AİLELERİ BİLİNÇLENDİRMEYE DEVAM EDİYOR

AİLELERİ BİLİNÇLENDİRMEYE DEVAM EDİYOR

Sincan Belediyesi, aileleri bilinçlendirmeye devam ediyor.

 “Bilinçli Eşler, Mutlu Yuva” sloganı ile aileleri bilinçlendirmeye ve sağlıklı nesiller yetişmesine katkı sağlamaya çalışan Sincan Belediyesi, Evlilik Okulu projesinin yanı sıra seminerlerle de aileleri bilinçlendirmeye devam ediyor. Her hafta farklı konularda aileleri, eşleri, anneleri ve çocukları bilgilendiren Sincan Belediyesi, bu haftada Sincanlı hanımları, dinimize göre evlilik ve boşanma hakkında bilgilendirdi. Ankara İl Müftülüğü Vaizesi Özlem Çelik tarafından bilgilendirilen hanımlar; boşanmanın, Allah’ın en sevmediği helal olduğunu bir kez daha öğrendi. Dini nikahın nasıl olması gerektiğini ve mehirin özelliklerini anlatan Çelik, hanımların sorularına da cevap verdi. Karşılıklı soru ve cevap şeklinde ilerleyen seminer, hanımların büyük beğenisini topladı.

NİŞANLILIKTA DİNİ NİKAH UYGUN DEĞİL

Nişanlılık sırasında kıyılan dini nikâhın dinimizce olumlu karşılanmadığını belirten Ankara İl Müftülüğü Vaizesi Özlem Çelik; “ Dini nikah anne ve babanın rızası alındıktan sonra eşlerin de birbirini kabul etmesi üzerine 2 şahit ile kıyılır. Şimdilerde üniversitede okuyan ya da uzakta çalışırken nikâh kıyıp evlenen gençlerimiz ailelerin rızasını almadıkları için anne ve baba hakkına giriyorlar bu da dinimizce hiç uygun değildir.” dedi.

DIŞ GÜZELLİĞE DEĞİL, İÇ GÜZELLİĞE BAKIN

Evlilikte eş seçimi konusunu Peygamber Efendimizin hadislerinden örneklerle açıklayan Çelik; “Peygamber efendimiz (sav) buyurmuştur ki; “Eş seçerken şu dört özelliğe sahip olan bir eş ile evlenin. Bu özellikler; varlıklı, soylu, güzel ve dinine bağlılık. Bu dört özellikten olan biriyle evlenin fakat en güzeli en önemlisi ise dindar olanını tercih edilmesidir.” diye buyurur. Günümüzde eş seçerken özellikle maddi durum ön planda tutuluyor. Oysaki peygamberimizin bize tavsiyesi olan ahlaklı dindar biriyle evlenilmesidir.” dedi.


BOŞANMA, ALLAHIN SEVMEDİĞİ HELALDİR

Boşanma ile ilgili de önemli açıklamalarda bulunan Çelik; “Boşanma Allah`ın en sevmediği helaldir” hadisi şerifi ile boşanmanın belli şartlarda helal olduğunu fakat Rabbimizin bundan hiç hoşnut olmadığını anlıyoruz. Boşanma 3 şekilde geçerli olur; erkeğin hanımına boşamak istediğini söylemesi, kadının eşinden beni boşar mısın diyerek boşanmak istediğini dile getirmesi ve mahkeme ile boşanmak. “ dedi.



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

12.05.2024

  • İMSAK 03:47
  • GÜNEŞ 05:29
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:43
  • AKŞAM 20:01
  • YATSI 21:35
  • Pazar 9.8 ° / 7.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 16.4 ° / 7.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 16.4 ° / 5.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı