600 ağaç toprakla buluştu.

600 ağaç toprakla buluştu.

Yeşile ve çevreye yaptığı yatırımlarla adından söz ettiren Yenimahalle Belediyesi, Ergazi Mahallesi’nde Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk Hatıra Ormanı’nda ağaç dikim töreni gerçekleştirdi.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın ev sahipliğinden düzenlenen törene; CHP Parti Meclisi Üyesi Umut Akdoğan, CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Ferudun Güngör ve yönetimi, Yenimahalle Belediye Başkan Vekili Mehmet Kartal, Belediye Başkan Yardımcıları Erhan Aras, Yaşar Neslihanoğlu, belediye meclis üyeleri, Yenimahalleli lise öğrencileri ve çok sayıda ilçe sakini katıldı.

“Her okulun ağaçlandırma alanı olacak”

Batıkent Lisesi, Mustafa Kemal Anadolu Lisesi, Şehit Mehmet Şengül Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ile birlikte 10 bin m2’lik alanda düzenlenen ağaç dikim etkinliğinde çam, sedir ve ladin türlerinde 600 ağaç toprakla buluştu. Etkinlik öncesi öğrencilere seslenen Yaşar, “Yenimahalle Belediyesi olarak ilçeyi yeşillendirmek için seferberlik ilan ettik. Aldığımız kararla ilçemizde ne kadar boş alanımız varsa, hepsini okullarımızın ağaçlandırma alanı yapacağız. İlçemizi yeşillendirecek bu yeni projeye önce liselerden başlangıç yaptık. İlçemizde eğitim veren bütün okullarımızın Yenimahalle’de bir ormanı olacak. Yarın büyüdüğünüzde, mesleğinizi kazandığınızda bu yeşil alanları gezerek gururlanacaksınız” dedi.

Yaşar’dan Cumhuriyet Akademisi müjdesi

Eğitime büyük önem veriyorum diyerek sözlerini sürdüren Yaşar, “Görevimiz olmamasına rağmen eğitime büyük önem veriyor ve okullarımıza tam destek sağlıyoruz. Özel okullarda ne imkan varsa aynı imkanlara devlet okulları da kavuşsun istiyoruz. Bu nedenle göreve geldiğimiz günden beri devlet okullarına imkanlarımız ölçüsünde tam destek verdik vermeye de devam edeceğiz. Buradan sizlere bir müjde veriyorum. Türkiye’de eğitim alanında belediye olarak bir ilki gerçekleştireceğiz. Turgut Özal Mahallemizde Cumhuriyetin 100’üncü yılında Cumhuriyet Akademisi’nin açılışını yapacağız. Temelini 2-3 ay içerisinde atacağız. Akademimizde 750 öğrenci aynı anda eğitim alacak. Etüd merkezleri, engelli çocuklarımıza özel eğitim sınıfları, üniversite son sınıf öğrencilerine ve mezunlarına master eğitimi verecek 17 derslikten oluşan bir eğitim yuvasını Yenimahalle’ye kazandıracağız” dedi.



Anahtar Kelimeler: toprakla buluştu.

Ankara

20.04.2024

  • İMSAK 04:25
  • GÜNEŞ 05:56
  • ÖĞLE 12:53
  • İKİNDİ 16:37
  • AKŞAM 19:39
  • YATSI 21:04
  • Cumartesi 21.1 ° / 8.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 18.1 ° / 3.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 20.2 ° / 7.6 ° Güneşli