-PROF. DR. AZİZ SANCAR BİLİM ÜRETİM MERKEZİ KURULACAK-

-PROF. DR. AZİZ SANCAR BİLİM ÜRETİM MERKEZİ KURULACAK-

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisinin aldığı kararla Ankara´da Prof. Dr. Aziz Sancar Bilim Üretim Merkezi kurulacak. Ayrıca Büyükşehir Belediye Meclisi Ankara Şehir Merkezi Çankaya İlçesinde bir caddeye Prof. Dr. Aziz Sancar adı verildi ve Nobel Ödüllü Tü

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi 2015 yılı Aralık Ayı 1´inci birleşimi 1 oturumunda iktidar ve muhalefet Belediye Meclisi üyeleri MHP´li Mahir Özel, AKP Parti Grup Başkanı Bekir Yıldız, AKP Meclis Başkan Vekili Ali İhsan Ölmez,  CHP Grup Başkan Vekili Doğan Yılmazkaya ve MHP Grup Başkan Vekili Ramazan Şimşek´in imzasını taşıyan önerge oy birliğiyle kabul edildi.

Prof. Dr. Aziz Sancar için   önergeyi hazırlayan ve tüm  Mecliste bulunan tüm grupların desteğini alan MHP´li Büyükşehir Belediye Meclisi  Üyesi Mahir Özel, ‘´son  kırk yıllık ilim hayatını, insanlık adına tıp ilmine adayarak, 2015 Nobel kimya ödülünü kazanan Prof. Dr. Aziz Sancar Bey´in başkentimizin Fahri hemşeriliğinin kabulü ve  Prof. Dr. Aziz Sancar adına bir bilim merkezi oluşturularak, özel olarak seçilen yetenekli Türk gençlerinden bilim insanı yetiştirilmesi konusunda ve Büyükşehir belediyesince her şekilde desteklenerek çalışmalar yapılmasını çok önemli buluyoruz. Ortak önergemizin kabulünde desteğini esirgemeyen AKP Parti Grup Başkanı Bekir Yıldız Bey´ e,  AKP Meclis Başkan Vekili Ali İhsan Ölmez Bey´ e, CHP Grup Başkan Vekili Doğan Yılmazkaya Bey´ e ve MHP Grup Başkan Vekili Ramazan Şimşek Bey´ e çok teşekkür ediyorum.´´ dedi.

 Mahir Özel, ‘´İbni Sina´nın ‘İlim ve Sanat Takdir görmediği yerde durmaz sözünü hatırlatarak  fahri hemşerimiz ilan ettiğimiz  Prof. Dr. Aziz Sancar Bey adına, pozitif bilimi esas alan Bilim üretim Merkezi oluşturarak, yeni  Türk nesilleri içinden atalarına yaraşır, genç aziz sançarlar yetiştirmek öncelikli hedefimiz olacaktır. Böylece Mustafa Kemal Atatürk´ün benim manevi mirasım bilim ve akıldır özdeyişini yerine getirmiş olacağız´´  ifadelerini kullandı.

 



Ankara

11.05.2024

  • İMSAK 03:49
  • GÜNEŞ 05:30
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:43
  • AKŞAM 20:00
  • YATSI 21:34
  • Cumartesi 19.4 ° / 10.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 9.8 ° / 7.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 16.4 ° / 7.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı