Ankara Savaş Alanı

 Ankara Savaş Alanı

Ankara?da Atatürk Bulvarı üzerinde toplanan ve günün ilk ışıklarına kadar gösterilerine devam eden grup, polis ekipleri tarafından dağıtıldı. Polis Gaz bombaları ile Ankara`da sabaha kadar gaz bombaları ile nefes aldırmadı. Eylemciler saatlerce gaz bombal

 31 Mayıs gecesi Kuğulu park ve Tunalı Hilmi caddesini trafiğe kapatarak slogan ve eylemlerle tepkilerini gösteren grup sabaha karşı Akay kavşağından Kızılay’a yürüyüşe geçmesi üzerine 4 saatlik polis ve eylemciler arasında çatışma yaşandı. Savaş alanına dönen Ankara Akay kavşağında panzerler ve kova kova biten gaz bombaları ile eylemcileri dağıtmaya çalıştı. Sabahın ilk ışıklarında saatlerce süren gazlı ve tazyikli müdahalenin sonunda polis Toma’lar ve özel zırhlı araçlar ile gruba müdahale etti. 
Eylemciler yolda ateş yakarak trafiğe kapatırken Çok sayıda iş yeri durak ve kaldırım taşı trafik levhaları yerle bir oldu. 

Atatürk Bulvarı üzerinde toplanan ve polisle çatışan grup, panzerlerin ve çevik kuvvetin yoğun gazlı müdahalesi ile dağıtıldı. Bankları sökerek kendilerine barikat yapan göstericiler, yerinden söktükleri bir büfeyi ise ateşe verdi. Ellerindeki taşları polise fırlatan ve panzerlerin üzerine yürüyen göstericiler, polis ekiplerinin yoğun gazlı müdahalesiyle kaçmak zorunda kaldı. Cinnah Caddesi`ne kadar takip edilen göstericiler, ara sokaklara kaçarak izlerini kaybettirmeye çalıştı. Bu sırada otellere ve evlere giren bazı göstericiler ise gözaltına alındı. Sıkılan gaz nedeniyle Meclis`in yanındaki parklık alandan yoğun duman yükseldiği görüldü.

BULVAR SAVAŞ ALANINA DÖNDÜ

Olaylar sonrası bulvar adeta savaş alanına döndü. Yol üzerindeki kaldırım taşları, içki şişeleri ASKER TAKVİYESİ

ve sökülen banklar dikkat çekti. Polis ekiplerinin kullandığı gaz bombalarının yola düşen çok

Bakanlık üzerinde eylemler sürerken Askeri araçlar ile askerlerde geniş güvenlik önlemleri aldı.

Eskişehir yolunda sabaha karşı 2500 kişilik grup toplanırken ODTÜ’lü öğrencilerde Başbakanlık önünde oturma eyleminin ardından polisin müdahalesi ile sonladı.

Ankara’da yaklaşık 100 kişi göz altına alınırken çok sayıda eylemci ve vatandaş yoğun gaz nedeni ile hastanelik oldu.

Olaylar Ankara’da devam ediyor.  

Haber : Beril Çuhadaroğlu



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

05.05.2024

  • İMSAK 03:58
  • GÜNEŞ 05:37
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:41
  • AKŞAM 19:54
  • YATSI 21:25
  • Pazar 14.7 ° / 5.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 16.5 ° / 2.2 ° Güneşli
  • Salı 18 ° / 4.1 ° Güneşli