Ağıralioğlu: Erdoğan'ın 2002'de bulduğu kalabalıkları bularak iktidarı ondan alacağız

Ağıralioğlu: Erdoğan

Yavuz Ağıralioğlu “Tayyip Bey, saha insanıdır. Kendisi kalabalıkları bularak memleket yönetme emanetini almıştı. Erdoğan'ın 2002'de bulduğu kalabalıkları bularak iktidarı ondan alacağız” dedi.

İYİ Parti, esnaf ziyaretlerinin ardından tematik mitinglere başlayacak. Partinin miting stratejisini anlatan Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Ağıralioğlu “Tayyip Bey, saha insanıdır. Kendisi kalabalıkları bularak memleket yönetme emanetini almıştı. Erdoğan'ın 2002'de bulduğu kalabalıkları bularak iktidarı ondan alacağız” dedi.

Erken seçim çağrısı yapan muhalefet, meydanlara indi. CHP Mersin’de seçim mitinglerine başlarken, bir süredir esnaf ziyareti yapan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener esnaf ziyaretlerini tamamladıktan sonra nisan ayında tematik mitinglere başlayacak. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Ağıralioğlu, partisinin miting stratejini mecliste bir grup gazeteciye anlattı.

‘Emekli geçinemiyor’ demek yerine geçinemeyen emekliyi kürsüye çıkardık’

İYİ Parti’nin yapmaya başlayacağı tematik mitingler hakkında bilgi veren Ağıralioğlu ”Meclis kürsüsünde muhalefet söyleyince iktidar ‘siz her şeyi kötü görmek hevesindesiniz’ diye savunma refleksi geliştiriyor. Milletin sesi duyulmaz olunca genel başkanımız her hafta bir dezavantajlı kişiyi grup toplantısında konuşturmaya başladı. ‘Emekli geçinemiyor’ diye bizim söylememiz yerine ‘ben geçinemiyorum’ diye bağıran bir emekliyi, ‘çiftçilerin durumu kötü diye’ bağıran bir muhalefet yerine ‘bu ürünü tarladan kaldırın, tarlamız size vereceğim’ diyen çiftçiyi, ümidini kesmiş bir öğrenciyi, yeterli desteği alamadığı için işletmesini kapatan bir esnafı kürsüye çıkardık. Memleketim problem alanlarının tamamı görülmüş oldu” dedi.

‘Miting yapabilme kapasitesi hükümeti korkuttu’

Ağıralioğlu “Şimdi o problem alanlarında, beklentinin artık ümitsizliğe döndüğü neresi var ise; mesela Adana'ya gideceğiz çiftçi mitingi yapacağız, Manisa'ya gideceğiz hayvancılık mitingi yapacağız. Dikkat çekeceğimiz şey hangi bölge hangi iş kolunda mağdur ise o mağduriyetleri duyuracak şekilde temalı mitingler yapacağız. Gençlik mitingi, kadın mitingi, eğitim mitingi, adalet mitingi gibi. Miting yapabilme kapasitesi de korkutucu özelliktir. Gördükleri coşku onları rahatsız etti. Kalabalıklar meydanlara böyle coşkuyla gelmeye başladı mı Tayyip Bey’i sahada adamıdır, bunun ne anlama geldiğini bilir. Kendisi aynı kalabalıkları bularak memleket yönetme emanetini almıştı. Tayyip Erdoğan'ın 2002'de bulduğu kalabalıkları bularak iktidarı ondan alacağız” diye anlattı.

‘İktidar seçim psikolojisine girdi’

İktidarın son dönemde politika değiştirdiğine dikkat çeken Ağıralioğlu “Bu bütçe de, tonlama da, Tayyip Bey'in konuşma tonlaması da, hükümet kurmaylarından yaptıkları açıklamalar da gördüğümüz şey, hissettiğimiz şey şu: ustalık dönemi diye tarif ettikleri son dönem bitti şimdi ne vereyim abime dönemi başladı. Bu ‘ne vereyim abime’ dönemi AK Parti'nin başta itibar ettiği kamu muhasebesi, disiplinli harcama, seçim popülizmin yapmadan bütçeyi hazırlama, o popülist uygulamalarla bütçeyi sarsmama hassasiyeti gitti. Onun yerine iktidarda kalmak için her şikayet konusu olan şeyi madden halletmeye heves etmeye başladı. Bu bir seçim psikolojisi. Bu seçim psikolojisi erken girilmiş seçim psikolojisidir” dedi .



Ankara

29.04.2024

  • İMSAK 04:09
  • GÜNEŞ 05:44
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:40
  • AKŞAM 19:48
  • YATSI 21:17
  • Pazartesi 23.7 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 24.2 ° / 11.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 21.9 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı