CHP`liler Adalet Bakanlığı Önün de Çamaşır Yıkadı

 CHP`liler Adalet Bakanlığı Önün de Çamaşır Yıkadı

CHP Gençlik Kolları ve Kadın Kolları, yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrasında 4 eski bakanla ilgili hazırlanan fezlekelerin meclise getirilmemesini Adalet Bakanlığı önünde çamaşır yıkayıp asarak protesto etti.

Adalet çadırı kurulmasına emniyet yetkililerinin izin vermemesi üzerine partililer genel başkan yardımcıları ile birlikte Adalet bakanlığına siyah çelenk bırakarak tepki gösterdi.
Sembolik adalet çadırı kurulmasına izin vermeyen emniyet yetkilileri ile görüşen
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Fezlekelerin meclise gelmemesi asıl suç olduğunu ifade ederek şuanda demokrasinin olmadığı bir ülkede sözde demokrasi paketi görüşüldüğüne de gönderme yaptı.
Ankara İl Emniyet Müdür Yardımcısı ile görüşmeler sonunda Adalet bakanlığı önünde açıklamalarda bulunan partililer Fezlekeler meclise gelene kadar tepkilerini sürdüreceklerini ifade ettiler.  
CHP Genel Başkan Yardımcıları Gürsel Tekin, Bülent Tezcan, CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan, CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız`ın da arasında bulunduğu grup, polisin izin vermemesi üzerine, yapılan pazarlıklar sonucu Milli Müdafaa Caddesi`ndeki Adalet Bakanlığı ek binası önüne geldi.

 

 Tekin açıklamasında Dört bakan hakkında hazırlanan fezlekelerin savcılığa iade edilmesine tepki gösteren Gürsel Tekin, “Bunları geri göndermelerinin sebebini çok iyi biliyoruz. Hukuk ayaklar altında. Bu fezlekelerin içinde her türlü yolsuzluk, usulsüzlük, telefon dinlemeleri var. Bunları kapatmanın formülüdür” dedi.

Paralel devlet iddiaları ile ilgili soruları da yanıtlayan Tekin, “Paralel devlet varsa bunun tek sorumlusu iktidarın, Başbakan’ın kendisidir. Dün başsavcıydı, bugün geldiğimiz nokta ortada.

Türk siyaseti çok kirlendi. Bizim bu kirlilikten arındırmamız gerekiyor. Paralel yapı kimdir, nasıl oluşmuştur bunu en iyi iktidar bilir. Bazen ‘İyi ki paralel yapı varmış’ diyorum, nasıl öğrenecektik bu yolsuzlukları” diye konuştu.

“DEMOKRATİKLEŞME DEĞİL, AKP’LEŞME PAKETİ OLUR”

Demokratikleşme paketinde “adaletin ihtiyaç duyduğu maddeleri destekleyeceklerini” kaydeden Gürsel Tekin, şöyle devam etti:  “Sadece kendi ihtiyaçlarını karşılamak için getirdikleri maddelere karşı çıkacağız. Demokratikleşme paketi müzakere edilmesi gereken bir pakettir. Bu paket parlamentoda asgari 20-25 gün müzakere edilmelidir. Geç çıksın ama sağlıklı çıksın. Alelacele bir paket çıkarırsanız o paket demokratikleşme değil AKP’leşme paketi olur”

Pankart açan grup adına açıklama yapan Kadın Kolları Genel Başkanı Dokuzcan, Türkiye`de zulme, haksızlığa uğrayanların sesini duyurmak için Adalet Bakanlığı önünde "adalet çadırı" kurmak istediklerini ancak izin verilmediğini söyledi.  Gençlik Kolları Genel Başkanı Yıldız`ın da konuşmasının ardından bir partili, getirdiği leğendeki çamaşırları yıkayıp ipe astı.  Bakanlık ek binası önüne siyah çelenk bırakılmasının ardından grup dağıldı.

Haber: Beril Çuhadaroğlu



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

02.05.2024

  • İMSAK 04:04
  • GÜNEŞ 05:40
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:40
  • AKŞAM 19:51
  • YATSI 21:21
  • Perşembe 16.4 ° / 9.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 18.2 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 14.5 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı