Ak Parti Gençlik Kolları`ndan karanfilli eylem

Ak Parti Gençlik Kolları`ndan karanfilli eylem

Parti Ankara İl Gençlik Kolları, Mısır`da 53 kişinin hayatını kaybetmesini protesto etmek için Büyükelçilik duvarına Mısır bayrağına yapıştırılmış karanfil bıraktı. Mısır`da namaz kılan halkın üzerine ateş açılmasını protesto etti.

 AK Parti Ankara İl Gençlik Kolları, ordunun yönetime el koyduğu Mısır`da 53 vatandaşın hayatını kaybetmesini protesto etmek için Büyükelçilik duvarına Mısır bayrağına yapıştırılmış karanfil bıraktı.. Grup; ABD, Almanya ve Suudi Arabistan Büyükelçiliği önüne de gelerek siyah çelenk bıraktı. AK Parti Ankara İl Gençlik Kolları üyeleri, Mısır`da yaşanan olaylarda sabah saatlerinde 53 vatandaşın hayatını kaybetmesini protesto etmek için Suudi Arabistan`ın Ankara Büyükelçiliği önünde toplandı. Suudi Arabistan`ın Mısır`da yaşanan olaylara tepkisiz kalmasını eleştiren grup, Büyükelçilik önüne `Kınıyoruz` yazılı siyah çelenk bıraktı. Grup, buradan sloganlar atarak ve tekbir getirerek ABD Büyükelçilik önüne yürüdü. Grup, ABD Büyükelçiliği önüne de siyah çelenk bıraktı. AK Parti Ankara İl Gençlik Kolları üyeleri buradan da Almanya Büyükelçiliği`ne yürüyerek siyah çelenk bıraktı. Grup, daha sonra Mısır Büyükelçiliği`ne yürüdü. Grup, Mısır`daki olaylarda hayatını kaybeden 53 vatandaşı temsilen Mısır bayrağı üzerine yapıştırılmış 53 tane karanfili büyükelçilik önüne bıraktı. Grup adına bir açıklama yapan AK Parti Ankara İl Gençlik Kolları Başkanı Yusuf Alperen Ayar, Mısır`da yaşanan olayların bir an önce normale dönmesini temenni ettiklerini kaydederek, “Mısır`daki olayların normalleşmesi yeni bir dönemin başlangıcı olacağına inanıyoruz. Bu olaylar neticesinde temennimiz o dur ki başarısız olacak halkın iradesi tekrar halka teslim edilecek. Yeniden tesisi ile sonuçlanacak bu sürecin neticesinde Mısır`da tekrar her şeyin normalleşmesi tabii ki Türkiye için olduğu kadar bütün milletler için de devletler için de bütün insanlık için tekrar insanlık tarihi boyunca darbelerin esamesinin okunmayacağı yeni bir dönemin başlangıcı olacağına dair inancımız bu süreci çok daha önemli kılmaktadır” ifadelerini kullandı. 

"Müslüman kardeşlerimizin yanındayız"
Mısır`da direniş zaferle sonuçlanıncaya kadar eylemlerine devam edeceklerini ifade eden Özköse, "emperyalist şebekenin" meydanlara inen 30 milyon kişiyi görmezden geldiğini söyledi. Özköse, “Mısır`da gerçekleşen askeri darbeye karşı, Muhammed Mursi`nin ve Müslüman kardeşlerimizin yanındayız. Tevhit ilkelerimizle adaleti tesis etmek ve özgürlüğün kapılarını açmak için mücadelemize devam edeceğiz” diye konuştu.
"Ağır bedel ödemeye hazırız"
Gazeteci-Yazar Hakan Albayrak da Skes-Picot Anlaşması ile Ortadoğu`nun hem fiziksel hem de psikolojik sınırlara ayrıldığını söyledi. Küresel emperyalizmin İslam coğrafyasını Türk, Kürt, Arap, Alevi, Sünni gibi suni sınırlarla ayırmaya çalıştığını, Türkiye`nin ise bu sınırları birleştirmeye çalıştığını aktaran Albayrak, şunları söyledi: “Mısır`daki darbe, Türkiye`ye yapılmak istenen bir darbedir. Ancak bu darbeler tutmayacak. Demokrasi saatini geri almaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Buna tevessül edenlerin alnını karışlayacağız. Ağır bedel ödemeye hazırız.”



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

29.04.2024

  • İMSAK 04:09
  • GÜNEŞ 05:44
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:40
  • AKŞAM 19:48
  • YATSI 21:17
  • Pazartesi 23.7 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 24.2 ° / 11.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 21.9 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı