- Özbay Güven Tazeledi

-	Özbay Güven Tazeledi

- Özbay ?THK Üniversitesi Lisans Programı Yaygınlaşıyor? Memur Dernekleri Federasyonu 3. Olağan Genel Kurulu Mola Otelde gerçekleşti. Divan Başkanı Eski Ankara Milletvekili Ersönmez Yarbay?ın yaptığı genel kurulda, açılış konuşmasını Memur ? Der Feder

 Mola Otel salonunda gerçekleştirilen toplantıya; BBP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Gürhan, Çubuk Dernekler Federasyonu Başkanı Recep Taş, Memur Dernekleri Federasyonu Kurucu Başkanı Ali Osman Türkmen, Kamu-Der Başkanı Cevdet Baştuğ, Sağlık Bir-Der Başkanı  Necla Yılmaz, Emekli Bir-Der Başkanı Nermin Aydınlı, Tüm Kamu-Der Başkanı Ali Çakıryılmaz, Diyanet-Der Başkanı Mehmet Çelik, İdareci ve Bürokratlar Derneği Genel Başkan Yardımcısı Zülfikar Er, Memur-Der Akademi Başkanı Prof.Dr. Kadirhan Sunguroğlu ve Memur-Sen Konfederasyonu Arife Topçuoğlu ile delege ve üyeler yer aldılar.

Divan Başkanı olarak Eski Ankara Milletvekili Ersönmez Yarbay’ın görev yaptığı genel kurulda, açılış konuşmasını yapan Memur-Der Federasyonu Genel Başkanı Cengiz Özbay, 2005 yılında bir fikir ile başlayan dernek çalışmalarının, federasyon çalışması ile büyüdüğünü ifade ederek;  “Hepimizin bu ülkede söyleyecek çok sözümüz var” diyerek başlayan çalışmalarımız şuanda federasyon çalışmalarımız ses getirir hale geldi. Devlet disiplini ve ciddiyiyle çalışmalarımızı sürdürdük. Attığımız her adımda dik duruşumuzu bozmadık. Sözlerimiz nettir.  THK Üniversitesi ile çalışmalarımıza başladık 163 Yüksek Lisans yapan öğrencilerle birlikteyiz, binlerce kurslarımızdan mezun olan öğrencilerimiz oldu. Referandum sürecine “yetmez ama evet” dedik. Türk demokrasi tarihindeki kara lekelerin önüne geçmek için “yetmez ama evet” dedik. Kadın çalışmalarımız ile pozitif ayrımcılık üzerine çalışmalar yaptık. Biz burada bu ülkenin faydasına, çıkarlarına hizmet edecek her çalışmaya imzamızı attık. Memur illa bir sendikaya üye olmalıdır”.

“Sivil Anayasa Platformu’nu oluşturduk”

Özbay Anayasa yapımına sağladıkları katkıyı ifade ederek ; “100 STK, 100 Uzman ile Yeni Anayasaya Sivil Yaklaşımlar” çalışması yaptık ve 12 üniversiteden destek aldık. Çalıştay yaptık ve meclis başkanımıza heyetimizle teslim ettik. Yeni anayasaya katkı sağladık.  Tarihe damgasını vuran bu ülke halkının böle bir anayasası olamaz. Birilerinin dümeninde hareket eden anayasa olamaz. Federasyon olarak 3 yıllık süreçte bunun takipçisi olduk. Bu ülkede 1 kişiyi bile üzecek anayasa olmamalıdır” dedi.

“Kimseye verecek 1 karış toprağımız yok”

Genel Kurulda Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Gürhan anayasa yapımında bu ülkede kimseye bir karış toprak verilmeyecek  olması gerektiğinin altını çizdi. Geçirilen zor günlerde birlik beraberlik oluşturmak üzere yan yana olunması gerektiğini ifade etti.

“Cengiz Özbay, güven tazeledi”

3. Olağan Genel Kurulu’nun yapıldığı kongrede Genel Başkan yeni ekibi ile tekrar genel başkanlığa seçilerek güven tazeledi. Başkan Cengiz Özbay’ın yanı sıra Yönetim Kuruluna; Ahmet Özdemir, Sinan Kaplan, Sinan Uzunpınar, Arif Kurnaz, Tülay Bayramoğlu ve Dilek Kurt seçilirken, Denetleme Kuruluna ise; Necla Yılmaz, Hidayet Oktay ve Arif Güler 3 yıllığına seçildiler.

Haber: Beril Çuhadaroğlu 



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

27.04.2024

  • İMSAK 04:12
  • GÜNEŞ 05:47
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:39
  • AKŞAM 19:46
  • YATSI 21:14
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 26 ° / 12.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı