Ak parti aday tanıtyımında yolsuzluk tartışıldı

Ak parti aday tanıtyımında yolsuzluk tartışıldı

Ak Parti genel Başkanı Başbakan Erdoğan Ak Parti Ankara adaylarını Arena kapalı spor salonunda Ankara`ya tanıttı. Geçmiş dönemlerde Ak parti programlarına nazaran sönük geçen toplantıda Başbakan`nın gündeminde CHP`nin İstanbul Büyükşehir Adayı Sarıgül`ün

Ak Parti genel Başkanı Başbakan Erdoğan Ak Parti Ankara adaylarını Arena kapalı spor salonunda Ankara`ya tanıttı. Geçmiş dönemlerde Ak parti programlarına nazaran sönük geçen toplantı da Başbakan`nın gündeminde CHP`nin İstanbul Büyükşehir Adayı Sarıgül`ün yolsuzluk iddiası ve TÜSİAD Başkanının açıklamaları yer aldı. Ankara Milletvekilleri ve ilçe başkanları geniş katılım sağladı.

Ankara`daki ilçe belediye başkan adayları tanıtım toplantısında konuşan Başbakan Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İstanbul Büyükşehir Adayı Mustafa Sarıgül`e yüklendi. "CHP Genel Müdürü`ne pazar gününe kadar süre veriyorum diyen Erdoğan ; “ İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayınla ilgiki yolsuzluk klasörünü açıkla" diyen Başbakan, "Açıklamazsan, ben açıklayacağım" dedi.

Erdoğan Şunları maydetti; “ "Sana pazar gününe kadar süre veriyorum. Pazar gününe kadar İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayınla ilgili o yolsuzluk klasörünü açıklamazsan, CHP`nin özet klasörünü ben açıklayacağım. Yolsuzluğa karşıysan önce İstanbul adayının klasörünü açıkla. Oğlumla ilgili yaptığın açıklamalarda eğer ciddiysen, kalk elindeki belgelerini açıkla. Senin SSK genel müdürlüğündeki yaptıklarını Melih Bey`e havale ediyorum.

Sen genel başkanına yapılan kaset komplosu sayesinde buraya geldin.Sayın Baykal`a bu tezgahı kimin yaptığı ortaya çıkıyor. Bu CHP ve statüko partileri 27 mayıs darbesinden bu yana her darbe girişiminin arkasındadır. CHP tutumuna dikkat edin, nerede darbe girişimi varsa, içeriğine bakmadan CHP orada destekçi olarak yer alıyor.
Mısır`daki darbeyi bile savundular. Şu anda paralel yapının darbe girişimini de CHP var gücüyle destekliyor. Kim olduklar CHP için hiç önemli değil, yeter ki demokrasiye saldırı olsun.

1 ay önce savcı ve hakimlere hakaret eden CHP, şimdi aynı hakimleri savunuyor. Devlet içine sızmak isteyen örgüte şimdi borazanlık yapıyor. CHP genel müdürü göreve geldiğinden bu yana sahte belgeleri elinde sallıyor. Eskiden sahte mailleri belge diye sallıyordu, şimdi terfi etti, üzerinde tutunak yazan belgeleri sallıyor.”dedi.

TUSİAD`A SERT ELEŞTİRİ

TUSİAD Başkanının açıklamalarıda yüklenen Erdoğan ; “Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TÜSİAD Başkanı Muharrem Yılmaz`ın `Bu ülkeye sermaye gelmez` açıklamalarına cevap verdi. Erdoğan, "Ey TÜSİAD, ananas meselesinden niye rahatsız değilsin? Uganda da sizlere rafineri bağlantısı kuranlardan niye rahatsız değilsin? Yargı içindeki paralel örgütlenmenin, iş dünyasındaki şantajından niye rahatsızlığın yok ? Niye, çünkü bazılarının işleri tıkır tıkır yürüyor. Ananaslar gelip gidiyor" dedi.

Tüm adaylarımıza 30 Mart`a kadar devam edecekbüyük yolculukta ardından milletten yetki almak suretiyle başlayacak hizmet yarışında başarılar diyerek ; “ AK Parti olarak 12 Haziran 2011`de seçim sandıkları kapandığı andan itibaren bir sonraki seçimin startını vermiştik. Keçiören sandıklarını patlattığınız gün bir başka olacak ona göre. 30 mart seçimlere biz teşkilat olarak 2,5 sene öncesinden hazırlanmaya başlamıştık. Hazırlarımız belli bir aşamaya gelmiş çalışmalarımız beli bir seviyeye ulaşmıştı. Son aylarda hazırlıklarımıza hız verdik" dedi. Türkiye`de toplamda bin 392 belediyenin olduğunu belirten Erdoğan, sadece belediye başkanlığı aday adaylığı için başvuranların sayısının 6 bin 415 kişi olduğunu ifade etti. Erdoğan, "Bin 392 adaylık için 5 katı. Bize adaylık için başvuran bu 6 bin 415 adayın hemen tamamı belediye başkanımız olacak liyakata tabidir. Bir eleme yapmamız gerekiyordu. Bu elemeyi bir kuyumcu hassasiyetiyle, kriter ve metodu kullanarak yaptık. Halkın nabzını tuttuk, anketler yaptık, performansları ölçük, temayül yoklamaları yaptık. İl başkanlarımızın, ilçe başkanlarımızın, kanaat önderlerimizin, milletvekili genel başkan yardımcılarımızın değerlendirmelerini aldık. Son istişareleri yaptık ve adaylarımızı belirledik. 81 ilimizin adaylarını kamuoyuna açıklayıp, tanıttık. İlk kez başkent Ankara`da ilçe belediye başkan adaylarımızı tanıtıyoruz. Bazı illerimizde bakan, genel başkan yardımcısı arkadaşlarımı ilçe belediye adaylarını tanıttılar. Pazar günü de İstanbul ilçe adaylarımızı açıklayacak ve tanıtacağız. Süreç içinde tüm adaylarımız belirlenmiş şekilde tam kadro sahadaki yerimiz almış olacağız" ifadelerini kullandı.

"30 MART SEÇİMLERİ, BUGÜN HALA SANDIK DIŞI YÖNTEMLER ARAYANLARIN HEVESLERİNİ KURSAKLARINDA BIRAKACAK"

Başbakan Erdoğan, "30 Mart`a kadar aynı kararlıkla aynı heyecanla varız dimi? Sandıklar AK Parti`nin inşallah ampuluyle Türkiye`nin 780 min kilometresini aydınlatmaya varız` değil mi? Sevgili Ankaralılar, son derece önemli bir seçime giriyoruz. 11 yılın en önemli, hayati, aynı zamanda da demokrasi sürecimizdeki en tarihi seçime giriyorduk. 30 mart milli iradeniz, sandığın ve demokrasinin ilan edeceği, ülkemiz ve milletimiz adına dönüm noktası taşıyan bir seçim. 30 mart bugün hala sandık dışı yöntemler arayanların heveslerini kursaklarında bırakacak. 30 Mart bugün hala demokrasi dışı yöntemlerden medet umanları daimi bir yenilgiye uğratacak. Milli iradenin, millet egemenliğinden başka umutlar arayanların umudunun kıracak, statüko 30 Mart`la birlikte tüm umutlarını yitirecek. 30 mart artık kalıcı olarak Türkiye`de demokrasinin yerleştiğini, iktidarların milletin belirlediğini gördüğü gün olacak. Burada sizlere yakın tarihimizin son derece üzücü bir olayını tekrar hatırlatmak istiyorum. 27 Mayıs 1960`ta siyasete el konuldu. Başbakan ve arkadaşları Yassıada`ya gönderildi. Başbakan ve 2 bakanı idam edildi. 27 Mayıs cuntasının Başbakan ve 2 bakanın idam etmesi sadece o güne has bir olay değildir. Demokrasiye ve milli iradeye kastedenlerin aslında farklı niyetleri vardı. Geleceğin başbakanları, hükümetlerine çok açık aynı zamanda çok korkunç mesaj vermek istiyorlardı. `Eğer bizim çizgimize girmeseniz akıbetiniz böyle olur` mesajını veriyorlardı. 27 Mayıs`ın bu korkunç mesajı yıllar boyunca hükümetlerin üzerinde tehdit olarak sallandı. Bürokratları, böyle korkuttular. Menderes`e yapılan zulmü korkutma aracı olarak kullandılar. Siyasetin üzerine tesis ettikleri vesayetlerle, yasama ve yürütmeyi her zaman kontrol altında tutmak istediler. Biz 3 kasım seçimlerine girerken en başta bu korkutmaya ne dedik? `Yeter" diye konuştu.
ERDOĞAN, TÜSİAD BAŞKANINA SERT ÇIKTI

Başbakan Erdoğan, "Şimdi Türkiye`nin en büyük salonlarından olan bu salonlarından, Türkiye`ye sesleniyorum. Dün TÜSİAD Başkanı çıkıyor olduğundan çok farklı bir Türkiye, manzara çizmeye çalışıyor. Neymiş, HSYK ile ilgili Kanun Teklifi`nden büyük rahatsızlık duyuyorlar. Senin rahatsızlık duyduğun ne? Bir defa sen şuan da nedenrahatsızlık duyduğun için hiç gelip de bu ülkenin yetkili birimi olan Adalet Bakanı ve Hükümeti ile görüştün mü? Yok. Etrafınızda belli maaşlı memurları var. Onların sizlere vermiş olduğu bilgilerle mi siz bunu değerlendiriyorsunuz? Siz işinize gelmeyeni hemen kapıya koyarsınız. Hükümet şu anda bu ülkenin menfaatlerini korumayan insanların sağa-sola atama imkanına sahip mi? Maalesef değil" diye konuştu.

Haber: Beril Çuhadaroğlu 



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

02.05.2024

  • İMSAK 04:04
  • GÜNEŞ 05:40
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:40
  • AKŞAM 19:51
  • YATSI 21:21
  • Perşembe 16.4 ° / 9.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 18.2 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 14.5 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı