8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı

Saadet Partisi Ankara İl Kadın Kolları Başkanı Müzeyyen Simit ´´8 Mart Dünya Kadınlar Gününü´´ kutlayarak Bugün emperyalist sistemlerin icat ettiği bir günü,´´Kadınlar Gününü´´ kutluyoruz. Nesilleri yetiştirmek, topluma yön vermek mesuliyetinde olan kadın

Simit; Ahlaki dejenerasyonun zirve yaptığı milenyum çağında, ´´Gündelik Kültürü´´ arasında kaybolan kadın, daha iyi yemek- daha iyi giyinmek kısacası daha iyi yaşamaktan başka hedefi olmayan ticari bir unsur, cinsel bir meta haline getirilmekten ne yazık ki kurtulamamıştır. En acıklısı; Bu acımasız ve aşağılık kapitalist ekonomik düzen tüm zihinlerde adeta bunun normalleşmesini sağlamaktadır..

  Köleleştirilen kadınların ve dahi insanlığın gerçek failleri, insanımızı milli- manevi değerlerinden koparan, sekülerleştiren, bencil ve hedefsiz yapan, sadece tüketen, hevası ile hareket eden, eşitlik ve özgürlük felsefesini dayatarak kadının elinden ´´anneliğini´´ alan, aile temellerini sarsan, milletimizin değerleriyle uyuşmayan, kopyala- yapıştır eğitim sistemimizdir.

   Ahlak ve maneviyatı öncelemeyen bir eğitim sistemi sorunlara çözüm üretemez. Ahlaki ve manevi eğitimden yoksun bir toplum, ne kadının, ne annenin, ne de ailenin ehemmiyetini idrak edemez.

   Biz, kadını baş tacı eden , Allah´ın kıymetli bir emaneti olarak gören ve inanan bir medeniyetin mensuplarıyız. Dünya milletleri tarihine baktığımızda, diğer tüm medeniyetlerin kadını alçalttığını, cadı olarak kabul edip ateşlerde yaktığını görürüz. İslam medeniyeti ise, kadını yüceltmiş, haklarını iade ederek koruma altına almış, anne olarak cenneti ayaklarının altına sermiştir..

   Milli Görüş ve Saadet Partisi olarak biz çözümü; Kadının aile ve toplumsal hayattaki yerine ait bugünkü zihniyetin, kadına ait bakış açısının Efendimizin bize bildirdiği referanslar dahilinde değişmesinde görüyoruz. Uluslararası İnsan Hakları Beyannamesi olarak kabul ettiğimiz ´´Veda Hutbesinde´´ Efendimiz(SAV);

  ´´Ey insanlar.!

Kadınların haklarına riayet etmenizi ve bu hususta Allah´a karşı sakınmanızı tavsiye ederim´´ buyurmuşlardır.

   Sizin hayırlınız, ailesine ve eşine en hayırlı olanınızdır, diyerek kadına İslamdaki uygulama ve bakış açısını ifade etmiştir.

   Bu tavsiyeden yola çıkarak, Milli Görüş´ün merhum lideri Prof.Dr.Necmettin Erbakan hocamız 1983 tarihinde, Türkiye´de ilk kez Refah Partisi Kadın Kollarını kurarak, toplumsal seferberlik ile ahlaklı insan olmanın, erdemli olmanın, insana- canlıya hatta eşyaya saygılı olmanın gereğini anlatmış, dünyayı- doğayı- kadınları ve insanlık onurunu tüketmek yerine, tüm bu değerlerin ´´emanet olduğu´´ bilincinin inşa edilmesi ve korunmasının mücadelesini vermiştir.

   Kuzey Afrika´da, Arakan´da, Doğu Türkistan´da, Afganistan, Irak, Suriye´de ve dahi dünyanın zulüm gören tüm coğrafyasında insanlık dışı uygulamalara maruz kalan, horlanan, dışlanan, şiddet gören tüm kadınlar için, bugünün öncelikle ´´Dünya İnsanlık Günü´´ olmasını temenni ediyoruz..

   Son sözlerimiz olarak diyoruz ki;

Kadın, toplumun yapı taşıdır. Toplumu değiştirecek, ilerletecek olan kadındır. Çünkü, kadın ´´annedir´´.. Anne, neslin devamı, eğiticisi ve ilk öğretmenidir.

Kadın, birey olarak, anne olarak mutlaka toplumun ıslahında söz sahibi olmak zorundadır.Saadet Partisi Kadın Kolları´nın asli vazifesi de toplumu ıslah etmek, insanlığı huzura kavuşturmak, vatan ve milletin selameti için mücadele etmektir. Saadet Partisi, iki cihan saadetinin anahtarıdır.

Bu idealler çerçevesinde hareket etmek isteyen tüm kadınlarımızı da birlikte çalışmaya davet ediyor, bu günlerin hayırlara vesile olmasını Cenabı Allah´tan niyaz ediyoruz.



Ankara

26.04.2024

  • İMSAK 04:14
  • GÜNEŞ 05:48
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:39
  • AKŞAM 19:45
  • YATSI 21:12
  • Cuma 23.5 ° / 10.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı