Bahçeli`den Adana`da büyük miting

 Bahçeli`den Adana`da büyük miting

Bahçeli, partisince Adana`da düzenlenen "Vatan" mitinginde yaptığı konuşmada, ülkücü vatanseverlerin "vatan" diyerek tavırlarını gösterdiğini, bölücüye, teröriste, küresel tezgahlara inat Adanalıların vatanına sahip çıktığını söyledi.

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Başbakan Erdoğan bu tepkiyi duymalıdır. 63 akıl fukarası bu sese kulak kabartmalıdır. Türk vatanı üzerinde hesap yapan, yersiz ve yurtsuzlar bu itirazı ciddiye almalıdır. Biz bu bu kutlu vatanı bağış almadık, kimseye de bağışlamaya niyetimiz yoktur. Biz bu kutlu vatanı hibe almadık, hibe edilmesine de izin vermeyeceğiz" dedi.

Bahçeli, partisince Uğur Mumcu Meydanı`nda düzenlenen "Vatan" mitinginde yaptığı konuşmada, bugün Adana`da yer yerinden oynadığını, meydanı dolduran ülkücü vatanseverlerin "vatan" diyerek tavırlarını gösterdiğini, bölücüye, teröriste, küresel tezgahlara inat Adanalıların vatanına sahip çıktığını söyledi.

Türklerin son yurdunun, meydanı dolduranların çakmak çakmak gözlerinde aydınlandığını ifade eden Bahçeli, "Son yurdumuzun üzerindeki ölü toprağı sizler sayesinde aralanmaktdadır. Bugün sizlerin inanç ve cesareti, hainlerin, haramzadelerin, haramilerin, haçlıların, hamiyetsizlerin mağlubiyetini müjdelemektedir. Teröristlerle helalleşme uğruna kuyruğa girenler, canilerin tövbe etmeleri halinde affını dillendirenler, bebek katilini neredeyse bebek bakıcılığı gibi masum bir konuma terfi ettirenler, Çukurova`dan yükselen sesle sinmekte ve titremektedir" dedi.

Vatanın kötü gidişatına "dur" diyecek ve tersine çevrirecek kudretin millette olduğunu kaydeden Bahçeli, musubetlere engel olacak, çözülmeye, bölünmeye set çekecek olanın da yine millet olduğunu belirtti.

Bahçeli, Bursa`da ve ardından İzmir`de gerçekleştirdikleri açık hava toplantılarında vatandaşın vatanına, bayrağına sahip çıktığını dile getirerek, şöyle konuştu:

"Bursa`dan sonra eli ayağına dolaşan, dili peltekleşen, korkuya kapılan, beti benzi atan ve şaşkınlıktan ne yapacağını bilemeyen iktidar partisi yöneticileri ve yandaşları, sinecek ve girecek delik aramışlardır. Arkasından 20 Nisan`da İzmir`de mahşeri bir iştirakle Bayrak mitingi yaptık. İzmir sel olup taştı. Bayraklar ellerde Ege`den dalgalandı. Sırtlan kümesinin, bölücülük akımının, terörist kafilesinin aklı izmir`den sonra iyice karışmış, tedirginlikleri iyice artmıştır. Açık hava toplantılarımıza katılımı düşük göstermek için AKP ve ortakları her yolu denemişlerdir. Ancak güneşi balçıkla sıvamak mümkün değildir. Yeni bir destan Adana`da yazılmaktadır. Türk milletinin dirilişini ve direncini görmek isteyen İzmir`den sonra Adana`ya bakmalıdır. Türk vatanı bugün burada, bu meydanda adeta ete kemiğe bürünmüştür. Sizlere soruyor, sesinizin her tarafa ulaşmasını istiyorum. Aziz vatanımızı parsellemeye ve ihaleyle satışa çıkarma hazırlığı yapan çapulculara sessiz kalacak mısınız? Şehit yadigarı bu toprakların peşkeş çekilmesine rıza gösterecek misiniz? Vatanın parçalanması için İmralı açık artırımında ellerini ovuşturan kalleşlere tamam diyecek misiniz? Allah`ına kurban Adanalı. Bu kadar net ve fikri bellidir. Başbakan Erdoğan bu tepkiyi duymalıdır. 63 akıl fukarası bu sese kulak kabartmalıdır. Türk vatanı üzerinde hesap yapan, yersiz ve yurtsuzlar bu itirazı ciddiye almalıdır. Biz bu kutlu vatanı bağış almadık, kimseye de bağışlamaya niyetimiz yoktur. Biz bu kutlu vatanı hibe almadık, hibe edilmesine de izin vermeyeceğiz."

Türk vatanının bölünmesine, elden çıkarılmasına müsade etmeyeceklerini vurgulayan Bahçeli, şöyle devam etti:

"Çözüm oluyor, barış geliyor, süreç ilerliyor, 63 akılsız telkin ve tavsiye ediyor, demokrasi ve özgürlük gelişiyor, PKK diretiyor, AKP, BDP ayak sürüyor diye vatandan pay talep edilmesine, hak beklenmesine fırsat vermeyiz, vermeyeceğiz. Vatan alın yazımızdır, pazarlığı olmayacaktır. Vatan şerefimizdir, şerefsizlere bırakılmayacaktır. Vatan çatımızdır, kubbemizdir, miğferimizdir, muazzezimizdir, varlığımızdır, hayat alanımızdır. Yağma ve talan sizler olduğunuz müddetçe söz konusu olmayacaktır. Her karışında şehit kanı olan bu aziz vatanı namertlere, nankörlere çiğnetmeme konusunda yeminliyiz, tavizsiziz ve imanlıyız."

 

 



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

03.05.2024

  • İMSAK 04:02
  • GÜNEŞ 05:39
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:41
  • AKŞAM 19:52
  • YATSI 21:22
  • Cuma 18.2 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 14.5 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 14.7 ° / 5.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı