Aileler Dikkat

Aileler Dikkat

Yüksek Zekalı Çocuklar Vakıf Çatısında Buluşuyor.

Türkiye Üstün Zekalılar ve Üstün Yetenekliler Eğitim Kültür Sağlık Vakfı (TÜZYEKSAV), keşfedilemeyen yüksek zekalı çocukları keşfederek ve eğitimleri sağlamak üzere 2014 yılı öğretim yılında okul yapımı hazırlığında.  
Yüksek Zekalı Çocukların eğitimlerini sağlamak ve ortaya çıkarmak üzere vakıf çalışmalarını sürdüren Mütevelli Heyet Başkanı ve TÜZYEKSAV Üstün Zekalılar ve Yetenekliler Vakfı Okulları Kurucu ve Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Kiziroğlu vakıf toplantısında yaptığı açıklamasında; “Okulumuz, ülkemize ve insanlığa hizmet için; modern, çağdaş, yenilikçi, aydınlık ve lider Türkiye için; Üstün Zekalı ve Yetenekli öğrencilerin bir dünya insanı olarak yetişmesi için canla başla çalışacaktır” dedi. 

 

TOBB Üniversitesinde Vakıf çalışmaları ile ilgili geniş katılımlı bir toplantı düzenleyen 

Kiziroğlu 2013-2014 Eğitim-Öğretim yılında TÜZYEKSAV Üstün Zekalılar ve Yetenekliler Vakıf Okulları (TÜZVO) açılacağının da müjdesini verdi.

Kiziroğlu Türkiye’nin bir maden yatağı içinde olduğunu ifade ederek; “Henüz keşfedilememiş maden yataklarıyla dolu. Zaman içinde işinin ehli birileri gelip o madeni çıkaracak, ülkemizin hizmetine sunacaktır. Madenler yer altında kaldığı sürece insanlığa hizmet edemez, toplumları refah içinde yaşatamaz. Bir madenin yer altından çıkarılması işlenmesi bir tecrübe, kalkınmışlık, sanayi, her şeyden önce bilgi ve bilim işidir” dedi.

Bir gerçek var ki nüfusumuzun yüzde 2,5-3’ü içinde yer alan Üstün Zekalı ve Yetenekli bireylerin tanılaması yapılmamış olduğunu kaydeden Kiziroğlu; “Onlarla yeterince ilgilenilmemiş, bu bireylere iyi bir eğitim olanağı sunulmamıştır. Gelişmiş ülkeler bilgiyi bilime, bilimi üretime çeviriyor ve ürettiğini satıyor. Bu ülkeler, üstün ve yetenekli bireylere özel eğitim vererek hatta farklı ülkelerden bu yetenekleri getirerek sanayi çağını, uzay çağını, bilgi çağını yakalıyor ve dünyayı yönetiyorlar” şeklinde konuştu.

Haber: Beril Çuhadaroğlu

 



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

09.05.2024

  • İMSAK 03:52
  • GÜNEŞ 05:32
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:42
  • AKŞAM 19:58
  • YATSI 21:31
  • Perşembe 22.8 ° / 10.3 ° Güneşli
  • Cuma 22.9 ° / 10.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 19.4 ° / 10.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı