9. Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festival`ine muhteşem kapanış seremonisi yapıldı

9. Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festival`ine muhteşem kapanış seremonisi yapıldı

Çubuk ilçesinde bu yıl 9?uncusu düzenlenen ?Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali? düzenlenen kapanış seremonisi ile son bulurken, festivale destek olanlara ve yurt dışından gelen misafirlere de teşekkür plaketi verildi.

 Festival süresince yurt içinden ve yurt dışından yüzbinlerin akın ettiği 9. Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali’nin kapanış törenine müthiş bir katılım vardı. Festivalin kapanış töreninin yapıldığı Atatürk Parkı ve Atatürk Caddesi tarihi gecelerinden birini yaşadı. Vatandaşların akın akın geldikleri festival alanındaki turşu statlarında erkenden turşular bitti. Bu arada vatandaşların, kalabalık gruplar halinde festival alınana akın etmesi ise ilginç görüntüler oluşturdu. Bu yılki festivalde festival alanına yeni sokakların eklenerek genişletilmesi bile gelen insan seli karşısında yetersiz kaldı. Festivalin kapanış programını izlemek için gelen yüzbinlerce insan, Atatürk Parkı içerisindeki şöleni park alanı dışında kurulan dev ekrandan izledi.

-Mevlana gösterisi geceye ayrı bir renk kattı.

Festival etkinlikleri çerçevesinde festivalin son günü ’’Mevlana’’ konulu defile düzenlendi. Ankara Olgunlaşma Enstitüsü tarafından Mevlana yılı olarak ilan edilen 2007 yılında hazırlanan, yaklaşık 30 ayrı kıyafet mankenler tarafından sunuldu. Büyük beğeni toplayan defilede, sema gösterisi ve tasavvuf müziği eşliğinde ‘Mevlana’ giysileri sergilendi.

Festival seremonisi kapsamında `Hayat Bayram Olsa` şarkısı eşliğinde davetlilerin ve izleyenlerin ellerinde Türk Bayrağı salladığı gecede kapanış konuşmasını yapan Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, konsersizde festivalin nasıl yapıldığını Çubuk Turşu ve Kültür Festivali ile cümle alemin gördüğünü söyledi. Üretimin şehri Çubuk’un festivalle bereketlendiğini vurgulayan Başkan Özden, ’’ Festivalimize yurt içinden ve yurt dışından gelen tüm misafirlerimize teşekkür ediyoruz. Suriye ve Mısır’da yaşanan olaylara karşı bulunan hassasiyetimiz nedeniyle bu yıl sahne programlarını iptal ettik. Ancak buna rağmen festivalimizi yüzbinlerce insan ziyaret etti ve ilçemizden alış veriş yaptı’’ dedi.

Yapılan hizmetlerle ilçenin merkezle bütünleştiğini kaydeden Başkan Özden, festival süresince 6 şeritli Çubuk Ankara yolunun yoğunluk nedeniyle kilitlendiğini ifade etti.

Başkan Özden, ’’Gerçekten 4 gün çok yoğun bir misafir akımına uğradık. Yüzbinlerce insan ilçemize geldi. Bizleri tanıdı, ilçemizi tanıdı, ilçemizden ürünler aldılar ve giderlerken de yüzlerinde memnuniyet ifadelerin gördük. Onların mutluluğunu görünce bundan dolayı bizde mutlu olduk. Sadece Ankara’dan değil yurt dışından ve çevre illerden insanlar geldi. Gerçekten Çubuk adına, şanına değer bir festival icra etti. Ben eme geçen herkese ve ilçe halkına çok teşekkür ediyorum’’ diye konuştu.    

-Çubuklu hayırseverlerden ‘Çubuk Mağlaj Dostluk Köprüsü’ne destek

Konuşmaların ardından hayırsever ilçe esnafları tarafından Bosna Hersek’de köprü yaptırmak için toplanılan 48 bin 810 Euro para Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden tarafından Maglaj Belediye Başkanı Mehmet Mustabasıc’a verildi. Hayırsever işadamlarının da katıldığı temsili çek verilişinde Konuşan Başkan Özden, geçtiğimiz aylarda Maglaj’a gönderdikleri heyet tarafından yapılan inceleme ve araştırmada Osmanlı yadigarı Maglaj’ın ihtiyacı olan köprünün yaptırılmasına karar verildiğini söyledi. Hayırsever işadamları tarafından kendi aralarında toplanan parayla geçmişte atalarının yaptığı gibi Bosna Hersek’in Maglaj kentine köprü yaptırılacağını ve adının da ‘Çubuk Mağlaj Dostluk Köprüsü’ olacağını kaydeden Başkan Özden, katkı ve destek veren herkese teşekkür etti.

Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden’i ve ekibini tanımaktan son derece mutlu olduklarını söyleyen Maglaj Belediye Başkanı Mehmet Mustabasıc, Maglajlıların Çubuklularla dostluk köprüsü ile birbirlerine gönülden bağlandığını ifade ederek, tüm Çubukluları Bosna Hersek’te evleri olan Maglaj’a beklediklerini söyledi.  

Festivalin son günü Ankara Milletvekili Zelkif Kazdal, Ak Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan, Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden ve ÇUDEF Başkanı Recep Taş, vatandaşlarla taş dibekte buğday dövdü, turhan çalkaladı ve saç ocak üzerinde cızlama çevirdi.  Kendileri için pişirilen yöresel tatlı olan hoşmerimi tadan Kazdal ve beraberindekiler milli içek olan ayrandan içtiler.

Festivalin son günü konuk ülkelerin temsilcilerine teşekkür plaketi veren Başkan Özden, ÇUDEF Başkanı Recep Taş’a da ‘Kültür Meydanı’ ile festivale gelen misafirlere ilçenin tarihi ve kültürel tanıtımını yapması ve festivale katkı vermesi nedeniyle başarı plaketi verdi.  

Konuk grupların festival süresince sundukları renkli gösteriler, davetlilerden büyük beğeni toplarken, kapanış seremonisinde ellerinde salladıkları Türk Bayrakları davetlilerden alkış aldı. Festival 5 ülkeden gelen 200’e yakın halk oyunları grubunun sahnede birlikte seslendirdikleri `Hayat bayram olsa` şarksı ile son buldu.



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

02.05.2024

  • İMSAK 04:04
  • GÜNEŞ 05:40
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:40
  • AKŞAM 19:51
  • YATSI 21:21
  • Perşembe 16.4 ° / 9.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 18.2 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 14.5 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı