3 modern tesis hizmete girdi

3 modern tesis hizmete girdi

Yenimahalle Belediyesi tarafından Macun Mahallesi´nde yapımı tamamlanan Makina İkmal Bakım ve Onarım Müdürlüğü, Akaryakıt İkmal Merkezi, Başşoförlük Binası ve Makine Parkı görkemli bir törenle açıldı.

Açılış törenine Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, CHP Grup Başkan Vekili Levent Gök, CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Ahmet Meşe, Yenimahalle Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Kartal, Başkan Yardımcıları Erhan Aras, Yaşar Neslihanoğlu, Hüseyin Boran, Başar Bal belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“Alt yapımız çok güçlü”

Ardı ardına açılışı gerçekleştirilen modern tesislerin kurdelesini Gök ile kesen Yaşar, Yenimahalle´nin kaynaklarını Yenimahalleliiçin kullandıklarını vurguladı.

Yenimahalle´nin alt yapısının ne kadar güçlü olduğuna da değinen Yaşar, “Yenimahalle´nin modern ve gelişmiş bir ilçe haline gelebilmesi için elimden geleni yapıyorum. Alt yapımız çok güçlü. Çoğu büyükşehir belediyelerinin bile bu kadar güçlü alt yapısı yok. Belediyeler gelirlerini arttıracak projeler üretmelidirler. Gelirler az giderler fazla ise sıkıntı büyür ve aşılamaz hale gelir. Benim için emek en yüce değerlerdendir. Bu tesisler sayesinde hem araç bakım onarım, yakıt giderlerinde tasarruf sağlayacağız hem de çalışanlarımız nezih temiz ortamlarda çalışıp, duşunu alıp evine gidebilecek” dedi.

 “Yenimahalle, tüm belediyelere örnek olmuştur”

 Açılış töreninde kısa bir konuşma yapan Gök ise tesislerin yapımında emeği geçen Başkan Yaşar´a ve ekibine teşekkür etti. Yaşar´ın örnek bir belediyecilik anlayışı ile hizmet ettiğini belirten Gök, “Yenimahalle Belediyesi her zaman kamunun malını kamu yararına kullanmıştır, tüm belediyelere örnek olmuştur. Bu başarılı çalışmalarından dolayı emeği geçen herkesi yürekten kutluyorum" dedi. 

Konuşmaların ardından Makina İkmal Bakım ve Onarım Müdürlüğü çalışanları Yaşar´a çiçek takdim ederek, teşekkürler etti.

Bu tesislerde yok yok

Tam donanımlı olarak inşa edilen tesislerde Yenimahalle Belediyesi her ayrıntıyı düşündü.

4 bin metrekare alan üzerine kurulan Makina İkmal Bakım ve Onarım Müdürlüğü içerisinde idari bina, lastikhane, dizelhane, yağhane, ufak tamir atölyesi, büyük iş makinesi atölyesi, elektrik kaporta ve boya atölyesi, depo, doktor odası, soyunma odası, banyo, arşiv, lokal, yemekhane, mescit, arıza kayıt ve araç takip şefliği bulunurken, 600 metrekare alana sahip Akaryakıt İkmal Merkezi´nde 4 akaryakıt pompası, 2 mazot deposu, 2 adet 30 tonluk mazot tankı, 1 adet 10 tonluk benzin tankı, istasyon şefliği ve 2 adet gezici tanker bulunuyor. Aynı zamanda Akaryakıt İkmal Merkezi otomasyon sistemiyle faaliyet gösteriyor.

Toplam alanı 10 bin 588 metrekare olan Başşoförlük Binası ve Makine Parkı ise 315 metrekarelik Baş Şoförlük İdari Binası, 10 bin 273 metrekarelik 44 araçlık İş Makinesi Parkı bölümlerinden oluşuyor. Baş Şoförlük İdari Binası´nın içerisinde müdüriyet makamı, sendika, puantörlük-araç takip, baş şoförlük ve formen odası yer alıyor. Ayrıca çalışanlar için duş alma yerleri ve soyunma odalarının yanı sıra dinlenebilmeleri içi bir lokal ve yemekhane hizmeti de mevcut.



Anahtar Kelimeler: modern tesis hizmete girdi

Ankara

25.04.2024

  • İMSAK 04:16
  • GÜNEŞ 05:49
  • ÖĞLE 12:52
  • İKİNDİ 16:39
  • AKŞAM 19:44
  • YATSI 21:11
  • Perşembe 26.4 ° / 14.5 ° Güneşli
  • Cuma 23.5 ° / 10.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı