9 AY BEKLENEN SEVİNÇ

9 AY BEKLENEN SEVİNÇ

Süper Ligde oynadığı dönemde son galibiyetini 3 Ocak 2012?de, deplasmanda Mersin İdmanyurdu karşısında 2-1?lik skorla alan sarı-lacivertliler, play off sezonunun uzantısındaki Spor Toto Kupası?nda Samsunspor?u 1-0 yenmeyi başarmıştı.

Ankaragücü, ligde 21 maç aradan sonra kazanırken, puan cetvelinde son sıradan kurtuldu.

PTT Birinci Lig’in 6. haftasında sahasında Kartalspor’u 1-0 mağlup eden Ankaragücü, ligde tam 21 maç aradan sonra galip gelirken, 9 ay 4 gün süren 3 puan hasretini de dindirdi. Timur Bayram Özgöz’ün golü ile sahadan 1-0’lık zaferle ayrılan sarı-lacivertliler, Göztepe’yi geride bırakıp, puan cetvelinin son sırasından kurtuldu.
Süper Ligde yer aldığı 2011-2012 sezonunun büyük bölümünü genç bir kadroyla geçiren, PTT Birinci Lig’de de en genç yaş ortalaması ile mücadele eden ve transfer yasağı bulunan Ankaragücü, Kartalspor galibiyetiyle tarihinin en kötü serisini sonlandırdı.
3 Ocak 2012’de Süper Lig’in 18. haftasında Mersin İdmanyurdu’nu deplasmanda Ergin Keleş’in golleri ile 2-1 yenen Başkent ekibi, bu galibiyetin ardından çıktığı 21 lig maçında, 3 puana hasret kalmış, tek beraberliğini Beşiktaş’a karşı 0-0’lık sonuçla almıştı. Sarı-lacivertliler, play offlu geçen sezonunun uzantısındaki teselli turnuvası gibi icat edilen Spor Toto Kupası’nda Samsunspor’u 1-0 yenmeyi başarmıştı. Ankaragücü, ligde 9 ay 4 gün süren galibiyet özlemini, 7 Ekim 2012’de bitirirken, ileriki haftalara da umut taşıdı.

Sinir bozan seride 51 gol yedi

Sarı-lacivertliler, kulüp tarihine en kötü seri olarak geçen 21 maçlık bölümde; Süper Ligde 15 yenilgi ve bir beraberlik; PTT Birinci Ligde de 1 beraberlik ve 4 yenilgi aldı. Ankaragücü, bu süreçte 9 gol sevinci yaşarken, kalesinde de 51 gol gördü.

5 oyuncu iki maçta da oynadı

Ankaragücü’nün Mersin İdmanyurdu’nu 2-1 yendiği maçta; Bilal Gülden, Ümit Kurt ve Muhammed forma giymişti. Ümit ve Muhammed, önceki günkü Kartalspor maçına da ilk 11’de başlarken, Bilal oyuna sonradan dahil oldu. Kartalspor karşısında maça 11’de başlayan Mert Erdoğan ile Gökhan Erdoğan, Mersin İdmanyurdu karşısında ikinci devre görev almıştı.

“Üst düzey mücadele sergiledik”

Ankaragücü Teknik Sorumlusu Taner Öcal, Kartalspor maçının ardından yaptığı değerlendirmede; 5 haftadır ortaya koydukları güzel futbolun karşılığını alamadıklarını dile getirip, şunları söyledi:
“Mücadelemiz, üst seviyedeydi. Artık galip gelmemiz gerekiyordu, bunu da başardık. Bu genç ve onurlu takım, çok iyi yerlere gelecek. Bize sahip çıkan taraftarımıza çok teşekkür ediyoruz. Onların varlığı, bizim için itici bir güç. Bu gençlerin hepsi, geleceğin yıldızları olacak. Galibiyetlerimiz devam edecek. Puanları yavaş yavaş toplayıp, hak ettiğimiz yere geleceğiz.”

Misket havasıyla galibiyeti kutladılar

Ankaragücü oyuncuları ve teknik ekibi, maçın bitiş düdüğü ile birlikte stattan yükselen müzik eşliğinde, orta alanda toplanıp misket oynadı ve galibiyeti kutladı. Maç boyu takıma büyük destek veren taraftarlar, 90 dakika bitiminde oyuncuları tribünlere çağırıp, uzun süre sevgi gösterisinde bulundu.



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

30.04.2024

  • İMSAK 04:07
  • GÜNEŞ 05:43
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:40
  • AKŞAM 19:49
  • YATSI 21:18
  • Salı 24.2 ° / 11.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 21.9 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 16.4 ° / 9.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı