“Mamak’ın OTELKENT Olmasına İzin Vermeyeceğiz”

 “Mamak’ın OTELKENT Olmasına İzin Vermeyeceğiz”

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, Ankara’nın en büyük Lavanta Bahçesi’nde 4 yılın değerlendirmesini yaptı, 174 projeden bahsetti.

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, Lavanta Bahçesi’nde basın mensupları ile bir araya geldi. Mamak Belediyesi Lavanta Bahçesi Sosyal Tesisi’nde gerçekleştirilen basın toplantısına katılım yoğundu. 

 

Göreve geldiği günden bu yana birçok projeye imza atan Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın.” öğüdüne uygun olarak çalıştıklarını ifade etti. Başkan Murat Köse, “4 yılda yaptığımız çalışmalarla artık gönül rahatlığı ile Mamak Daha Güzel Oluyor diyorum. Mamak’ın Çehresini değiştirecek projelere bu 4 yılda imza attık. Hizmette kapsayıcılık ilkesi gereği olarak 7’den 70’e her yaşta insanımıza, herkesin ihtiyaç durumuna göre hizmetlerimizi gerçekleştiriyoruz. Önceliğimiz ve hedeflerimiz çerçevesinde, yeni binalarımızı, tesislerimizi ve mekanlarımızı yani donanımlarımızı artıracak şekilde inşa çalışmaları yaparak bununla birlikte yeni hizmet alanları oluşturarak daha çok insana ulaşmak için projeler geliştirdik” diye konuştu. 

 

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, yapılan projelerden bahsederek Güzel Mamak’ı her geçen gün daha yaşanılabilir daha konforlu bir ilçeye dönüştürdüklerini söyledi. Başkan Murat Köse, “Mamak sınırları çizilirken hep konut alanlarını içeren bir ilçe oldu. Bizim ilçemiz aslında ‘otel kent’ diye de zaman zaman ifade ediliyor. Sabahın erken saatlerinde binlerce insanın başka ilçelere şehrin başka yerlerine taşındığı, akşam da yine aynı şekilde binlerce insanın tekrar yolda eziyet çekerek evlerine döndüğü  mekanlardır Otel kentler… Mamak da aslında bu ilçelerden biri. Ancak bu bizim için üzücü. Mamak’ın otel kent olmasına izin vermedik vermeyeceğiz. Bu anlamda ilçemizin bir vizyon kazanması çok önemli. Bu çerçevede Kızılca’da 60 bin metrekare alanda orta ölçekli diyebileceğimiz bir oto sanayi sitesi yapmak için çalışma başlattık. Mamak belediyesi olarak yeri biz satın aldık şu anda proje çalışmalarını yapıyoruz. Mamak'taki oto tamircilerini, oto elektrikçilerini bir yerde toplayıp bölgemizi bu tür ihtiyaçları karşılayacak bir sanayi sitesine dönüştürüyoruz. Ayrıca Ortaköy'ün üst tarafında bizim kurban pazarı olarak tarif ettiğimiz yerin üst tarafında 3 milyon metrekare bir alanda Organize Sanayi Bölgesi çalışmasına, Mamak Organize Sanayi Bölgesi çalışmasına başladık. İnşallah bu çalışmalara hız vereceğiz. Binlerce insan Mamak’ta artık kendi kentinde iş sahibi olacak. ” dedi. 

 

174 Vizyon Proje

 

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, vizyon projelere değindi, bugüne kadar 21 uyanık kütüphane, 6’sı portatif 8 yüzme havuzu, 5 gençlik merkezi, 6 köy konağı, 23 millet kıraathanesi, 3 anaokulu, buz paten pisti, lavanta bahçesi, ekolojik köy, trafik eğitim parkı ve macera parkı ile birlikte çok sayıda merkez, tesis, spor alanı açtıklarını söyledi. 

 

Başkan Murat Köse konuşmasını, “Asıl mesele, şehirleri, imar ve inşa etmekle birlikte, halkın kalbini kazanmak ve gönlüne girmektir. Biz de bugüne kadar 174 eseri ve hizmetleri yaparken kadim ilkelere uyarak çalışıyoruz ve ne yaparsak yapalım gönüle girmeden olmaz diyor bunu da Gönül Belediyeciliği ile taçlandırıyoruz. Milletimize hizmet ederken aşk ile çalışıyor, güzel ilçemizi inşa ederken ihya faaliyetlerine de önem veriyor, ilçemizi gülistana çevirmek, şehrimizi erdemli bir şehre çevirmek için çalışıyoruz.  Niyet hayır akıbet hayır diyorum” diyerek sonlandırdı. 



Ankara

27.04.2024

  • İMSAK 04:12
  • GÜNEŞ 05:47
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:39
  • AKŞAM 19:46
  • YATSI 21:14
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 26 ° / 12.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı