Ak Çankaya`da Adaylar Alana Çıktı

Ak Çankaya`da Adaylar Alana Çıktı

Seçimlere aylar kala Ak Parti Çankaya ilçe teşkilatı aylardır alanda sürdürdüğü çalışmaları adaylarını tanıtarak kamuoyu ile paylaştı.

İlçe başkanlığı tarafından düzenlenen sabah kahvaltısında adayların tanıtımını yapan Çankaya İlçe Başkanı Süleyman Yılmaz adayımız kim olursa olsun bizim gönlümüzde hizmet yarışı var. Adayımızın destekçisi Çankayalının hizmetkarı olacağız" dedi

JW Marriott Otel’de düzenlenen toplantının açılış konuşmasını yapan AK Parti Çankaya İlçe Başkanı Süleyman Yılmaz 9 aday adayı ile Çankaya`da hizmet yarışına girdiklerini ifade ederek " Sonuç itibariyle adayımız bir tane olacak. Aday belirleme işlemi tamamlandıktan sonra, diğer aday adaylarımızdan da adayımızın etrafında kenetlenerek çalışmalarını sürdüreceklerine dair bu kürsüden söz vermelerini istiyorum” dedi.

AK Parti Çankaya Belediye Başkan aday adaylarının tanıtım toplantısına konuşan İl Başkanı Murat Alparslan ; "Aday adaylığı sürecinin AK Parti’de kamuoyu önünde sürdüğünü ifade etti.  Alparslan, 2014 yılı Mart ayında yapılacak olan yerel seçimlerin bugüne kadar yapılmış bütün seçimlerden farklı olduğuna ve daha çok önemsendiğine dikkat çekerken, Çankaya’nın da kendileri için önemli bir ilçe olduğunu ve asla alınamayacak bir bölge olmadığını belirtti. Alparslan, “İnanmak başarmanın büyük bir kısmıdır” şeklinde konuştu.

ADAY ADAYLARINDAN BİRLİK MESAJI

AK Parti Çankaya İlçe Başkanlığı’nın düzenlediği tanıtım toplantısında söz alan Belediye Başkan aday adayları birlik ve beraberlik mesajı vererek kendilerini tanıttılar.

GÜLAY YILDIRIM

“Çankaya’nın alınması için ne gerekiyorsa yapacağım. Çankaya yıllardır hizmetten yoksundur. Hedefimiz Çankaya’dır. Hangimiz aday gösterilirsek gösterilelim var gücümüzle çalışacağız.” diyen Yıldırım Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi üzerine mastır yapıyor. Halen Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü’nde görevli olan Yıldırım uzun yıllar sendikacılık faaliyetinde bulunmuş.  

BARIŞ AYDIN

“İşadamı kimliğimle dünyayı gezmiş birisi olarak, Dünya da Türkiye’nin çok üst bir noktaya geldiğini gördüm. Ancak, Dünyaya açılan bir Çankaya’nın belediyecilik hizmetlerinden nasibini alamadığını görüyorum.  Aday olamamam durumunda aday olan arkadaşımı gece gündüz yalnız bırakmayacağım ve yanında olacağım.” diyen Aydın, TÜGİAD Ankara Şube Başkanlığı ve ASİAD Yönetim Kurulu Başkanlığını yürütmekte. 40 yıllık Ankaralı olan Barış Aydın 20 yıldır da Çankaya’da yaşıyor.

MÜNÜR BALLI

“Çankaya’nın eksikliklerini biliyorum. Bedeli ne olursa olsun teşkilatımızla birlikte Çankaya’ya hizmet etmek arzu ve temennisi içerisindeyim. Çankaya’yı tanıyan, bilen, Ankara’da birçok STK’da görev alan bir kişiyim” diyen Ballı kamuda görev yapıyor. Sendikacılık yapmış ve AK Parti Gençlik Kollarından gelen bir aday adayı.

NURAY BAYNAZOĞLU

“Bizde siyasetin içinde olmak ya da dışında olmak diye bir kavram olduğunu düşünmüyorum. Bir kez siyasete içten destek verdiğinizde zaten dışarıda kalamıyorsunuz. Partiye sadece gönül bağınız da olsa her türlü desteği veriyorsunuz. Çankaya’da öncelikle en temel belediyecilik hizmetlerini vermemiz gerekiyor. Çünkü bu konuda hala nasibini alamamış durumda. Ondan sonra da çıtayı yükseltmemiz gerekiyor.” diyen Baynazoğlu Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olmuş. Hep Çankaya’da ikamet etmiş olan Baynazoğlu Rize Pazar Eğitim Vakfı Başkanlığı yapıyor ve çeşitli STK’larda görev alıyor.

SEVDA GÜNER

“Belediyecilik anlamında park, bahçe, yol altı, yol üstü çalışmaları gibi kavramları konuşmanın bir anlamı kalmamıştır. Sınır ötesi, zihin ötesi, vizyon ötesi hayaller kurmak zorundayız. Altyapı ve benzeri işler belediyeciliğin zaten yapması gereken şeyler. Belediyeler artık yerelden küresele uzanan bir bağ olmak zorunda” diyen Güner, Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık mezunu. Radyo programcılığı, eğitim-araştırma faaliyetleri ile uğraşan Güner, Bahçeşehir Üniversitesi’nde Küresel Siyaset Uluslararası ilişkiler mastırı ile Kırıkkale Spor’da da bir süre yöneticilik yapmış.

ÜNAL OKUR

“Biz Çankaya’lıyız. Çankaya’nın mağduruyuz, Çankaya’nın mağdurunun sesi olmak istiyoruz.  Başbakanımızın İETT İşçi emeklisi olduğunu biliyorum. Ben de işçi sıfatımla buradayım” diyen Okur, 5 yıldızlı bir otelde housekeeper olarak görev yapıyor.

YALÇIN ÖZDEMİR

“Halen Ak Parti Belediye Meclis üyesiyim. Yıllarca gazetecilik yaptıktan sonra 1987–2000 yılları arasında ANAP Yerel Yönetim Politikalarını hazırladım. 30 yıla yakın bir süre Yerel Yönetimlerin Kent Bilgi sistemlerini kurdum.” diyen Özdemir, Alevilere yönelik yayın yapan Su TV’nin kurucusu. Ak Parti’nin Alevi Çalıştayı’nın içerisinde de yer almış olan Özdemir Eski bir Dev-Genç’li ve Sosyalist olarak aday.

ERSÖNMEZ YARBAY

“Siyasi mücadele uzun soluklu bir iştir. 1973 yılında bir partinin Gençlik Kolları Başkan Yardımcılığı ile başladığım siyasi hayatım halen devam ediyor. Çankaya’da AK Parti’nin en yaşlı aday adayı benim. Genç, dinamik aday adaylarıyla kendimi kıyasladığımda kendimi tecrübeli olarak görüyorum” diyen Yarbay, gençliği ve dinamikliği tecrübeyle harmanlamak gerektiğine inanıyor.

Ak Parti’den Çankaya Belediye Başkanlığı için müracaatta bulunan dokuzuncu Aday adayı Seffan Kılınç ise rahatsızlığı dolayısıyla tanıtım toplantısına katılamadı.



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

09.05.2024

  • İMSAK 03:52
  • GÜNEŞ 05:32
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:42
  • AKŞAM 19:58
  • YATSI 21:31
  • Perşembe 22.8 ° / 10.3 ° Güneşli
  • Cuma 22.9 ° / 10.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 19.4 ° / 10.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı