95’inci yıl Nazım’da kutlandı

95’inci yıl Nazım’da kutlandı

Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 95’inci yıldönümü, Yenimahalle Belediyesi ve Ankara Kulübü işbirliğinde Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Geceye Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ve Ankara Kulübü Derneği Gen

Gece Sinsin’le başladı

Etkinlikler Kongre ve Sanat Merkezi’nin bahçesinde, müziğinde kahramanlık nağmeleri bulunan, Türklerin yiğitlik ve mertlik simgesi olarak bilinen “Sinsin” oyunu ile başladı.

Atatürk ve silah arkadaşları için yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, 27 Aralık 1919 gününü anlattı ve “Bu ulusa kimse zincir vuramamıştır ve vuramayacaktır. Bugün kim olursak olalım, hangi makamlarda olursak olalım herkes konumunu Mustafa Kemal Atatürk’e, kurduğu cumhuriyete ve devrimlerine borçludur. Biz onun yolundan ayrılmadık, çocuklarımız, torunlarımız da Ata’nın yolunda yürümeye devam edecek” dedi.

Atatürk`ün "Seymenlik Geleneğini Yaşatın" talimatıyla 1932 yılında kurulan Ankara Kulübü Derneği’nin Başkanı Metin Özaslan da “Bu geleneksel kurumu ilelebet yaşatacağız. Seymenlik ruhunu sonsuza kadar yaşatmak bizim andımızdır” diye konuştu.

Milli mücadeleye katkılar plaketle taçlandı

Gecede Milli Mücadeleye katkı sağlamış Ankara önderleri de plaket aldı. Kargalılı Kara Mustafa Ağa Ailesi adına torunu İsmet Tekeli’ye, Karaşarlı Zeynep Varol ailesi adına torunu Yıldırım Varol’a, Haymana Müftüsü Ahmet Vehbi Dönmez Efendi Ailesi adına torunu Vehbi Dönmez’e, Haşalılı Mehmet Ağa Ailesi adına da kızı Andaç Adak’a plaketleri protokol tarafından verilirken Çınar Seymenler de gecede plaketle ödüllendirildi.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün başta Ankaralılar olmak üzere Türk milletine armağan ettiği Atatürk Orman Çiftliği’ne ilişkin çalışmaları ve çabaları içinse Prof. Dr. Yalçın Memluk adına kızı Oya Memlük’e Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Doç. Dr. Yücel Çağlar adına da Metin Özaslan tarafından plaket takdim edildi.

Seymen gösterileriyle devam eden gece Yenimahalle Belediyesi Klasik Türk Müziği Topluluğu’nun verdiği Atatürk’ü anma konseri ile son buldu.



Ankara

04.05.2024

  • İMSAK 04:00
  • GÜNEŞ 05:38
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:41
  • AKŞAM 19:53
  • YATSI 21:24
  • Cumartesi 14.5 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 14.7 ° / 5.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 16.5 ° / 2.2 ° Güneşli