MHP Adayı Hasan Altın`dan Tuna`ya Tokat Gibi Sözler

 MHP Adayı Hasan Altın`dan Tuna`ya Tokat Gibi Sözler

Ak partiden istifa ederek MHP`nin Sincan adayı olan Hasan Altın Ak partinin Sincanlıları uğrattığı zararı açıkladı. Ak parti için sert eleştirilerde bulunan Altın , Ak parti`de anladım ki yapılanlar ile söylenenler çok farklı" dedi.

 Eski  Sincan Ak Parti Belediye Başkanı yeni dönemde MHP Sincan Adayı Hasan Altın Sincan Kültür merkezinde Ak partinin Sincanlıları büyük zarar uğrattığını ifade ederek, Sincanlılar için aldığımız belediye gayri menkulleri bakanlıklara peşkeş çekildi" şeklin de konuştu. 

Sincan da Ak partide siyaset yaparken söylemler ile yapılanların farklı olduğunu gerekçesi ile dürüstlük ve hakkaniyetten yana olduğu için partisinden istifa ederek Milliyetçi Hareket Partisinin Sincan Adayı olan Hasan Altın,  Ak partili Mustafa Tuna yönetimindeki belediyeyi sert sözlerle eleştirirken Tertemiz açık alınla dolaştığım için sizlerin karşısına rahat çıkabiliyorum" diye kendini ifade etti.

Partililer ile yaptığı tanışma toplantısına İlçe Başkanı Abdullah Yöntem , meclis üyesi adayları ve çok sayıda partilinin katıldığı programda MHP Sincan Adayı Altın benimle çiftliğimde inek pisliği temizliyor diye dalga geçtiler  ama kimseye boyun eğmeden onurumla yaşadığımı anlayamadılar" dedi. 

"Teşekkür etmediler, ama müdürlük teklifleri geldi"

Altın konuşmasına Ak Partide belediye başkanlığında görevimi devrederken tek teşekkür" dü diyerek " Ne bir makam, ne bir iş, ne bir aş hiçbir beklentim olmadı. Fakat bir teşekküre dahi layık görülmedim. Anladım ki bu partide söylenilenlerle yapılanlar çok farklı. Bundan sonra bana teklifler gelmedi değil, parti kanaldan değil ama başka yerlerden genel müdürlüktür, genel sekreterliktir bu tür teklifler geldi. Hepsine teşekkür ettim.  Çünkü bu yapı içerisinde bu çalışmanın olamayacağına inandım" şeklinde konuştu.

"Benimle dalga geçseler de boyun eğmedim"

Başkanlığın bıraktıktan sonra Tatlar köyünde hayvancılıkla ilgili bir yer kurdum gücümce, helalinden hayvancılık yaptım diyerek kendisi ile dalga geçenlere de yüklenen Hasan Altın ; "   Yeri geldi inek sağdım, zamanı geldi o ineklerin altında ki pisliği çektim, ama boyun eğmedim. O zaman benimle sanal alemde dalga geçtiler. Hasan Altın çiftliğinde inek pisliğini temizliyor.  Elhamdülillah eğer ben bugün sizin karşınızdaysam, Sincan da tertemiz alnım açık dolaşıyorsam, hiçbir zaman boyun eğmememden ve ilkelerimden taviz vermeden yaşamamdandır" şeklinde konuştu.

"Fitneye Düşmeyeceğiz"

Kendisine inanlara teşekkür eden MHP Sincan Adayı Hasan Altın;   "5 yıl geçti ve bu süre içerisinde bana ziyarete gelen MHP Genel merkez yöneticileri çeşitli teklifler getirdiler. Sincan`a hizmet sevdamız bitmeyecek diye, sizlerle tekrar buluşturdular. Allah izin verirse inanıyorum ki Sincan belediyesini alacağız. 20-25 yıldır bu susamışlığı, iktidar heyecanını hep birlikte gidereceğiz. İnşallah 1 Nisan sabahı hep beraber olacağız. Hani merhum Mehmet Akif’in bir sözü var ya, tefrikaya düşmeyeceğiz, fitneye düşmeyeceğiz" dedi.

"Tir, Tir, Titriyorlar"

Altın iktidar partisini işaret ederek " İnanın şuan tir tir titriyorlar, biz bu seçimi nasıl alırız, nasıl yaparız. Onun için arkasından da oyunlar gelecektir, buna hepimiz hazırlıklı olalım. Ve bu oyunlara düşmeyelim, hata yapmayalım. Çünkü bunlar bu hataların üzerine gelirler. Ve ben bunları söyledikten sonra bu konuda sıkıntı yaşamayacağımıza inanıyorum" şeklinde konuştu.

"Sincan`ı Ankara`da Oturanlar Yönetiyor"

Sincan Belediye Başbakanın ve belediye birim amirlerinin Ankara`da oturduğunu ifade ederek şunları kaydetti; "

Sayın belediye başkanı, başkan yardımcısı, Fen işleri Müdürü, Park ve Bahçeler müdürü  ve daha bir çok Yönetici Ankara’da oturur. Değerli dostlar Sincan’ı Sincan`da yaşayanlar yönetecek. Sincan 18:00 den sonra yöneticisi olmayan kent haline geldi. Muhatap bulamazsınız. 30 Mart akşamından itibaren hep beraber yöneteceğiz, bundan kimsenin şüphesi olmasın"

"Yönetime gelince hepsini ortaya dökeceğiz"

"Sadece Sincanlılara temizlikten uğrattıkları zarar 30 Trilyon"

Belediyenin özelleştirme ile belediyeyi 30 trilyon zarara uğrattığını iddia eden Altın ; " Yönetim böyle oldu da başka işler değişik mi oldu? Birkaç tane örnek vereyim. İnşallah biz oraya geldiğimizde tek tek inceleyip her şeyi ortaya dökeriz ama birkaç örnek vereyim de olayın vahametini görün. Bizim dönemimizde biz temizlik işlerini özelleştirmemiştik. Kendi işçilerimizle kendi araçlarımızla temizliğimizi kendimiz yapardık. Biz o zaman yıl 2004, 4 trilyon 750 milyara yıllık temizliği mal ediyoruz. Ve gelen teklif en uygun 15 trilyon 350 milyar. Şu anda Sincan da temizlik ihalesine verilen rakam yıllık  15 trilyon 350 milyar. 5 sene geçti Türkiye’deki enflasyon bellidir, hadi işçiyi de çoğalttık diyelim, en iyi ihtimalle 8-9 trilyona yapılacak bir işi bu rakama yapıyorlar. 5 senede Sincan’ın kaybettiği para sadece 30 trilyon buradan var. Bunun gibi neler" şeklinde konuştu.

"Trilyonluk Makam Araçları"," Peşkeş çekilen benzinlik", "Bakanlıklara  peşkeş çekilen belediye malları" 

Benim makam arabacım 38 milyardı, şuanda başkanın arabası 300 küsür milyar  diyerek 20`den fazla makam arabası var diyen Altın şunları kaydetti; " Biz 4 tane kullanmıştık. Bütün makam arabalarını iptal etmiştim, bütün müdürlükler işini görürdü. Ama tabi Ankara’da oturunca hepsinin makam arabası vardır. Neyle gidip gelsinler. Sincan bu vaziyette"

Sincan’ın girişinde bir benzinliğimiz var Lale tarafında ve Atatürk caddesi üzerindeki tek benzinlik. Bir tane daha yapalım deseniz yer yok. Zamanında bize geldiler, bize burayı satın diye. Zaten oranın mahkemesini biz kazanmıştık. Mahkeme ile bozdurmuştuk, 30 yıllığına kiraya verilmiş, 14-15 yılı dolmuştu. Mülkiyeti kazandık fakat, kira sözleşmesini bozduramadık. Vakit var daha sat dediler ne olacak. Dedim bu mal Sincan’ın malı, makamlara veya kişilere tayin değil. Sincan’ın malı, bu caddeye başka benzinlik yapılması şansı yok.Araştırdık 4 milyon eder dedinildi. Biz bu rakamlara satmadık, sonra gün geldi Sincan Belediye meclisi toplantısının ilk gününde buranın satışı gündeme geldi. 1 trilyon 150 milyara satıldı. Şu anda 12’nci ve 16’ncı cadde üzerinde benzinlikler var 16 trilyona verildi. Kimin malını kime veriyorsunuz? Yerin altı yok mu, 500 bin kişinin vebali yok mu? İnşallah bunlar bitecek. Sahte dürüstlükler bitecek, Sincan’a Sincan’ın sahipleri Sincan’da yaşayanlar gelecek" dedi

 "Büyükşehir ve Bakanlılara borcu bizim yeri sizin peşkeşler"

Kendi döneminde edinilen belediye gayrimenkulleri için ciddi bir iddiada bulanan Hasan Altın  Yüzme havuzu projesinde yaşanan sorunların ardından borcu belediyenin yerinin büyükşehir`e verilmek kaydıyla Sincan belediyesinin zarara uğratıldığını ifade ederek " Toplam 6 trilyon havuzun parası ödendi, ortada havuz yok gitti. Ankara büyükşehir belediyesine devredildi. Belören de 60 bin ağaç diktik mükemmel bir yer oldu, burayı da çevre ve orman bakanlığına devretmişler. Özelleştir gitsin, devret gitsin, sat gitsin, al gitsin böyle yönetim olmaz. Zamanımızda 4 tane büyük arsa almıştım. Birini Milli eğitime devrettiler, birini de 6 trilyona sattılar. Yani böyle politika olmaz. Allah’ın izniyle satan değil alan, yıkan değil yapan belediye olacağız. Kiracı değil ev sahibi olacağız" dedi.  
Haber : Beril Çuhadaroğlu Özel haber 



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

03.05.2024

  • İMSAK 04:02
  • GÜNEŞ 05:39
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:41
  • AKŞAM 19:52
  • YATSI 21:22
  • Cuma 18.2 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 14.5 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 14.7 ° / 5.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı