Ak Parti Ankara Adaylarının Zorlu Sınavı Başlıyor

Ak Parti Ankara Adaylarının Zorlu Sınavı Başlıyor

Ak Parti Genel Başkanı Başbakan Erdoğan Ak Parti Ankara adaylarını Arena kapalı spor salonunda Ankara`ya tanıttı. Geçmiş dönemler de Ak parti programlarına nazaran sönük geçen toplantıda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu`na yüklendi.

.  Kemal Kılıçdaroğlu`na  SSK yolsuzluğunu hatırlatan Erdoğan, "seni Gökçek`e havale ediyorum" dedi.

 

Seçim yarışı hız kazandı adayların açıklanması ile Haymana Ak parti il genel meclis üyesi ve Haymana aday adayı olan Özdemir Turgut partisinden istifa ederek tepki gösterdi. Ak parti Ankara genelinde mevcut adaylar ile genel anlamda devam kararı alırken Çubuk Belediye Başkanı  Lokman Özden ve Beypazarı`nın da MHP`den Ak partiye geçen Cengiz Özlap`i değiştirme kararı aldı. Ak parti`nin açıklanan adaylar arasında ise Kalecik ve   Güdül ilçelerinde kadın adaylara yer verdi.

Değişmesi beklenen Sincan, Keçiören`de ise mevcut başkanlar ile devam kararı çıktı.Önemli ilçelerden olan Çankaya`da ise iş adamı kimliği ile tanınan Barış Aydın ismi açıklandı. Ankaralı olarak Etimesgut`ta Milletvekili seçimlerinde yer alan Rıza Gezer ise Sincan siyasetinde önemli bir çevreye sahip ama Etimesgut`a açıklayacağı projeler  ile alan çalışmaları yerel aday konusunda Etimesgut`ta kimin kazanacağı belli olacak. Yenimahalle`de hemşeri yarışı yaşanacak.  Kızılcahamamlı MHP`den aday olan Devran Kutlugün,ve İl özel idaresi genel sekreteri Adem Ceylan henüz adayı açıklanmayan ama mevcut CHP`li Fethi Yaşar `a karşı ipi göğüslemek üzere alanlarda yerini aldı.

Arenada gerçekleştirilen programda adaylar sahneye ilçe başkanları ile davet edilirken, aday adayı olarak aylardır alanda yer alan bir çok ismin arenada olmayışı dikkat çekti. Öte yandan geniş güvenlik önlemlerinin alındığı programda sık sık tezahüratlar ile sözü kesilen Başbakan Erdoğan Ankaralılara bu seçimin tarihi bir değeri olduğuna vurgu yaptı. konuşmasında TUSİAD  ve CHP`ye yüklenen Erdoğan Başkentlilere  seslenerek şunları kaydetti;

" 30 MART SEÇİMLERİ, BUGÜN HALA SANDIK DIŞI YÖNTEMLER ARAYANLARIN HEVESLERİNİ KURSAKLARINDA BIRAKACAK"

"30 Mart`a kadar aynı kararlıkla aynı heyecanla varız dimi? Sandıklar AK Parti`nin inşallah ampulüyle Türkiye`nin 780 bin kilometresini aydınlatmaya varız değil mi? Sevgili Ankaralılar, son derece önemli bir seçime giriyoruz. 11 yılın en önemli, hayati, aynı zamanda da demokrasi sürecimizdeki en tarihi seçime giriyorduk. 30 mart milli iradeniz, sandığın ve demokrasinin ilan edeceği, ülkemiz ve milletimiz adına dönüm noktası taşıyan bir seçim. 30 mart bugün hala sandık dışı yöntemler arayanların heveslerini kursaklarında bırakacak. 30 Mart bugün hala demokrasi dışı yöntemlerden medet umanları daimi bir yenilgiye uğratacak. Milli iradenin, millet egemenliğinden başka umutlar arayanların umudunun kıracak, statüko 30 Mart`la birlikte tüm umutlarını yitirecek. 30 mart artık kalıcı olarak Türkiye`de demokrasinin yerleştiğini, iktidarların milletin belirlediğini gördüğü gün olacak. Burada sizlere yakın tarihimizin son derece üzücü bir olayını tekrar hatırlatmak istiyorum. 27 Mayıs 1960`ta siyasete el konuldu. Başbakan ve arkadaşları Yassıada`ya gönderildi. Başbakan ve 2 bakanı idam edildi. 27 Mayıs cuntasının Başbakan ve 2 bakanın idam etmesi sadece o güne has bir olay değildir. Demokrasiye ve milli iradeye kastedenlerin aslında farklı niyetleri vardı. Geleceğin başbakanları, hükümetlerine çok açık aynı zamanda çok korkunç mesaj vermek istiyorlardı. `Eğer bizim çizgimize girmeseniz akıbetiniz böyle olur` mesajını veriyorlardı. 27 Mayıs`ın bu korkunç mesajı yıllar boyunca hükümetlerin üzerinde tehdit olarak sallandı. Bürokratları, böyle korkuttular. Menderes`e yapılan zulmü korkutma aracı olarak kullandılar. Siyasetin üzerine tesis ettikleri vesayetlerle, yasama ve yürütmeyi her zaman kontrol altında tutmak istediler. Biz 3 kasım seçimlerine girerken en başta bu korkutmaya ne dedik? `Yeter" diye konuştu.

Ak Partinin Ankara Adayları

Akyurt: Gültekin Ayantaş

Altındağ: Veysel Tiryaki

Ayaş: Bülent Taşan

Bala: İbrahim Gürbüz

Beypazarı: Tuncer Kaplan

Çamlıdere: Hazım Caner Can

Çankaya: Barış Aydın

Çubuk: Tuncay Acehan

Elmadağ: Gazi Şahin

Etimesgut: Rıza Gezer

Evren: Abdulkadir Demirci

Gölbaşı: Fatih Duruay

Güdül: Havva Yıldırım

Haymana: Hacı Aysu

Kalecik: Filiz Ulusoy

Kazan: Lokman Ertürk

Keçiören: Mustafa Ak

Kızılcahamam: Muhittin Güney

Mamak: Mesut Akgül

Nallıhan: Mehmet Mete

Polatlı: Yakup Çelik

Pursaklar: Selçuk Çetin

Sincan: Mustafa Tuna

Şereflikoçhisar: Ferda Polat

Yenimahalle: Adem Ceylan

Haber:Beril Çuhadaroğlu 



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

29.04.2024

  • İMSAK 04:09
  • GÜNEŞ 05:44
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:40
  • AKŞAM 19:48
  • YATSI 21:17
  • Pazartesi 23.7 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 24.2 ° / 11.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 21.9 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı