2 TEMMUZ PARKI BARIŞIN SİMGESİDİR

2 TEMMUZ PARKI BARIŞIN SİMGESİDİR

Çankaya Belediyesi tarafından yapılan ve konumu itibariyle Ankara`nın her yerinden görülebilecek olan 2 Temmuz Anıtparkı 5 Ekim Cumartesi günü açılıyor.

 Çankaya Belediye Başkanı Başkanı Bülent Tanık, Sivas’ta katledilen 33 sanatçı, aydın ve gencin insanlığın bağrında açılan ciddi bir yara olduğunu, açılan yaranın halen kapanmadığını ve bunun unutulmaması gerektiğini dile getirdi.

Başkan Bülent Tanık, 1993 yılında yaşanan Sivas Katliamı’nda katledilen aydın ve sanatçıların anısını yaşatmak amacıyla yapılan 2 Temmuz Anıtparkı`nın 5 Ekim günü düzenlenecek bir törenle Ankaralılara kazandırılacağını söyledi. Tanık`ın verdiği bilgilere göre, 11 bin 192 m² alana sahip parkın içinde tören alanı, 2 bin kişilik amfi tiyatro, çocuk oyun alanı, yürüyüş yolları, seyir terasları ve 33 Sivas şehidi ve Pir Sultan Abdal’ı betimleyen bir anıt yer alıyor.

Yerel yönetimlerin birincil görev alanlarından birisinin de birlikte yaşama kültürü temelinde bir toplumsal bilinç oluşmasına katkı sunmak olduğunu söyleyen Çankaya Belediye Başkanı Tanık, “Belediye halkın kendi toplumsal örgütüdür. Belediye, insanı, bulunduğu coğrafyada en iyi şekilde komşuluk ilişkilerine dönük duygularla zenginleştirmek, bir arada yaşama kültürünü geliştirip çoğaltmak, bunun için duyulan sevgi ve barış atmosferini geliştirmek zorundadır. Bizim Yeni Toplumcu Belediyecilik anlayışımızın asli program ögelerinden birisi budur"açıklamasını yaptı.

Halkımızın kardeşçe yaşadığı, birlikteliğini sürdürdüğü bir barış atmosferini inşa etmek adına 2 Temmuz Parkı`nın temelini atıyoruz diyen Tanık, " Ötekileştirmenin, baskının ve katliamın karşısında barışın, kardeşliğin, özgürlük ve eşitlik çağrısının simgesi olacak olan 2 Temmuz parkı`nın açılışına tüm Ankaralları bekliyoruz" çağrısını yaptı.

Dikmen Malazgirt Mahallesi’nde antenler bölgesi olarak bilinen Ankara’ya hakim geniş manzarası ile dikkatleri çeken bölgede yapılan park 11 bin 192 m² alana sahip. Parkın içinde Sivas Şehitlerinin maskalrının bulunduğu özel bir anı duvarı, özgün tören alanı, 2 bin kişilik amfi tiyatro ve sahne, çocuk oyun alanı, yürüyüş yolları, seyir terasları ile Pir Sultan Abdal’ı betimleyen 5m`lik bir kaide üzerine kurulu 7 m yüksekliğinde dev bir anıt yer alıyor. Yerden 12 m yüksekliğindeki özel anıt ve park özgün aydınlatması ile Dikmen Caddesi üzerinden de görülebilecek niteliğiyle Ankara için önemli bir kentsel imge olmaya aday görünüyor.



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

28.04.2024

  • İMSAK 04:10
  • GÜNEŞ 05:45
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:39
  • AKŞAM 19:47
  • YATSI 21:15
  • Pazar 26 ° / 12.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 23.7 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 24.2 ° / 11.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu