Yenimahalle Yeni Ellerle Yenilenecek

 Yenimahalle Yeni Ellerle Yenilenecek

Bir müddettir kafamızı çevirdiğimiz her yerde gördüğümüz, Yenimahalle yeni ellerle yenilenecek sloganıyla adını sık sık duymaya alıştığımız Emrullah Kurt, Yenimahalle Ak Parti Belediye Başkan Aday adaylarından. Kimdir Emrullah Kurt, nereden geldi, hedefle

 1966 Gümüşhane’de doğan Kurt, 1969 yılından bu yana Yenimahalle ilçesinde ikamet eden bir iş adamı. Ticari yaşamına 1971 senesinde başlayan Kurt, simit satmaktan, seyyar satıcılığa kadar pek çok iş yapmış bir isim. Özel yaşamında olduğu kadar, ticari hayatında da dürüstlüğe verdiği önem sayesinde başarı basamaklarını hızla tırmanmış ve 1996 senesinde Demetevler de ilk fabrikasını açmış. Ticarette her zaman ölçülü ve adaletli olmayı hayat felsefesi edinen Kurt, bugün 7 adet işletme aynı zamanda 5 adet T.P.E’li markanın yönetim kurulu başkanlığını yapıyor.

Siyasi yaşamına Doğru Yol Partisiyle başlayan Kurt, Erbakan’la çalışmış daha sonra Belediye Başkanlığı süresinde Tayyip Erdoğan’ı tanımış ve Ak Parti’nin bir neferi olarak 2000 yılından bugüne Ak Parti’de çalışmalarını sürdürmektedir. ‘Başbakan sevdalısıyım’ diyen Kurt, ‘Sn. Tayyip Erdoğan’dan daha iyi bir lider olamayacağını hepimiz biliyoruz, yaptığı işler ve ülkenin bugün geldiği durum ortada’ diyerek partisine ve Başbakana olan bağlılığının da altını çizmiş oldu. 

Aşım, Eşim, İşim Yenimahalle’de

Görüşmemiz esnasında cebinde ilaç alacak parası olmadığını söyleyen seyyar satıcısından, bürokratına pek çok kişinin kendisini ziyaret ettiğini, destek istediğini gördüğümüz Kurt’a neden aday olduğunu sorduğumuzda ise eşim, aşım ve işim Yenimahalle’de diyerek, halkın içinde olmayan, burada yaşamayan, sorunları bizimle birlikte kat etmeyen insanların Başkanlık yaptığında alınan olumsuz sonuçları gördüğü için, birine vekâlet vermek yerine, asaleten bu göreve talip olduğunu belirtti.  

‘Türkiye’nin başkenti Ankara. Ankara’nın da başkenti de aslında Yenimahalle. Ankara’nın en güzel ilçesinde yaşıyoruz ancak, ne yazık ki burada bir geri kalmışlık söz konusu. Ve biz bunu kabul edemiyoruz. Bölgemizde bir Şentepe gerçeği var. Hizmetin daha az gittiği, çalışmaların yapılmadığı bir kesim. Buraya bir Tepekule yapsak ve bölgenin çehresini değiştirsek fena mı olur?’ Diyen Emrullah Kurt, ayrıca bölge halkına istihdam kapıları sağlamanın da yollarını arıyor. Demetevleri yenileyerek Yenimahalle bölgesine bir kent estetiği kazandırmayı, bölgenin en büyük sorunlarından biri olan otopark sorununu da çözerek Yenimahalle’yi Ankara’nın cazibe merkezi haline getirmeyi planlayan Kurt, projelerini belirlerken seyyar satıcılara mekân sağlamaktan kadınlara iş imkânı vermeye kadar her ayrıntıyı ince ince düşünmüş bir siyasetçi. Ancak hakkında ‘esnaftan tüccardan Belediye Başkanı olmaz’ diyen de var. Konuyu buraya getirdiğimizde ise bu söylemleri bile hoşgörüyle karşıladığını gördüğümüz Kurt, siyasette de hoşgörüyü ön planda tutan bir insan. ‘Halkın içinde olmayan, burada esnaflık yapmayan, buranın sorunları bilmeyen bir insan olarak gelseydim daha mı doğru olurdu? Her görüşe saygım var, insanlar istediklerini düşünmekte özgürler’ diyerek burada da farklı yaklaşımını ortaya koyuyor. 

Mevcut Belediye’nin çalışmalarının yetersiz olduğunu ve yapılan projelerin Ahmet Duyar’ın başlatmış olduğu projeler olduğunun da altını çizen Kurt, ‘ Fethi Bey halkın ne istediğini tam olarak kavrayamadı. Ve ne yazık ki halkın ufkunu yukarılara taşıyamadı.  Ahmet Duyar buraya bir çehre kazandırmaya çalıştı. Burada aslında güzel çalıştı, ancak projelerini tamamlayamadı. Belediyeyi tam olarak kontrol edemedi. Zabıta kendi kontrolünde olmadığı için sorunlar yaşandı. Kendini halka anlatamadı. Esnafın bu yüzden tepkisini çekti. Zabıta esnafı yordu. Ancak biz tüm bunları unutturmaya, halkın gönlünü yeniden kazanmaya ve hep birlikte el ele bu bölgeyi daha iyi bir noktaya taşıyamaya adayız. Halkın bu bölgede dokunabileceği, konuşabileceği, rahat rahat yanına gidebileceği bir Başkana ihtiyacı vardı ve ben bu yüzden adayım’ Dedi.

Kendisini ziyarete gittiğimizde binlerce insanın orada olduğunu gördüğümüz Emrullah Kurt aday olur mu bilinmez ancak şimdiden gönülleri fethettiği kesin



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

07.05.2024

  • İMSAK 03:55
  • GÜNEŞ 05:35
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:42
  • AKŞAM 19:56
  • YATSI 21:28
  • Salı 18 ° / 4.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 21.6 ° / 6.9 ° Güneşli
  • Perşembe 22.8 ° / 10.3 ° Güneşli