AİKİDOYA İLGİ YÜZDE 50 ARTTI

AİKİDOYA İLGİ YÜZDE 50 ARTTI

Çankaya Belediyesi tarafından Yaz Spor Okulları kapsamında düzenlenen kurslardan aikidoya ilgi her yıl artıyor. Geçen yıl çok sayıda çocuk ve gencin aldığı aikido derslerine katılımda bu yıl yüzde elli artış oldu.

Çankaya Belediyesince düzenlenen aikido derslerine ilgi gittikçe büyüyor. Yaz spor okulları kapsamında düzenlenen eğitimlere katılım bu yıl yüzde elli arttı.

Çankaya Belediyesinin, gençlerin ve çocukların spor ahlak ve disiplinine sahip, güçlü bireyler olarak yetişmeleri amacıyla her yıl düzenlediği Yaz Spor Okulları, futbol, basketbol, tenis, voleybol, yüzme, satranç ve aikido branşlarında devam ediyor.

SAYI 120 ÇOCUĞA ULAŞTI

Tüm branşlara yoğun ilgi gösteren Çankayalıların özellikle aikidoya ilgisinin bu yıl daha da fazla olduğu gözlendi. Sayıları her geçen sene çoğalarak geçen yıl 80 çocuğun katıldığı aikido eğitimlerine, 2017 de yüzde elli artışla 120 çocuk katıldı. 7-14 yaş arası çocuklardan oluşan eğitimler, 30 kişilik dört sınıf olarak devam ediyor.  

KENDİLERİNİ KORUMAYI ÖĞRENİYORLAR

Fiziksel güçten çok psikolojik gücün ve kendine güvenin ön plana çıktığı aikidoda asıl amaç savunmayı öğrenmek. Aikid, insanların yaşam gücünün ve kendilerine olan güvenin artmasını sağlıyor, ruh ve bedenlerini kontrol altına almalarını sağlıyor. Çocukların parlak ve temiz zihinleri sayesinde prensipleri hızla öğrenmesi ise önemli bir avantaj. Aikidonun kazandırdığı düzen ve disiplin, çocukların okul hayatlarından günlük yaşamlarına kadar her alanda olumlu katkıda bulunuyor. Aikido eğitimlerine katılan Çankayalı çocuklar da hem başarılarını yükseltme şansı buluyor hem de gelebilecek herhangi bir saldırıya karşı kendilerini korumayı öğreniyor.

KIZ ÇOCUKLARI DAHA ÇOK TERCİH EDİYOR

8 yıldır aikido yapan 2. Dan sahibi antrenör Gamze Karakul tarafından verilen eğitimlere katılan kız çocuklarının yoğunluğu dikkat çekiyor. Özsavunmanın çok önemli olduğu günümüzde kızı olan ailelerin çocukları için daha çok tercih ettikleri aikido, kendine güven duyarak hareket etmeleri ve daha cesur olabilmeleri anlamında da önem taşıyor.  

Haber: Ebru ARZU



Anahtar Kelimeler: AİKİDOYA İLGİ YÜZDE ARTTI

Ankara

25.04.2024

  • İMSAK 04:16
  • GÜNEŞ 05:49
  • ÖĞLE 12:52
  • İKİNDİ 16:39
  • AKŞAM 19:44
  • YATSI 21:11
  • Perşembe 26.4 ° / 14.5 ° Güneşli
  • Cuma 23.5 ° / 10.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı