Ankara Gezi Eylemlerin`de Son Durum

 Ankara Gezi Eylemlerin`de Son Durum

Gazetemiz Haber Müdürü Beril Çuhadaroğlu`nun bir aydır Ankara`da süren Gezi parkı eylemleri yazı dizinde bu hafta gözaltılar ve Dikemn Cadesindeki polis ve bazı grupların çatışmları ile devam etti.

 Kızılay Güvenpark ardından Kenndy caddesi ve Kuğulu park`ta Gezi parkı ile başlayan hükümeti protesto eylemleri Dikmen caddesinde her akşam polis ve protesto için toplanan gruplar arasında yaşanan çatışma ile devam ediyor.

Güvenpark`ta Polis kurşunu ile ölen Ethem Sarısülük`ün vefat etmesi ve Ethem`i vurduğu iddia edilen Polis memuru A.Ş`nin mahkeme kararı ile tutuksuz yargılanması ile artan tepkiler Dikmen caddesinde her akşam olaylara neden oluyoor. Dikmen Caddesinde saat 21.00 de Dikmen TGB, Halk evleri, CHP ve bazı grupların üyeleri ile başlayan bayraklı, tence tavalı hükümete tepki gösterileri gece yolu kapayan ve barikat kuran gruplara polisin müdahalesi ile son buluyor.

Dikmen Cadesinde her akşam yaşanan aynı tablo devam ederken son 1 haftada polise taş attığı ve kamu malına ve işyerlerine zarar verdiği idia edilen eylemciler polis müdahalesi ile gözaltına alınırken bir diğer hükümete tepki gösterileri Tuzluçayır, Batıkent, Keçiören ve Çankaya`da gençlerin bir araya gelerek oluşturdukları forumlarda fikir alışverişleri ve yaşanan olayların değerlendirlmesinin yapıldığı toplantılarda gündeme geliyor. Hükümet politikalarını eleştiren gençler düşünce ve projeler, doğru haklı ve şiddet içermeyen eylemler ile Hükümetin yanlışlarının vatandaşa aktarabileceğini ve sandıklarda gerekn cevabın verileceğini söylüyor. Hiç bir siyasi oluşum altına girmeden hükümetin yanlış ve baskıcı politialarına karşı gelen gençler sandıklarda tüm sonuçların değişeceğinin altını çiziyor. Polisin çok fazla gaz bombası, Toma müdahalesi ve eylemcileri gözaltına alırken uyguladığı şiddeti kınayan gençler bedenler zarar görse de düşüncelerimizi değiştiremezler” diyerek olayların boyutunun değiştirilmesine ve AKP`nin bu yanlışları göstererek haklı çıkmasına müdahale etmeyeceklerini ifade etti.

Bu hafta yaşanan olaylardan ana başlıklar :

Barikat ve Taş Atan gruba Gözlatı

Dikmen Caddesi`nde her akşam toplanan barikatlar kurarak, ateş yakan ve taş atan gruba polis biber gazı ve TOMA`larla müdahale etti. Polis ara sokaklara kaçan göstericilerden 16`sını gözaltına aldı. Polis Dikmen caddesinde toplanan gruplara 10 gündür grup yolu kapadığı müddetçe müdahale etmezken, gece geç saatlarde barikat kuran gruplara son 1 haftadır müdahale ediyor. Barikatların kaldırılmasının ardından cadde sabaha karşı trafiğe açılırken mahalle sakinleri uzun süredir polisin attığı gaz ve bombalardan etkilenmemek için pencere aaçamaz hale gelmiş durumda.

13 Tutuklama

Ankara`daki Gezi Parkı olayları nedeniyle düzenlenen 2. operasyonda gözaltına alınan 23 zanlıdan 13`ü tutuklandı. 10 kişi serbest bırakıldı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü`ndeki 23 zanlı önceki gün adliyeye sevk edilmişti. Soruşturmayı yürüten savcının tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edilen zanlılardan 19`unun sorgusu gece boyunca devam etti. 4 kişi ise adli kontrol şartıyla gece yarısı serbest bırakıldı. Sabah saatlerinde 6 zanlı daha bırakıldı.13 kişi ise tutuklanarak cezaevine gönderildi. Zanlılar cezaevine gönderilirken, aileleri de zanlıları el sallayarak uğurladı. Gezi Parkı odaklı eylemler nedeniyle Ankara`da tutuklananların sayısı böylece 37`ye ulaşmış oldu.

 

 



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

27.04.2024

  • İMSAK 04:12
  • GÜNEŞ 05:47
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:39
  • AKŞAM 19:46
  • YATSI 21:14
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 26 ° / 12.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı