Gökçek aleyhinde basılı materyallere polis baskını

 Gökçek aleyhinde basılı materyallere polis baskını

Ankara İvedik Organize Sanayi Bölgesi?ndeki bir işyerinde yasalara aykırı olarak basıldığı iddiasıyla ?Ankara?da Gündem? isimli yaklaşık 115 bin basılı materyale polis tarafından el kondu.

Polis ekipleri yapılan ihbar üzerine sabah 07.30’da Serhat Mahallesi`ndeki bir işyerinin önüne geldi. Dükkan önünde toplanan, CHP’li olduklarını söyleyen bazı kişiler ise söz konusu materyalin işyeri sahibine ait olduğunu belirterek, “Gazete değildir, propaganda amacıyla basılan broşürlerdir. Kendi imkanlarıyla bastırmış” iddiasında bulundu.

 

115 BİN MATERYALE EL KONULDU

İşyerine gelen CHP Ankara Milletvekili İzzet Çetin de polis ekipleriyle kısa bir tartışma yaşadı. Çetin, arama kararı çıkarılmadan polislerin işyerine geldiğini söyleyerek, “Arama emri gelmeden saatler önce buraya gelip rahatsızlık veriliyor. Kimden talimat alıyorsunuz, kime hizmet ediyorsunuz” dedi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu’nun “Kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret, 298 sayılı Seçim Yasası’na aykırılık ve 5187 sayılı Basın Yasası’na ayrılık suçlarından” işyeri hakkında çıkardığı arama kararının ardından polisler işyerine girdi. Tespit edilen yaklaşık 115 bin materyale el konularak kamyonlara yüklendi.

İŞYERİ AVUKATI: GAZETE DEĞİL BROŞÜR

Basın mensuplarına da gösterilen materyallerde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in montajlı olduğu iddia edilen rakı sofrasında çekilmiş fotoğraflarının ve aleyhinde yazıların bulunması dikkat çekti. İşyeri avukatı İlke Çakar ise el konulan malzeme sadece broşür olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

“Ucuz olsun diye gazete kağıdına basılmış. Başka herhangi bir materyal yoktur. Balyalıdır ve polis tarafından tek tek sayılarak götürülmüştür. Gazete değildir, broşür şeklinde propaganda malzemesidir, biz buna itiraz edeceğiz. Zaten gazete olduğu da tespit edilmedi. Kaynak ve basım konusunda herhangi bir bilgim yok.”

 

GÖKÇEK`TEN AÇIKLAMA

Beypazarı’ndaki mitingte kendisi aleyhinde hazırlanan basılı materyallerle ilgili açıklama yapan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti adayı Melih Gökçek, Mansur Yavaş devamlı olarak televizyonlarda diyor ki `Melih Gökçek, kirli siyaset yapıyor.` Kirli siyaset dediği de daha önce gençlik yıllarında burada yapmış olduğu konuşmalar televizyonlarda çıkınca `Bunu Melih Gökçek yaptırdı` diyor. Kirli siyaset dediği bu. Bugün İvedik’te bir matbaa. Matbaa Cumhuriyet Halk Partisi Yenimahalle Meclis Üyesi’ne ait. Matbaanın içinde 110 bin gazete yakaladılar. Gazete tamamen beni anlatıyor güya. Afedersiniz, fotomontaj yapmışlar, bir masanın etrafında kızlarla ben oturmuşum, beraber içki içiyorum. Gene bir başka masa, o masada da ben oturuyorum ve içki içiyorum. Ama biraz gencim. Bir 15-20 sene önce gibi intiba vermeye çalışmışlar. Melih Gökçek, öyle bir masada içki içtiyse dünyanın en onursuz insanıdır. Herkes kendisine baksın. Zamanında çocukluğunda kendisi dükkanında kim şarap satıp, rakı sattıysa o önce kendisini düşünmesi lazım. Televizyonda kendisine sordular, ‘Parklarda bahçelerde içkiyi serbest bırakacak mısınız’ dediler. Ankara’da parklarda bahçelerde içki içmek yasak arkadaşlar, bırakmayız neden, çünkü aileler geliyor buraya. Çocuk geliyor. Ne yapacaksın dediler Mansur beye ‘Benim için hiç sakınca yok, hepsinde serbest’ dedi. Arkadaş sana serbest bu bize serbest değil. İçki içen içer, beni hiç ilgilendirmez. O kendisiyle Allah arasında bileceği, ailesinin bileceği iş. Ama toplumun içerisinde bunu yapar da çocuklara kötü örnek olursak bu olmaz. İftiraya gelince iftira hiç olmaz, fotomontaj olunca o ayıbın en dik alası olur. Bunu emniyet ekipleri yakaladı. Böyle siyasi mücadele olmaz" dedi.



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

28.04.2024

  • İMSAK 04:10
  • GÜNEŞ 05:45
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:39
  • AKŞAM 19:47
  • YATSI 21:15
  • Pazar 26 ° / 12.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 23.7 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 24.2 ° / 11.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu