A’DAN Z’YE COVİD-19’UN TÜRKİYE’DEKİ ETKİLERİ ÇALIŞTAYI

A’DAN Z’YE COVİD-19’UN TÜRKİYE’DEKİ ETKİLERİ ÇALIŞTAYI

İYİ Parti Toplumsal Politikalar Başkanlığı tarafından, “A’dan Z’ye Covid-19’un Türkiye’deki Etkileri Çalıştayı” Online Zoom Webinar’ı olarak düzenlendi.

Çalıştaya İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile birlikte İstanbul BB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara BB Başkanı Mansur Yavaş ve Eskişehir BB Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen katılarak birer konuşma yaptılar. Akademisyen ve Bilim Adamlarının bulunduğu kapsamlı ve geniş çapta Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen Çalıştayı çok sayıda partili izleme imkânı buldu.

Çalıştayın açılışında konuşma yapan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Çalıştayın önemine dikkat çekti ve düzenlenen çalıştayla Covit-19 hakkında bilgilenme imkânı bulacaklarını söyledi.  

Akşener konuşmasında, Çalıştaya katılım gösteren Belediye Başkanlarına teşekkürlerini iletirken, Millet ittifakının belediye başkanlarına çalışmalarından dolayı ayrıca teşekkür etti ve başarılarının devamını diledi.

Toplumsal Politikalar Başkanı Şenol Sunat ise, Çalıştaya katılan tüm panelistlere birer birer teşekkür ederek konuşmasına başladı ve şunları söyledi:

“30 Ağustos Zafer Bayramı vesilesi ile hiçbir bahanenin ardına sığınmadan layıkıyla, coşkuyla kutlayacağımız Zafer Bayramımız kutlu olsun diyorum. Toplumsal Politikalar Başkanlığı olarak 30 İlimizden ve bazı illerimizden 35 uzman hekim arkadaşımızla oluşturduğumuz İYİ Sağlık Kurulu ile uzun süredir Türkiye’deki bu pandemi sürecini takip ediyoruz. İllerden bize gelen haberler, vaka sayıları ve ölüm oranlarının resmi açıklamaların çok çok üstünde olduğu, açıklamaların gerçekleri yansıtmadığı şeklinde geliyor. Halbuki, veriler doğru verilmiş olsa belki toplum üzerindeki bu rehavet kalkacak, işin ciddiyeti daha çok anlaşılacak belki de daha ciddi önlemler alınacak. Artık ortaya çıkmıştır ki, Türkiye’yi yönetenler ekonomik ve siyasi kaygılar nedeni ile sağlıklı yaşamdan ziyade sonuçlarını gözardı ederek hastalıkla birlikte yaşamayı topluma reva gördü. İnşallah Türkiye daha büyük bedeller ödemek durumunda kalmaz. Bunu zaten değerli bilim adamları çalıştayımızda detaylı bir şekilde ele alacaklar.

Herkesin eşit ve adil barınma, sağlık, eğitim ve sosyal haklara sahip olmadığı ortada iken bu salgın nedeni ile ortaya çıkan problemlerle baş etmenin ne kadar zor olduğu ortada. Sağlıklı ekonomiler için sağlıklı toplumlar, sağlıklı toplumlar için de sağlıklı ekonomiler gerekli. Gelir dağılımındaki giderek artan eşitsizlikler böyle salgınlarda bedensel ve ruhsal sorunları ve hastalığa yakalanma riskini artırıyor, hastalığın tedavisi de her geçen gün gecikmeye başlıyor. Virüsün neden olduğu belirsizlik, korku ve psikolojik travma sonrası stres bozuklukları ile de mücadele etmek zorundayız. Toplumsal Politikalar Başkanlığı olarak fırsat eşitsizlikleri, sosyal politikalar ve psikososyal konularda da çalışmalarımızı sürdürdüğümüzü ifade etmek istiyorum. Pandeminin özellikle de engelliler üzerindeki etkilerini değerlendirebileceğimiz Türkiye çapında bir anket çalışmasını başlattık. Hızlı bir şekilde bu anket çalışmasının sonuçlarını da kamuoyu ile paylaşacağız. Bugünkü ele aldığımız konular çok yönlü konular. Bu çalıştay sonuçlarının ülkemize hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

Küresel ve ulusal bir problem haline gelen Covid-19 hakkında sorunları her türlü detaylarıyla vermek, uzmanlarından birinci ağızlardan çözümlerini iletmek üzere düzenlenen çalıştaya katılım gösteren Belediye Başkanları, öncelikle Covit-19 nedeni ile kendi illerinde aldıkları tedbirler ve uygulamaya koydukları yenilikler hakkında bilgiler aktardılar.  Ardından kendilerine izleyiciler tarafından yöneltilen soruları cevaplandırdılar.

Birkaç bölüm olarak düzenlenen Çalıştay, pandemi sonrası yapılması gerekenler, alınacak önlemler ve korunma yöntemleri gibi bir çok konu hakkında bilgilerin paylaşıldığı, değerli Akademisyen ve Bilim İnsanlarının konuşmalarıyla sürdü.



Ankara

28.03.2024

  • İMSAK 05:07
  • GÜNEŞ 06:32
  • ÖĞLE 12:59
  • İKİNDİ 16:29
  • AKŞAM 19:15
  • YATSI 20:35
  • Perşembe 21.3 ° / 5 ° Güneşli
  • Cuma 17.9 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 8.3 ° Güneşli