7 Yaşında Yazar Olup Kitap Bastırdılar

7 Yaşında Yazar Olup Kitap Bastırdılar

Türk- İş Blokları İlköğretim okulu 2. sınıf öğrencileri minik elleri ile büyük bir başarıya imza attı.

Yaşları henüz yedi olan öğrenciler öğretmenleri Neriman Atalay ve Okul müdürü Hüseyin Yirgal`ın "Ben yazarım" projesini öğrencilere sunmasının ardından kendileri küçük hikayeleri büyük bir geleceğin yazar topluluğunu oluşturdular.  İlk kitaplarını bastıran minik öğrenciler arkadaşlarını da seslenerek kendi hikayenizi yazın diyerek yazmanın çok eğlenceli ve keyifli olduğunu söylediler.  

Türk-İş Blokları İlkokulu öğrencileri, hayallerini ve hayatlarını hikaye kitaplarına yazdı.  Türk-İş Blokları İlkokulu öğrencileri ‘Ben yazarım’ projesi kapsamında hikaye kitabı yazdı. Öğrenciler kendi hayal güçleri oluşturdukları hikayeleri, kitap haline getirerek ilk kitaplarını bastılar.  

2-A öğrencisi Gülse Demir, ‘Pembe ev’ adlı hikaye kitabını nasıl yazdığını şöyle anlattı:   “Ben kitabımda hayatımı anlattım, hayatımdaki anıları döktüm kitabıma okuyunca anılarımı hatırlamak için yazdım. Yazdıkça bunun devamı geldi, unuttuğum şeyler varmış. Kitap yazmak çok güzel bir duygu, kitap yazmanın insana faydaları da var. İnsanın hayal gücünü geliştiriyor. Esinlenme duygusunu geliştirtiyor. Kitap yazmak çok zor gibi gözüküyor ama bazı kitaplardan duygular alarak yazabilirsiniz. Kitap yazmak zor bir şey değil bence herkes yazabilir.”

 Okul Müdürü Hüseyin Yirgal öğrencileri ile gurur duyduğunu kaydederek, “Ben Yazarım projesi 2013-2014 eğitim öğretim yılında bizim okulumuza başladığımız bir proje. Bu projeye başlarken amacımız çocukların bize kapalı olan dünyalarını anlamak için burada gördük ki çocukların yazmış olduğu karakterlerde çocuklarımızı çok iyi anlamadığımızı ve bizim onları keşfedeceğimiz çok farklı noktalar olduğunu gördük. Çocuklara çok farklı nasıl eğitim verebiliriz? Onun önünü açmış oldu. Çocuklarımız bizi hiç yanıltmadı çok güzel eseler çıkardılar. Onlar geleceğin yazarları olacaklar” diye konuştu.

  2-A sınıfı öğretmeni Neriman Atabay ise, “Çocuklar neden yazar olmasın dedik, onu düşünce ile başladık. Veliler ile görüştük, biraz zor geldi ama çocuklar yazmaya başlayınca kitaplar ortaya çıkınca herkes mutlu olmaya başladık. Küçük yazarlar yetiştirmeye başladık, bu yazarlar ilerde büyük yazarlar olacaktık. Ben küçük yazarlar yetiştirmeye başladığıma inanıyorum, onlar geleceğinde büyük yazarları” dedi.

Haber: Beril Çuhadaroğlu



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

15.05.2024

  • İMSAK 03:43
  • GÜNEŞ 05:26
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:44
  • AKŞAM 20:04
  • YATSI 21:40
  • Çarşamba 17.1 ° / 6.6 ° false
  • Perşembe 17.1 ° / 8.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 24.3 ° / 9.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı