Tarih: 30.10.2016 15:13

8 ilçeye doğalgaz müjdesi

Facebook Twitter Linked-in

Bakanlar Kurulu, doğalgazın ülke genelinde yaygınlaştırılması hedefi doğrultusunda yapılacak yatırımlara ilişkin yeni usul ve esaslar belirledi. 22 Ekim 2016 tarih ve 29865 sayılı Resmi Gazete´de yayınlanan Bakanlar Kurulu kararına göre Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi (BOTAŞ), mevcut ‘doğalgaz bölgeleri lisans´ kapsamı dışında kalan merkez nüfusu 20 bin ve üzerindeki ilçelere doğalgaz ulaştırılması için gerekli yatırımları yapmakla görevlendirildi. BOTAŞ bu yatırımları kendiliğinden veya doğalgaz dağıtım şirketleriyle ortaklaşa gerçekleştirecek. Bu kapsamda Ankara´da doğalgaz altyapısı bulunmayan 8 ilçeye de, BOTAŞ ve Başkentgaz ortaklığında yatırım yapılacak. Doğalgaza kavuşacak 8 ilçe arasında nüfusu 20 binin üzerinde olan Bala, Haymana ve Nallıhan ile nüfusu 20 binden az olan Ayaş, Çamlıdere, Evren, Güdül ve Kalecik yer alıyor. Başkentgaz´ın, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

ŞEREFLİKOÇHİSAR 2017´DE

“Şirketimizin sahip olduğu doğalgaz dağıtım lisansı Ankara Büyükşehir Belediyesi sınırlarını kapsamaktadır. Önceki yıllarda Polatlı, Kızılcahamam ve Beypazarı farklı dağıtım şirketlerine ihale edilmiş olup, Ankara´nın bu ilçeler dışında kalan 22 ilçesinden 13´üne şirketimizce hizmet verilmektedir. Şereflikoçhisar ilçesine hizmet sunulması için gerekli doğalgaz yatırımına 2017 yılında başlanması planlanmaktadır.

Şirketimiz sorumluluk alanında kalan diğer 8 ilçe (Ayaş, Bala, Kalecik, Çamlıdere, Nallıhan, Haymana, Güdül ve Evren) ile ilgili yatırım planlaması yapılmış olup, 17.10.2016 tarih ve 2016/9382 sayılı Bakanlar Kurulu kararı çerçevesinde Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından belirlenecek usul ve esaslar doğrultusunda BOTAŞ ile müştereken gerekli işlemlerin yapılması hedeflenmektedir.”




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —