Adaletten Hızlı Yürüyorlar

Adaletten Hızlı Yürüyorlar

"Abdullah Cömert, Ali İsmail Korkmaz, Ethem Sarısülük, Mehmet Ayvalıtaş, Medeni Yıldırım ve adalet için adaletten daha hızlı" sloganıyla yola çıkan Kadir Canbek, Ulaş Çakar ve Canberk Apiş`in Ankarada Ethem Sarısülük?ün vurulduğu Güvenparkta Karafillerle

19 Temmuz’da Antalyada yeryüzü sofralarında başlayan Adalet için adaletten hızlı sloganı ile demokrasiye dikkat çekmek isteyen Gençler Güvenparkta Ethem Sarısülük’ün kardeşi ile bir araya gelerek Ethem’in vurulduğu yere karanfil bıraktı.

19 Temmuz Perşembe günü gece Antalya`dan yola çıkan eylemciler, `Adalet için, adaletten daha hızlı` yürüyeceklerini söyleyerek, Gezi Parkı eylemlerinde hayatını kaybeden arkadaşlarına ada-let aramak için yola çıktılar.

Yaklaşık 1000 km`lik bir yol haritası çizen eylemciler, Antalya`dan başlattıkları yürüyüşü Burdur, Afyonkarahisar, Eskişehir, Ankara, Bolu, Sakarya, Kocaeli güzergahından İstanbul Gezi Parkı`na kadar sürdürecekler. Eylemciler, Eskişehir`de Ali İsmail Korkmaz`ın hayatını kaybettiği, Ankara`da Ethem Sarısülük`üğn hayatını kaybettiği yerlere karanfil koyup, yürüyüşlerini Gezi Parkı`na kadar devam ettirecekler.

Ankara Güvenparkta Ethem sarısülük’ün kardeşi ile birlikte bir araya gelen ve Ethem’in vuruldupğu yere karafiller bırakan gençlere vatandaşlarda destek verdi. Eylemleri ile ilgili Beril Çuhadaroğlu’nun sorularını yanıtlayan gençler ; “ Gezi Parkı `direnişi` boyunca hayatını kaybeden hiç tanımadıkları arkadaşları Abdullah Cömert, Ali İsmail Korkmaz, Ethem Sarısülük, Mehmet Ayvalıtaş, Medeni Yıldırım çin böyle bir yürüyüşe başladıklarını, Türkiye`de adalet sisteminde sorun olduğunu düşündüklerini, katillerin, tecavüzcülerin dışarda olduğu bir ülkede, ülkenin geleceği için kaygılanan, geleceğe dair sözü olan, doğasına ve çevresine sahip çıkan insanların adaletsizce cezaevlerinde tutulduğunu söylediler.
"Abdullah Cömert, Ali İsmail Korkmaz, Ethem Sarısülük, Mehmet Ayvalıtaş, Medeni Yıldırım ve adalet için adaletten daha hızlı" sloganıyla çıktıkları yolda birçok engelle karşılaşabileceklerini düşünen eylemciler, ne pahasına olursa olsun çıktıkları yolda hedeflerine ulaşacaklarını Eskişehir`de Ali İsmail Korkmaz`ın öldürüldüğü, Ankara`da Ethem Sarısülük`ün öldürüldüğü yerlere karanfil bıraktık.  İstanbul Gezi Parkı`na doğru yollarına devam edeceklerini vurguladılar.

Haber: Beril Çuhadaroğlu



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

03.05.2024

  • İMSAK 04:02
  • GÜNEŞ 05:39
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:41
  • AKŞAM 19:52
  • YATSI 21:22
  • Cuma 18.2 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 14.5 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 14.7 ° / 5.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı