2014`de Dakikalar kala Ankara Başkent Coşkulu

2014`de Dakikalar kala Ankara Başkent Coşkulu

Başkentli vatandaşlar yeni yılı Kuğulu Park ve Güven Park?ta karşılamaya hazırlanıyor.

Başkent’te yeni yılı sokakta karşılamaya hazırlanan vatandaşların kutlama yeri Kuğulu Park ve Güven Park oldu. Bugün eğlenenlerin yanı sıra yeni yıla çalışarak girecek olan taksiciler, esnaflar da kalabalıktan nasibini aldı. Taksiciler işlerin yoğun olmasından dolayı mutlu olduklarını ifade ettiler. Başkentliler heyecanla yeni yılı karşılamayı bekliyor.
Ankara Valiliği Tedbirli 

2013 yılına, yılbaşı eğlencesi sonrası çıkan kavgalar ve 11 trafik kazasıyla giren Ankara’da, 2014 yılı öncesi Valilik bir genelge yayınlayarak, yeni yıla huzur ve mutluluk içinde girilmesini istedi.

 

Başkent’te tüm uyarılara rağmen geçen yıl yılbaşı gecesinde çok sayıda kaza meydana geldi. Kazalarda 2’si çocuk 11 kişi yaralanırken, bir eğlence mekanı çıkışında yaşanan tartışmada ise 1 kişi silahla vuruldu.

Ankara Valiliği, geçen yılbaşı gecesinde yaşanan olayların tekrarlanmaması amacıyla bir genelge yayınladı. Büyükşehir Belediyesi, ilçe kaymakamlıkları, İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Enerjisa Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş. ve Türk Telekom Ankara Bölge Müdürlüğü’ne gönderilen genelgede şu ifadelere yer verildi:

 

SABAHA KADAR DENETİM

“Ankara ili mülki hudutları dahilinde yeni yıla huzur ve güvenlik içerisinde girilmesini sağlamak üzere çeşitli tertip ve tedbirlerin alınması gerekmektedir. İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü, 31 Aralık 2013 Salı gününden itibaren sorumluluk bölgeleri itibarıyla, huzur planlarını uygulamaya koyacaklar ve emniyet-asayiş tertip ve tedbirlerini 02 Ocak 2014 Perşembe günü sabahına kadar aksaksızca sürdüreceklerdir. Havaalanı, gar ve terminallerde yaya ve motorlu devriyeler, şehir içi ve devlet karayolları üzerinde trafik ekipleri vatandaşlarımızın hizmetlerine hazır hale getirilecektir.

 

POLİS TAKVİYESİ

Aşırı hız, alkollü araç kullanımı, hatalı sollama, yakın takip, şerit ihlali, çalışma süresi ihlali gibi trafik kazalarının oluşumunda büyük rol oynayan kural dışı davranışların denetimlerine ağırlık verilecektir. 155 Polis imdat ve 156 Jandarma imdat telefon hatlarında görev yapan personel sayısı takviye edilecek ve bu telefonlara yapılacak müracaat veya ihbarlar titizlikle ve derhal değerlendirilecektir. İtfaiye, su ve kanalizasyon arıza ekipleri hazır hale getirilecek ve nöbetçi memurlukları vatandaş müracaatlarına açık tutulacaktır.

 

TOPLU ULAŞIM TEDBİRİ

Toplu taşıma araçlarının seferlerinde sürekliliğin sağlanması amacıyla gerekli tedbirler önceden planlanacaktır. Devlet Hastaneleri acil servisleri ile Aile Sağlığı Merkezleri, nöbetçi eczaneler ile haberleşme ve elektrik hizmetleri için gerekli ön hazırlıklar ilgili birimlerin üst yöneticileri tarafından önceden planlanacak ve acil müdahaleler için yeterli ekip ve teçhizatları hizmete hazır hale getirilecektir.”



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

29.04.2024

  • İMSAK 04:09
  • GÜNEŞ 05:44
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:40
  • AKŞAM 19:48
  • YATSI 21:17
  • Pazartesi 23.7 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 24.2 ° / 11.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 21.9 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı