CHP Yenimahalle Belediye Başkan Adayı Fethi Yaşar:

 CHP Yenimahalle Belediye Başkan Adayı Fethi Yaşar:

?Hiçbir makam kalp kırmaya değmez?

Cumhuriyet Halk Partisi Yenimahalle Belediye Başkan Adayı ve mevcut Başkan Fethi Yaşar, seçimlere sayılı günler kala yerel seçimlerin genel seçimlere dönüştürme çabası olduğuna dikkat çekti. Yaşar, “Seçimler için kısa zaman kala meydanlar yerel seçim havasından çok genel seçim havasına büründü. İftiralar, provokasyonlar, tehditler projelerden çok konuşulur oldu. Herkes seçimlerden sonra da yüz yüze bakabileceğimiz ihtimalini unutmamalı. Hiçbir koltuk insandan değerli değildir” dedi.

En büyük görev bize düşüyor

Tehditler provokasyonlar ve kavgalar eşliğinde yerel seçimlere gidiyoruz. Türkiye’nin içinden geçtiği bu kritik dönemde, en büyük görev halkla her daim iç içe olması gereken belediye başkan adaylarına düşüyor. Bizim bu karmaşada parçalanmadan, birlik ve kardeşlik içinde çıkabilmemiz için belediye başkan adaylarının halkı kin ve nefrete sürükleyen, halkı tahrik eden konuşmalardan uzak durması gerekiyor.

Kimsenin kimseyi ötekileştirme hakkı yok

Yenimahalle Türkiye mozaiğinin bir aynasıdır. Bizim ilçemizden her mezhepten, her ırktan her siyasi görüş ve ekonomik durumdan hemşerilerimiz yaşamaktadır. Maalesef bir aday çıkıp cemevi yapmışlar teröristlere vermişler, Şentepe’de militanlara YeniKart vermişler deme gafletine düşmüş. Ben halkımızı, tahrik edici bu konuşmalar karşısında sükunete davet ediyorum. Bu tip tahriklere karşı cevap yeri 30 Marttaki yerel seçimlerdir. Hepimiz halkımızı bölmeye çalışan bu zihniyetin karşısında sağduyumuzu kaybetmemeliyiz. Yenimahalle’de 5 yıl boyunca parti farkı gözetmeksizin çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hiçbir koltuk bir vatandaşımızın burnunun kanamasına, kalbinin kırılmasına değmez. Hemşerilerimin birinin ırkından, inancından, memleketinden, maddi koşullarından dolayı incinmesindense koltuğu, makamı mevkii kaybetmeyi yeğlerim. Rakiplerim benim göstermelik olarak Şentepe’de namaz kıldığım iftirasını atıyorlar. Kul hakkına giriyorlar. Kul hakkının ağır sorumluluğunu onlar herkesten iyi bilirler kendilerini Allah’a havale ediyorum.

Hiç kimse diğerine üstün değildir

 Benim dünya görüşüme göre hiçbirimizin bir diğerine üstünlüğü yoktur. Üstünlük Allah katında sadece takvada ise biz kim oluyoruz da birilerini Alevi, Sünni, Kürt Türk, AKP’li CHP’li diye aşağılayabiliyoruz. Benim dünya görüşüme göre Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkes birinci sınıf vatandaştır ve hizmetin de en iyisine layıktır.

Yenimahalle’de kardeşlik kazanacak

30 Mart’ta yurttaşlarımız, Yenimahalle’yi en iyi yöneteceğine inandığı adaya oy verecek. Sap ile samanı karıştırmaya çalışan yerel seçimi genel seçim havasına sokup partizanca bir tavır sergileyen, bana oy verenlere hizmet edeceğim oy vermeyenlere hizmet yok mantığıyla gerginlikten nemalanmaya çalışan, sırf koltuğa oturabilmek için her şeyi kırıp döken adaylara Yenimahalleli hemşerilerim pirim vermeyecek 30 Martta Yenimahalle’de kazanan kardeşlik barış ve sevgi olacak.

Yenimahalle’de ben yok biz var

Ben 52 yıldır aynı ilçede oturan biri olarak Yenimahalle’yi Sokak sokak bilirim. Sorunları nelerdir, nerede neye ihtiyaç var hepsini biliyorum.  Gece yatmayanların Yenimahalle’yi ne kadar tanıyacağı ve ne kadar hizmet verebileceğinin takdirini hemşerilerime bırakıyorum. Yenimahalle’de Yenimahalle’nin sorunlarına yönelik projelerimizi bir bir uygulamaya başladık. Ancak her projeden önce Yenimahalleli hemşerilerimizle bir araya gelerek görüşlerini, önerilerini dinledik. Ortak kararlar aldık. Yani Yenimahalleli hemşerilerimle ilçemizi birlikte yönetiyoruz. Öncelikli sorunları birlikte belirliyor, çözüm önerilerini tartışıyor ve birlikte çözüyoruz. Halk için çalışan bir yönetimin halkın dışında, halkı dışlayarak başarılı olma şansı yok. Kimseyi ötekileştirerek, dışlayarak, bölerek siyaset yapma anlayışını biz Yenimahalle’de yıktık. Kimsenin de böyle bir anlayışla oy devşirmeye çalışması Yenimahalle’de tutmaz. Yenimahalleli buna izin vermez.

Her Yenimahalleli birinci sınıf vatandaştır

Benim gözümde Yenimahalle’de yaşayan her hemşehrim hizmetin en iyisine layık birinci sınıf vatandaştır ve hizmetin en iyisine layıktır. Kimseyi ötekileştirerek rakiplerini eleştirmek ya da yapacaklarını anlatmak yerine karşındakine iftira atmayı siyaset sananlar var. Siyaset onların sandıkları gibi herkesi kötüleyerek kendini parlatmaya çalışmak değildir. Yapacaklarını anlatıp, projeleri ile ortaya çıkacakları yerde karşındakini kötülemeye çalışmak ile siyaset yapılmaz ben 40 yıldır siyaset yapıyorum. Siyaset halka hizmet için yapılır. Halkını bölen, ayrıştıran, kucaklamayanlar siyasetçi değil ancak provakotör olabilirler.

YeniKart ile Türkiye’ye örnek olduk

Belediyeler siyaset yeri değil hizmet yeridir. Belediyeler vatandaşın iyi ve kötü gününde yanında olmalıdır. Bizim 5 yılda yaptığımız tüm çalışmaların temelinde bu ilke vardır. Yenimahalle’de uygulamaya koyduğumuz YeniKart Projemiz bunun en güzel örneğidir. Bölgemizde bulunan en fakir kesime, kimseyi utandırmadan, yardımın reklamını yapmadan, benden-senden ayrımı yapmadan 3 bin aileye YeniKart verdik. YeniKart sayesinde hemşerilerimiz hepimiz gibi banka kartları ile ihtiyaçlarını alabiliyorlar. YeniKart’ı bizden sonra 90’a yakın belediye altyapısı hakkında bilgi aldı. Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türk Kızılay’ı da kartlı yardımlaşmaya geçti. En gurur duyduğum projemiz YeniKart’tır” diye konuştu.

Dev eserlere imza attık

Bizi diğer belediyelerden ayıran en önemli özelliklerden biri de dev yatırımlara imza atmamızdır. Biz rutin altyapı-üstyapı sorumluluklarımızın yanı sıra Yenimahalle’nin geleceğini de planladık. Yenimahalle’de dev eserlere imza attık. Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi, Batıkent Kültür ve Ticaret Merkezi, içinde cem evi bulunan Batıkent Kültür Merkezi, Teoman Öztürk Öğrenci Evi ve Sosyal Tesisi, Yenimahalle Konukevi, Yaşlı Yaşam Merkezi Beyaz Karanfiller Yaşam Merkezi gibi Yenimahalle halkına hediye ettiğimiz eserlerimizi 5 yılda yaptık. 5 yılda 160 bin metrekare kapalı alanı Yenimahalleli hemşerilerime kazandırdık.

Herkese eşit hizmet

 Yenimahalle’de ikamet eden her bir hemşerim büyük bir ailenin parçasıdır. Kimseyi dışlamadan, ötekileştirmeden kapımızı 24 saat vatandaşlarımıza açık tuttuk. Benim görevim siyaset yapmak değil halka hizmet üretmektir. 5 yıl boyunca belediyeye siyaseti sokmadık. Biz hizmet etmeye geldik. Bu kararlılığımız Yenimahalle’de hemşeri bilincinin gelişmesine büyük katkıda bulunduğuna inanıyorum. Ben bölgemde ikamet eden herkesin belediye başkanı olmakla sorumluyum. 5 yıl boyunca bunu yerine getirdik.

Sokakta başım dik dolaşıyorum

Yenimahalle’de gerçekleştirmek istediğim pek çok hayalim var. Yenimahalle’de yaşamanın ayrıcalığını fark eden, mutlu insanların yaşadığı bir ilçe haline getirmek istiyorum. Bu yolda önemli bir aşama kaydettik. Ancak yapacak daha çok işim var. Ben hemşerilerine verdiği her sözü yerine getirebilen bir başkan olarak sokta başım dik geziyorum. Bundan sonra da vereceğim sözleri tek tek yerine getireceğim. İdeallerine bağlı,  hayatın ideallerini gerçeğe dönüştürmek için azimle ve yılmadan çalışmaktan geçtiğine inanıyorum. Bu nedenle hayallerimi gerçekleştirmek amacıyla belediye başkanlığına tekrar aday oldum, bu uğurda canla başla ekibimle birlikte çalışıyorum. Benden sonra yaptıklarımın hayırla, takdirle anılması benim için yeterli olacaktır diye düşünüyorum.

 

 



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

17.05.2024

  • İMSAK 03:40
  • GÜNEŞ 05:25
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:44
  • AKŞAM 20:05
  • YATSI 21:42
  • Cuma 24.3 ° / 9.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.7 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Pazar 23.9 ° / 9.5 ° Güneşli