türkiye´yi tercih etmez. Hastalarımız, binlerce kilometre uzaklıktan bu işi iyi yaptığımız için geliyor. Son dönemde yurt dışından özellikle vücut şekillendirme talepleri artmaya başladı” ifadelerini kullandı.

 ÜLKE TANITIMINA DA KATKI VERİYOR 

Estetik cerrahi için yurt dışından gelenlerin, hem tedavi olduklarını hem de Ankara´yı ve Türk insanını tanıma fırsatı bulduklarını aktaran Lokman Hekim Akay Hastanesi Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Orhan Erbaş, şunları kaydetti:

“Yurt dışından tedavi için gelen hastalarımız Ankara´yı, ülkemizi çok seviyor. Ülkelerine döndükten bir süre sonra Türkiye´ye  bu sefer aileleriyle gezmeye geliyorlar. Ülkelerinde eşine dostuna hem güzel bir tedavi gördüklerini hem de ülkemizi anlatıyorlar. İnsanlar Afrika, Amerika, Asya, Avrupa fark etmiyor, bütün ülkelerinden buraya geliyorlar. Eskiden insanlar bu tarz operasyonlar için Fransa´ya , Amerika´ya  giderdi. Şimdi oralardan buraya geliyor. Biz bu noktada bir nevi gönüllü elçilik yapıyoruz. Ülkemiz hem sağlık turizmi açısından kazanıyor hem de ülkemizin iyi bir tanıtımı oluyor.”



Ankara

29.03.2024

  • İMSAK 05:05
  • GÜNEŞ 06:30
  • ÖĞLE 12:58
  • İKİNDİ 16:30
  • AKŞAM 19:16
  • YATSI 20:36
  • Cuma 17.9 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 8.3 ° Güneşli
  • Pazar 23 ° / 10.3 ° Güneşli