Ak PArti Adayları 7 Aşamadan Geçecek

Ak PArti Adayları 7 Aşamadan Geçecek

Ak PArti Adayları 7 Aşamadan Geçecek AK Parti, yerel seçim kampanyasına erken başlayacak. AK Partili 12 başkan yardımcısı teşkilatın haberi olmadan il il, ilçe ilçe tebdil-i kıyafet dolaşacak ve raporlar hazırlanacak. Başkan adaylarının belirlenmesinde b

AK Parti, yerel seçim hazırlıklarını tamamladı. Anketlerle halkın nabzını tutan iktidar partisi, ayrıca büyükşehirler için sosyolog ve  siyaset  bilimcilerden faydalanıyor. Bu çerçevede 19 isim, İstanbul  dışındaki 29 büyükşehirde geniş kapsamlı saha  araştırmaları  yaptı. Hazırlanan 700 sayfalık rapor, aday seçiminde  etkili  olacak.

AK Parti, belediye başkan adaylarını bayramdan sonra açıklamaya başlayacak. Kampanyasını erken başlatmayı planlayan iktidar partisi, işi sıkı tutuyor. Hem her ilde 3 ayrı anket firmasına kamuoyu  araştırması  yaptırılıyor hem de büyükşehirler için sosyolog ve  siyaset  bilimcilerden faydalanılıyor.

Bu çerçevede 19 isim,  İstanbul  dışındaki 29 büyükşehirde geniş kapsamlı saha  araştırmaları yaptı. Büyükşehirlerdeki vatandaşlar, sivil toplum kuruluşları, siyasi partiler ve mahalli idarecilerle görüşülerek kentin problemleri,  çözüm  yöntemleri,  gelişme  potansiyelleri,  fiziksel  ve sosyolojik  özellikleri  ile ilgili raporlar hazırlandı.

Zaman`ın haberine göre; toplamı 700 sayfayı bulan bu raporların en  önemli  ayrıntısı ise belediye başkan adayı  gösterilebilecek  kişiler için isim havuzu oluşturulması. Her büyükşehir için potansiyel aday adaylarının özgeçmişleri,  kişisel   özellikleri , halktaki karşılıkları, yönetme becerileri, potansiyelleri ve parti ile uyumlu çalışıp çalışamayacakları anlatıldı.

İl İl Gezilecek
AK Parti yerel yönetimlerden sorumlu genel başkan yardımcısı Menderes Türel, "Bu raporları hazırlayan akademisyenler  bizim  güvendiğimiz  isimler. Dolayısıyla oluşturdukları isim havuzuna da  güveniyoruz . Bir yönlendirme ya da istismar olmaz. Fakat hocalarımızın isimlerini açıklamak istemiyoruz." diyor. Parti olarak seçime hazır olduklarını anlatan Türel, "12 başkan yardımcım var. Hepsi il il, ilçe ilçe gezerek çalışacak. Parti teşkilatlarına haber vermeden tebdil-i kıyafet şehirleri gezecekler. Esnaflarla, vatandaşlarla sohbet edecekler. Talepleri, sıkıntıları dinleyecekler. Daha sonra bu isimler de gözlemlerini raporlaştırarak Genel Merkez`e sunacak." ifadelerini kullanıyor.

Başkan Adayları 7 Aşamadan Geçecek
AK Parti belediye başkan adaylarının belirlenmesinde bu raporlar tek belirleyici olmayacak. Adaylar, 7 aşamanın sonunda ilan ediliyor.
 

Bunların ilki anketler. İkinci sırada akademisyen raporları geliyor. Üçüncü olarak teşkilat temayül yoklamaları, daha sonra milletvekillerinin görüşleri, parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) ile Merkez Karar ve Yürütme Kurulu (MKYK) üyelerinin değerlendirmeleri geliyor. 

Son aşamada ise Genel Başkan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın yapacağı nihai çalışma ile listeler ilan edilecek.

Haber: Beril Çuhadaroğlu



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

29.04.2024

  • İMSAK 04:09
  • GÜNEŞ 05:44
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:40
  • AKŞAM 19:48
  • YATSI 21:17
  • Pazartesi 23.7 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 24.2 ° / 11.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 21.9 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı