1,5 yılda doğalgaza %54 zam…

1,5 yılda doğalgaza %54 zam…

Saadet Partisi Sincan İlçe Başkanlığı Ak Parti iktidarının ekonomi politikasının ülkeyi felakete sürüklediğine dikkat çekerek artan doğalgaz zamlarına tepki gösterdi.

Saadet Partisi Sincan İlçe Başkanlığının yaptığı basın açıklamasına İlçe Teşkilatı ve çok sayıda partilinin yanı sıra çok sayıda Sincanlı vatandaşlar  katıldı.

Yapılan açıklamada "Doğalgaz zammı el yakıyor" pankartı,  "Köylü, memur, emekli, işçinin yüzünü biz güldürdük", "Asgari ücrete yüzde 106 zammı biz yaptık" yazılı dövizler açıldı.

Saadet Partisi Sincan ilçe başkan yardımcısı Sami Demircan’ın yaptığı açıklamada Bakan Berat Albayrak'ın "Her ay bir önceki aydan daha güzel olacak, sıkıntılar azalacak, yarınlar daha güzel olacak" sözlerinin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Dünya genelinde doğalgaz fiyatlarının yüzde 50 oranında düştüğünü ülkemizde ise yüzde 54 oranında zamlandığını kaydeden Demircan; "Doların yükseldiği dönemde yöneticilerimiz, 'kriz var; doğalgaza ve  petrole zam yapmak zorundayız' diyorlardı. Tüm dünyada olduğu gibi  ülkemizde de kriz sonrası doların düşmesiyle indirim yapılması gerekiyorken doğalgaza yapılan zamlar geri alınmadı" ifadesini kullandı.

Yeni doğalgaz yataklarının bulunması da fatura indirimine yansımadı

Demircan;, ilgili bakanlığın aramaları sonucu birçok bölgede zengin doğalgaz yataklarının bulunmasına rağmen  fatura indirimine gidilmediğini, bulunan yatakların Ak Parti iktidarının propaganda aracına dönüştüğünü Doğalgaz zamlarının ansızın gece yarısı tebliğleri ile geldiğini "Reisi cumhurumuz sınır dışı askeri harekatlar için diyordu ya bir gece ansızın gelebiliriz, işte ne hikmettir bizde de bu doğalgaz zamları hep böyle olduğunu vurguladı.

Demircan, iktidarın her genel ve yerel seçim öncesi doğalgaza yüzde 5 ila 10 arasında sembolik indirim yaptığını, seçimler sonrası kaşıkla verip kepçeyle geri almayı da ihmal etmediğini "Kentlerde doğalgazın temel bir ihtiyaç maddesi olduğunu, doğalgaz fiatları üzerindeki KDV'nin yüzde 18'den yüzde 1'e düşürülmesini, ÖTV'nin ve diğer bütün girdilerin kalkmasını istiyoruz. İktidara yakın iş adamlarına ve şirketlere değil, mazlum olan halkımıza sahip çıkılsın." dedi.



Anahtar Kelimeler: yılda doğalgaza %

Ankara

19.04.2024

  • İMSAK 04:27
  • GÜNEŞ 05:58
  • ÖĞLE 12:53
  • İKİNDİ 16:37
  • AKŞAM 19:38
  • YATSI 21:03
  • Cuma 21.3 ° / 8.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 21.1 ° / 8.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 18.1 ° / 3.8 ° Güneşli