MEVLANA 740.KEZ MAMAK`TA ANILDI

 MEVLANA 740.KEZ MAMAK`TA ANILDI

Eğitim Bir-Sen 1 No?lu Ankara Şube Kadınlar Komisyonu Hz Mevlana?nın 740. Vuslat Yıldönümü dolayısıyla kutlama etkinliği düzenledi.


Mamak Kültür Merkezi Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde gerçekleştirilen programa Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, Maliye Bakanlığı Bakan Yardımcısı Abdullah Erdem Cantimur, milletvekilleri, Mamak Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Gökmenoğlu, Memur-Sen Genel Başkan Vekili Ahmet Özer, Mamak Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ergül Soysal, öğretmenler ve çok sayıda davetli katıldı. Mevlana’nın bir gönül insanı olduğunu, insan sevgisine ve hoşgörüsüne dayalı bir hayat anlayışı olduğunun vurgulandığı program Mevlana konulu sinevizyon gösterisiyle başladı. Ney sesi eşliğinde Mevlana’ya ait hoşgörü mesajlarının ve şiirlerin okunduğu etkinlikte Mamak Belediyesi Konservatuarı Şef Ali Toprak yönetimindeki Türk Tasavvuf Müziği korosu sahne aldı. Mevlana`nın yüzyılları aşan sevgiye ve aşka dair mesajları, hayata bakışı, eserleri salonu dolduran vatandaşlara aktarıldı.

Eğitim Bir-Sen 1 No’lu Ankara Şube Kadınlar Komisyonu Hz Mevlana’nın 740. Vuslat Yıldönümü dolayısıyla kutlama etkinliği düzenledi. Mamak Kültür Merkezi Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde gerçekleştirilen programa Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, Maliye Bakanlığı Bakan Yardımcısı Abdullah Erdem Cantimur, milletvekilleri, Mamak Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Gökmenoğlu, Memur-Sen Genel Başkan Vekili Ahmet Özer, Mamak Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ergül Soysal, öğretmenler ve çok sayıda davetli katıldı. Mevlana’nın bir gönül insanı olduğunu, insan sevgisine ve hoşgörüsüne dayalı bir hayat anlayışı olduğunun vurgulandığı program Mevlana konulu sinevizyon gösterisiyle başladı. Ney sesi eşliğinde Mevlana’ya ait hoşgörü mesajlarının ve şiirlerin okunduğu etkinlikte Mamak Belediyesi Konservatuarı Şef Ali Toprak yönetimindeki Türk Tasavvuf Müziği korosu sahne aldı. Mevlana`nın yüzyılları aşan sevgiye ve aşka dair mesajları, hayata bakışı, eserleri salonu dolduran vatandaşlara aktarıldı.

 VUSLAT GECESİ

 Anma programında Mevlana Celaleddin Rumi Hazretlerini rahmet, minnet ve şükranla andığını belirten Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Özer, insanların birbirlerine karşı sevgi, saygı ve hoşgörü içinde olması gerektiğini belirterek Mevlana`nın “Ne olursan ol yine gel” sözünü hatırlattı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Bakan Yardımcısı Halil Etyemez yaptığı konuşmasında Mevlana’dan okuduğu rubailerle geceye renk kattı. Gecede emeği geçenlere teşekkür eden Gökmenoğlu da, “Gerçekten keyif aldığımız bir gece yaşadık. Mevlana adına böyle bir etkinliğe imza atılmasından da gurur duydum” dedi.Program Mamak Belediyesi Semazen grubunun sema gösterisiyle son buldu.



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

30.04.2024

  • İMSAK 04:07
  • GÜNEŞ 05:43
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:40
  • AKŞAM 19:49
  • YATSI 21:18
  • Salı 24.2 ° / 11.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 21.9 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 16.4 ° / 9.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı