Yenimahalle CEBIT`te Yıldızlaştı

 Yenimahalle CEBIT`te Yıldızlaştı

Bilişim devlerinin buluştuğu CEBIT Bilişim Euroasia ve CEBIT Sinerji Zirvesi?nde Yenimahalle Belediyesi?nin geçtiğimiz yıl uygulamaya başladığı dijital arşiv ve yıllardır hizmet veren mobil uygulamalar, fuara katılanlar tarafından yoğun ilgi gördü.

 Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar bir yandan  meslektaşlarına teknolojiyle sağlanan hizmetleri anlatırken bir yandan da teknoloji devlerinin geliştirdikleri sistemleri ve diğer belediyelerin çalışmalarını  inceledi.

 

Teknoloji buluşması

`Yerel Yönetimlerde Bilişim`, `Akıllı Kentler` ve `Akıllı Belediyeler` ana  temasıyla bu sene 14’üncüsü düzenlenen bilişim fuarı törenle kapılarını vatandaşlara açtı. Yeşilköy’deki CNR Expo İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilen fuarda, teknoloji devlerinin geliştirdikleri son teknoloji ürünler sergilenirken, çok sayıda il ve ilçe belediyesi hizmetlerini anlatmak üzere temsilcilerini hazır bulundurdu.

Mobil uygulamaları anlattılar

Yenimahalle Belediyesi’nin standı İstanbul’a bağlı ilçe belediyeleri tarafından yoğun ilgi gördü. Belediye Başkanı Fethi Yaşar, gün boyu fuarı inceleyen meslektaşlarını ağırladı. Özellikle geçtiğimiz yıl faaliyete geçirilen dijital imar arşivi diğer ilçe belediyeleri tarafından dikkatle incelendi. Öğrencilerin yoğun katılım gösterdiği fuarda, bilişim teknolojileri ile ilgili görevliler Yenimahalle Belediyesi`nin mobil uygulamaları ile ilgili bilgi verdiler.Yenimahalle Belediyesi tarafından beş  yıldır  başarıyla uygulanan mobil vezne uygulaması de katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü. Standa taşınan mobil vezne aracı ile engelli, yaşlı ve ağır hastaların vergilerini belediyeye gelmeden evlerinde ödeme imkanı sağlıyor.

Yenikart örnek proje

Misafir belediye başkanları Yenimahalle Belediyesi’nin Tapu Kadastro hizmetlerinde kullandığı entegrasyon sisteminin de örnek alınabilecek bir uygulama olduğunu belirttiler. Yaşar, uygulama ile kent envanterine belediye ve vatandaşın rahatlıkla ulaşabildiğini söyleyerek bu yolla yanlış beyanın ve vergi kaçaklarının önüne geçildiği gibi aynı zamanda vatandaşa hızlı hizmet sağlayabildiklerini anlattı. Mobil belediyecilik ve ETR Juri Özel Ödülü’ne layık görülen Yenikart uygulaması da Yenimahalle Belediyesi’nin beğeni kazanan hizmetlerinden oldu. Uzun zamandan bu yana Yenimahalle’de yaşayan vatandaşlara hizmet veren resepsiyon masası da stantta tanıtımı yapılan hizmetlerden birisi oldu.

Teknoloji hizmetin hızını arttırdı

Misafirlerini ağırladıktan sonra fuardaki standları tek tek inceleyen Yaşar, teknoloji devlerinin sağladıkları kolaylıklar ile ilgili uzmanlardan bilgi aldı. Teknolojinin vatandaşa hizmette belediyeler tarafından aktif olarak kullanılması gerektiğini belirten Yaşar, “Yenimahalleli vatandaşlarımıza verdiğimiz hizmetin hızını ve kapasitesini teknolojiyi kullanarak arttırdık. Teknolojinin hızıyla birlikte biz de hizmetlerimizin hızını artırdık. Burada diğer belediye başkanları ile bilgi alışverişinde bulunduk. Belediye olarak bir çok hizmete öncülük yaptığımızı görmek beni ayrıca mutlu etti” dedi.



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

17.05.2024

  • İMSAK 03:40
  • GÜNEŞ 05:25
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:44
  • AKŞAM 20:05
  • YATSI 21:42
  • Cuma 24.3 ° / 9.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.7 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Pazar 23.9 ° / 9.5 ° Güneşli