AK Parti Ankara İl Danışma Meclisi Toplantısı

AK Parti Ankara İl Danışma Meclisi Toplantısı

Eski Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Ankara Milletvekili Ali Babacan, "Terör örgütünü, tutuyorlar, Cenevre´de masaya oturtmaya kalkıyorlar.

Eski Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Ankara Milletvekili Ali Babacan, "Terör örgütünü, tutuyorlar, Cenevre´de masaya oturtmaya kalkıyorlar. Böyle çözülür mü, hep beraber, ´sen teröristsen buralarda işin yok, buraya ancak siyasi muhataplar oturur, barış ve çözüm için arzulu olanlar, istekli olanlar oturur.´ Bunu biz gösteriyoruz fakat bazı demokrasideTürkiye´den ileri olduğunu savunanlar, temel hak ve özgürlüklerde daha ileride olduklarını düşünen hatta bu konularda bizi eleştiren ülkelere bakıyoruz, o ülkelerin böyle bir kategori ve net bir duruşu yok" dedi.

AK Parti Ankara İl Başkanlığı Danışma Meclisi, Mamak Prof. Dr. Necmettin ErbakanKongre Merkezi´nde toplandı.

Babacan, burada yaptığı konuşmada, Türkiye´nin son 2 yılda 4 seçim geçirerek yoğun siyasi takvim süreci yaşadığını söyledi. 7 Haziran seçiminin herkesin kendisini sorgulaması gereken dersler çıkarması açısından önemli olduğunu belirten ve 1 Kasım seçimini ise halkın açtığı kredi olarak nitelendiren Babacan, 4 seçime rağmen ülkedehuzur ve istikrar ortamının önemli ölçüde devam ettiğini ve ülkenin demokrasi, temel hak ve özgürlükler alanında attığı ve atacağı adımlarla ilerlemesini sürdüreceğini dile getirdi.

Dünya ekonomisini değerlendiren Babacan, dünya ekonomisinin 2008-2009 krizinden hala kurtulamadığını, krizin tortularının pek çok ülkede var olduğunu kaydetti. NeAvrupa´da ne de gelişmiş ülkelerde toparlanmış bir ekonomi tablosu görülmediğine işaret eden Babacan, Çin´in en düşük büyüme oranı yaşadığını, Brezilya, Rus ekonomilerinin küçüldüğünü vurguladı.

Türkiye´nin bulunduğu coğrafyada ise ekonomik problemlerin yanı sıra güvenlik ve terör sorunları hakim olduğunu aktaran Babacan, güneydeki komşu ülkelerde iç savaş, kaos, terör hareketleri, göç gibi olayların yaşandığının altını çizdi.

Kuzeyde ise Rusya ile Ukrayna, Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki sorunları hatırlatan Babacan, "Bir yandan küresel ekonomide zorluklar, diğer yandan bölgedeki problemler aslında Türkiye´nin kendi içinde ne kadar dikkatli politikalar uygulaması gerektiğini gösteriyor. Böylesine zor bir coğrafyada Türkiye´nin neler yapıp yapmayacağı çok önemli, hem kendi istikrarımız hem de bütün bölgede istikrarın sağlanması açısından çok çok önemli. Üzerimizdeki sorumluluk çok büyük" diye konuştu.

Türkiye´nin ekonomik tablosu hakkında da bilgi veren Babacan, gelişmekte olan ülkelerin hepsinde problem yaşanırken Türkiye´nin yüzde 4 civarında büyüme kaydettiğini belirterek, şu değerlendirmede bulundu:

"Bu, Avrupa´daki gelişmekte olan ülkeler arasında en yüksek oran. Bütün bu zorluklara rağmen çok şükür halkımız geleceğe güvenle bakıyor, ekonomimizin çarkları dönmeye devam ediyor. Bu yıl da benzer bir büyüme oranı bekliyoruz. Dünyada bu kadar ekonomik zorluklar olmasaydı, bölgemizde her yeri kasıp kavuran terör sıkıntısı olmasaydı, Türkiyeçok daha hızlı kalkınır, büyüme oranları daha büyük olurdu. Bütün bunlara rağmen önümüzde çıkan tablo fena değil."

Türkiye´nin, ekonomisi en iyi 20 ülke arasında detaylı bir şekilde geleceğe hazırlık yapan tek ülke olduğunun altını çizen Babacan, ülkede her alanda atılacak adımların belirlendiğini ve hatta takvime bağlandığını bildirdi.

Seçim öncesinde verilen taahhütlerin tek tek yerine getirildiğini ve getirilmeye de devam edeceğini söyleyen Babacan, reformlar hayata geçtiğinde Türkiye´nin hakkettiği daha yüksek standartlara ulaşmış olacağını kaydetti.

Türkiye´nin finans sistemi ve bütçe açığı konusunda iyi konumda olduğunu ancak enflasyon konusuna dikkat edilmesi gerektiğini dile getiren Babacan, Türkiye´nin istihdam alanında da önemli çalışmalar yaptığını ifade etti.

"Her terör örgütünün uluslararası bağlantıları var"

Bölgedeki güvenlik ve terör sorununa değinen Babacan, terörün uluslararası bir problem olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Terörün artık ülkesi yok, milliyeti yok, dini yok, mezhebi yok. Terör ancak uluslararası işbirliği ile çözülebilecek bir sorun. Maalesef hiçbir ülke, terörle mücadelede tek başına başarılı olamaz. Her bir terör örgütünün mutlaka uluslararası bağlantıları var ve uluslararası bağlantılarıyla beraber topyekun entegre bir mücadele vermeyince de bu sorunu çözmek zor olur. Kendi içimizde yaşadığımız terör sorununun böylesine uzun süre devam etmesinin de asıl sebebi, bu örgütün ya da bu örgütlerin dış bağlantılarıdır. Bakıyoruz PKK´nın bir ucu İran´da, bir ucu Suriye´de, bizim AB´nin ve ABD´nin resmen terör örgütü olarak ilan ettiği bu örgütün, Suriye kolu bakıyorsunuz, bazı ülkelerin hem de batı ülkelerinin operasyon ortağı.

Bazı ülkeler, önceden verdiği gizli desteği şimdi artık aleni açık destek haline getirdi. Bu işi zorlaştırıyor. Biz diyoruz ki, ´Terör bugün bu ülkenin, bizim canımızı yakar, gün gelir sizin canınızı yakar´, bu oluyor da zaten. ´Benim teröristim daha iyidir, senin teröristin kötüdür´ diyemezsiniz. ya da ´benim bu terörist gruplarla şu anda çıkarım var, bunlarla iş yaparım´ diyemezsiniz. İlkesel ve sağlam bir duruş gerekiyor. Bunu sapasağlam prensiplerle yürütmek gerekiyor. Topyekun böyle bir mücadele verilmedikten sonra da bu problemi bitirmek mümkün olmayacak."

Dünyadaki terör saldırılarını örnek gösteren Babacan, dünyadaki tüm ülkelerin teröristlere karşı aynı tavrı ve samimi iradeyi ortaya koyması gerektiğini belirtti.

Babacan, "Terör örgütünü, tutuyorlar, Cenevre´de masaya oturtmaya kalkıyorlar. Böyle çözülür mü, hep beraber, ´sen teröristsen buralarda işin yok, buraya ancak siyasi muhataplar oturur, barış ve çözüm için arzulu olanlar, istekli olanlar oturur.´ Bunu biz gösteriyoruz fakat, bazı demokraside Türkiye´den ileri olduğunu savunanlar, temel hak ve özgürlüklerde daha ileride olduklarını düşünen hatta bu konularda bizi eleştiren ülkelere bakıyoruz, o ülkelerin böyle bir kategori ve net bir duruşu yok. Bu da bu örgütlere güç veriyor, adeta şımartıyor" ifadelerini kullandı.

Teröre karşı sonuna kadar mücadelenin etkin bir şekilde süreceğini ve terör sorununun çözüleceğini vurgulayan Ali Babacan, sığınmacı sorununa da değinerek, Türkiye´nin Suriyeli kardeşlerine evini açtığını, dünyada takdir görülen insani bir duruş sergilediğini söyledi.

Avrupa ülkelerinin ise bu konudan Suriyelilerin Avrupa ülkelerine gitmeye başlayınca haberdar olduklarına, sorunun siyasi çözüm gerektirdiğine dikkati çeken Babacan, batı ülkelerinden dünyanın her yerindeki ülkelere ilkeli, prensipli, insani değerleri olan duruşu sergilemelerini umut ettiklerini sözlerine ekledi.

Babacan´ın konuşmasının ardından basına kapalı gerçekleşen toplantıya, AK Parti Ankaramilletvekilleri Emrullah İşler, Nevzat Ceylan ve Vedat Bilgin ile partililer katıldı.



Ankara

23.04.2024

  • İMSAK 04:19
  • GÜNEŞ 05:52
  • ÖĞLE 12:52
  • İKİNDİ 16:38
  • AKŞAM 19:42
  • YATSI 21:08
  • Salı 23.1 ° / 9.1 ° false
  • Çarşamba 26.6 ° / 13.5 ° false
  • Perşembe 26.4 ° / 14.5 ° Güneşli