14 Şubat`ta Ankara`da Kadınlar Damgasını Vurdu

14 Şubat`ta Ankara`da Kadınlar Damgasını Vurdu

Her yıl 14 Şubat Sevgililer Günü`nde çeşitli konulara dikkat çekmek amacıyla dünyanın her bölgesinde düzenlenen One Billion Rising (Bir Milyar Ayaklanıyor) eylemine katılan onlarca kadın Ankara`da kadınlara karşı yaşanan olumsuzluklara dikkat çekmek Kızıl

Kadınlar sorunlara dikkat çekti kadınların dans ettiğini gören vatandaşlar alkışları ile destek verirken  izleyici erkeklerin cep telefonlarına sarılıp eylemi kameralara alması dikkat çekti. 
Dünya`da bir milyar kadının dans etmesinin hedeflendiği One Billion Rising eyleminin bu yılki konusu “Herkes için adalet” olarak belirlendi. Genç, yaşlı onlarca kadın dans etmek için Sakarya caddesinde bir araya geldi.
Break The Chain parçasıyla hep beraber dans eden onlarca kadın Kadına karşı şiddeti tiyatro gösterimi, dansları ve açıklamaları Dünya`ya seslerini duyurmak üzere renkli karelere imza attı. 
One billion rising Ankara gönüllüleri adına açıklama yapan Seda Bozdağ Tüm dünya toplumlarının görsel öge, ses ve enerjilerini kullanarak adalet isteklerini dile getirmek olduğunu kaydederek Adaletin kutup yıldızı gibi yerinde durduğuna ve geride kalan her şeyin onun etrafında döndüğüne dikkat çekti.  

Bozdağ; "Dansın figürlerinin tehlikeli, cesur, eğlenceli, seksi, yıkıcı, bulaşıcı, mekan gözetmeden kişinin içinden geldiği gibi özgürce adım atmasını sağlayan figürlerden oluştuğunu kaydederek Türkiye yaşanan çocuk gelinler, tacizler, Aile şiddeti konusunda önemli bir adım attıklarını söyledi.  Sakarya Caddesinde bir araya gelen kadınlar çeşitli dövizler kadının yaşama alanında yaşadıkları baskıları ve sorunları gündeme getirdi. 

Bu sene adalet için dans ettiklerini kaydeden Bozdağ ;" Biz Türkiye`de barış çemberleri oluşturarak dans etmeye karar verdik. Umarım kalbinizden çok güzel şeyler geçer ve dünyanın her tarafında dans eden herkesle birleşip bu niyetler güzel şeylere dönüşür.”dedi.  

Haber: Beril Çuhadaroğlu

 

 

 



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

25.04.2024

  • İMSAK 04:16
  • GÜNEŞ 05:49
  • ÖĞLE 12:52
  • İKİNDİ 16:39
  • AKŞAM 19:44
  • YATSI 21:11
  • Perşembe 26.4 ° / 14.5 ° Güneşli
  • Cuma 23.5 ° / 10.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı