Abalı Baba Türbesi ve Yenimahalle Evi açıldı

Abalı Baba Türbesi ve Yenimahalle Evi açıldı

İlçenin dört bir yanına yaptığı yatırımlarla adından söz ettiren Yenimahalle Belediyesi, Memlik Mahallesi’ne konumlandırdığı Yenimahalle Evi ve restorasyon işlemlerini tamamladığı Abalı Baba Türbesi’ni açtı.

İlçenin dört bir yanına yaptığı yatırımlarla adından söz ettiren Yenimahalle Belediyesi, Memlik Mahallesi’ne konumlandırdığı Yenimahalle Evi ve restorasyon işlemlerini tamamladığı Abalı Baba Türbesi’ni mahalle sakinlerinin katılımı eşliğinde açtı.

Dualar ve belediyenin lokma ikramı ile başlayan açılış törenine Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ve eşi Azize Yaşar, CHP Ankara Milletvekili Umut Akdoğan, CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Gökay Yıldırım, Belediye Başkan Vekili Mehmet Kartal, Belediye Başkan Yardımcıları Erhan Aras ve Hüseyin Boran, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

15 yıldır her mahalleye eşit hizmet götürdük

Açılış töreninde vatandaşlara seslenen Başkan Yaşar, “15 yıldır Yenimahalle’nin hiçbir bölgesini ayırt etmeden her vatandaşa eşit hizmet götürüyor, uzak yakın demeden merkezimiz de ne imkan varsa en uzak mahallemizde de aynı imkanların sağlanması için aralıksız çalışıyoruz. Amacımız yaşamaktan mutlu olunan bir ilçe yaratmaktı ve bunu başarmış olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Memlik Köyü’nde bulunan Abalı Baba türbesi şehir içi ve dışından birçok vatandaşın ziyaret ettiği bir türbedir. Yıllar içerisinde yıpranan ve tadilat, restorasyon ihtiyacı doğan türbemizi baştan aşağı yenileyerek ziyaretçilerin kullanımına yeniden açtık” dedi.

Yenimahalle Evi bölgeye değer katacak

Yaşar, “Mahallemize kazandırdığımız Yenimahalle Evi’nde 500 kişilik taziye evi, Yenimek ve muhtarlık hizmet noktası bulunuyor. Yenimahalle evinde davet, yemek, mevlit, nişan, kına, asker uğurlaması ve sünnet gibi organizasyonları mahalle sakinleri ücretsiz olarak düzenleyebilecek. Yenilediğimiz Abalı Baba Türbesi ve açılışını yaptığımız Yenimahalle Evi bölgeye büyük değer katacak. Kimsenin kimliğine, ırkına, inancına bakmadan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emanet ettiği eşit yurttaşlık düşüncesiyle her mahalleye eşit hizmet götürüyoruz. Bu düşünceyle durmaksızın çalışmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

“Hizmetler Türkiye’ye örnek oluyor”

CHP Ankara Milletvekili Umut Akdoğan da, “Yenimahalle’nin bir evladı olarak bölgemize kazandırılan böylesine anlamlı eserlerle gurur duyuyorum. 2009 yılından beri Yenimahalle’de büyük bir hizmet anlayışı var. 15 senelik bu hizmet anlayışının devam etmesini diliyorum. Ben Türkiye’nin dört bir yanını gezen ve Yenimahalle’de yapılan hizmetleri gözlemlemiş olan bir kardeşinizim. Yenimahalle’de ayrım yapılmadan kaynakların ne kadar iyi ve doğru kullanıldığına tanıklık etmiş bir insanım. Yenimahalle’de yapılan yatırımlar, Türkiye’nin dört bir yanındaörnek alınıyor. Yenimahalle’ye böylesine büyük değerler kazandıran Fethi Başkanımıza teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum” şeklinde konuştu.



Anahtar Kelimeler: Abalı Türbesi Yenimahalle açıldı

Ankara

27.04.2024

  • İMSAK 04:12
  • GÜNEŞ 05:47
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:39
  • AKŞAM 19:46
  • YATSI 21:14
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 26 ° / 12.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı