73 Zabıta huzur ve güven için iş başında

73 Zabıta huzur ve güven için iş başında

Etimesgut Belediyesi Zabıta Müdürlüğü 73 personelle ilçe halkının sağlığı, huzuru ve güvenliği için 24 saat görev yapıyor. Zabıta ekipleri, denetimlerden dilenci toplanmasına, asker ailesi durum araştırmasından hafriyat kontrolüne 16 farklı faaliyet alanı

 SIKI DENETİMLER

Esnaf, seyyar satıcı ve semt pazarı denetimlerini aksatmadan yürüten ekipler, halkın sağlıklı gıda tüketiminde önemli görev üstleniyor. Halkın sağlığıyla oynayanlara göz açtırmayan ekipler, eksikleri bulunan ve halk sağlığını tehdit eden işyerlerine gerekli cezai işlemi uyguluyorlar. Ürünlerin son kullanma tarihleri, bozuk olup olmadıkları, saklama koşulları ekiplerce kontrol ediliyor. Açık ve kapalı halk pazarlarında da denetimlere devam ediliyor.

İşyerleri ruhsat, vergi levhası gibi kanuni yükümlülüklerin yerine getirilip getirilmediği yönünden de denetleniyor.

 

ŞİKAYETLERE ÇÖZÜM

Zabıtanın görevi denetimlerle sınırlı kalmıyor. Ekipler, çevreye zarar veren ve kötü görünüme neden olan hafriyatları da denetliyor, belirlenen yerler dışına hafriyat dökülmesine izin verilmiyor. Asker aile araştırma formunun tahkikatlarını da zabıta üstleniyor. Vatandaşlardan gelen her türlü istek ve şikayetler zabıta kanalıyla ilgili müdürlüklere iletiliyor. Vatandaşlar, kaçırdığı köpeğinden, komşusunun beslediği evcil hayvanına, komşusunun halı çırpmasından, kaçak cam balkona kadar birçok farklı konuda şikayetlerini zabıtaya bildiriyor. Ekipler de bütün şikayetleri dikkate alarak çözüm bulunması noktasında yardımcı oluyor. Bir yılda değerlendirilen ve çözüme kavuşturulan şikayet sayısı 4 bine ulaşıyor.

 

ÖNEMLİ BİR GÖREV

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, zabıtanın zor ve önemli bir görev üstlendiğini belirterek, “Belediye olarak tüm personelimizle birlikte halkımızın istek ve şikayetlerini çözmek, onların mutlu, huzurlu ve sağlıklı bir yaşam sürmelerini sağlamak amacıyla gece gündüz çalışıyoruz. Bir tesis yapmak, bir park yapmak nasıl hizmetse, zabıta kanalıyla esnafı, pazarları denetleyerek, halkın sağlıklı gıda tüketimini sağlamak da önemli bir hizmettir” dedi.

 



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

08.05.2024

  • İMSAK 03:54
  • GÜNEŞ 05:33
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:42
  • AKŞAM 19:57
  • YATSI 21:30
  • Çarşamba 21.6 ° / 6.9 ° Güneşli
  • Perşembe 22.8 ° / 10.3 ° Güneşli
  • Cuma 22.9 ° / 10.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı