2013 ETİMESGUT?UN YILI OLACAK

2013 ETİMESGUT?UN YILI OLACAK

2012 yılını değerlendiren Başkan Demirel, ?2012?de 5 büyük yatırımımızı hizmete açtık, ETİSEM, Aşevi ve Engelli hizmetleri gibi bir çok sosyal projeyi hayata geçirdik. 2012 Etimesgut adına başarılı ve kazançlı bir yıl oldu. 2013 yılında 6 büyük tesisimizi

 ANGARA-Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, 2012 yılı belediye çalışmalarını değerlendirdi. 2011 yılı değerlendirmesinde ‘2011 temel atma yılı oldu, 2012 açılış yılı olacak’ sözünü hatırlatan Demirel, “Dediğimiz gibi de oldu. Atakent Sosyal Tesislerimizi, Tuğra Parkımızı, Türk Beyleri Kent Meydanımızı, Kent Konseyi Binamızı hizmete açtık, ETİSEM projemizi hayata geçirdik ve 30 yeni parkın yapımını tamamladık. Açılışını yaptığımız tesislerimizin yanı sıra birçok yatırımın da startını verdik. Korkut Ata Kongre ve Kültür Merkezi, Eryaman Aile Yaşam ve Eğitim Merkezi, Kreş ve Etüt Merkezi, Ziya Gökalp Tesisleri, Emeklievi, Hayvan Barınağı gibi önemli projelerimizin inşasına da hızla devam ediyoruz” dedi.

 

NELER YAPTIK?

2012 yılını çok verimli ve başarılı hizmetler yaparak geçirdiklerini kaydeden Demirel, 1 yıllık süreçte Etimesgut’u her alanda daha modern ve daha yaşanabilir bir kent haline getirme noktasında önemli adımlar attıklarını söyledi. Demirel, hizmet ve projelere ilişkin bilgi vererek sözlerini şöyle sürdürdü: “Bir yılda ilçemiz adına önemli gelişmeler oldu. 2011 yılında kent konseyi binamızda kiracıydık, kendimize ait modern kent konseyi binamıza bu yıl kavuştuk. Festivallerimizi, konserlerimizi düzenleyeceğimiz bir alanımız yoktu, bu yıl Türk Beyleri Kent Meydanı’nı hizmete açtık. Artık Türkiye’nin en modern meydanlarından birisi ilçemizde. Birçok sosyal ve kültürel donatının yer aldığı Atakent Sosyal Tesislerimizin açılış kurdelasını kestik, halkımızın hizmetine sunduk. etiSEM gibi Türkiye’nin en yaygın yerel eğitim hamlesini başlattık. Binlerce insanımızı meslek sahibi yapıyoruz. Tüm bu yapısal yatırımlarımızın yanı sıra 30 yeni park yaptık. Yollarımızı, kaldırımlarımızı yeniledik. Sosyal ve kültürel birçok proje gerçekleştirdik”.

 

NELER YAPILACAK?

Başkan Demirel, 2012 yılı içinde yapımına başladıkları birçok yatırımı da 2013 yılı içinde hizmete açmayı planladıklarını ifade etti. 2013 yılında aynı azim ve kararlılıkla yatırım ve hizmetlerin devam edeceğini açıklayan Demirel; “800 ve 1000 kişilik toplantı salonu, 2.800 kişilik açık amfi salon, fuaye ve sergi alanlarının yer aldığı Korkut Ata Kongre ve Kültür Merkezimizin yanı sıra havuz ve birçok kültürel sanatsal ve sportif donatıların yer aldığı aile yaşam ve eğitim merkezimizi bu yıl içinde tamamlayıp inşallah hizmete sunacağız. Açılışlarımız bunlarla sınırlı kalmayacak; 2013 yılı da 2012 gibi yatırım ve açılış yılı olacak. 27 bin metrekarelik alan üzerinde gerçekleştirdiğimiz Ziya Gökalp Sosyal Tesislerimizi, emeklievimizi, kreş ve gündüz bakımevimizi, hayvan barınağımızı ve birçok parkımızı tamamlayıp hizmete açacağız. Festivalimizi, sünnet ve toplu nikahlarımızı bu yıl da daha geniş katılımla gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Kentsel dönüşümünü tamamlayan ve yeni yapılaşan bölgelerimiz ağırlıklı olmak üzere yoğun bir yol, kaldırım ve çevre düzenlemesi çalışması gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.

Başkan Demirel, 2013 yılının hayırlara vesile olması temennisinde bulunarak, “Tüm hemşehrilerime yeni yılda sağlık, mutluluk ve huzur diliyorum” dedi. 



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

05.05.2024

  • İMSAK 03:58
  • GÜNEŞ 05:37
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:41
  • AKŞAM 19:54
  • YATSI 21:25
  • Pazar 14.7 ° / 5.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 16.5 ° / 2.2 ° Güneşli
  • Salı 18 ° / 4.1 ° Güneşli