Ak Parti Gökçek`i Tartışıyor

Ak Parti Gökçek`i Tartışıyor

Gezi Parkı eylemleri ve ardından ODTÜ tartışmaları ile adından sık sık bahsettiren Melih Gökçek`in Altındağ`da Başbakan yardımcısı Bülent Arınç sözleri ile alevlenen tartışma sürüyor.

 AK Parti kaynakları, genel merkez `son sözü` söylemediği halde Gökçek`in Ankara`da `büyükşehir başkan adayıymış gibi` davranmasından rahatsızlık duyulduğunu ulusal medyada yer alırken son olarak Yeniçağ gazetesi Ankara Temsilcisi Ahmet Takan`ın köşe yazısında Melik Gökçek ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli`nin görüştüğü iddiaları tartışmalarını kamuoyuna açtı.

Takan yazısında imalı bir soruda bulanarak AK partili  kaynaklardan MHP Genel Merkezine Melih Gökçek aleyhinde patlatılması için bazı dokümanlar ve bilgiler teslim edildi mi? ve Bülent Arınç çevresinden kaynaklı olduğu iddia edilen bu dokümanlara nasıl bir işlem yapıldı? sorusu Arınç ve Gökçek arasında yaşanan soğuk savaş mı var`ı  gündeme getirdi.  

Ahmet Takan MHP ve Ak Parti kaynaklarından görüşmeyi teyt ettiğini kaydederek ; 

MHP MYK üyesi ile yaptığı bir görüşmeyi kamuoyu ile paylaştı. Takan MYK üyesi ile konuşmasında şunları kaydetti;

" MYK üyesinin  "Melih Gökçek, geçenlerde Genel Merkeze geldi. Devlet Bahçeli ile birebir görüştü. Fakat görüşmeden önce çok ilginç bir şey oldu. Akşam saatleriydi, Gökçek gelmeden hiçbir neden belirtilmeksizin Genel Merkezin bütün katları boşaltıldı. Herkes gönderildi”

Herhalde inanamadığım bakışlarımdan çok aşikar oldu ki; MHP MYK üyesi,  “İnanmıyorsan, Melih Gökçek veya senin ona yakın kaynakların vardır. Teyit ettirebilirsin” dedi. Ben de, “Zaten öyle yapacağım ama teyidini de alırsam yazarım” cevabını verdim. Olurlaştıktan sonra görüşmenin içeriği hakkında detaylı bilgiye sahip olup olmadığını sordum, “Herhalde bizim adayımız ve mahalli seçimleri konuşmuşlardır” diye olasılıklar üzerinde durdu.

Haberin peşine düştüm. Aldığım bilgiyi önce MHP’de üst düzeyde bir yöneticiye sordum;  “Evet, doğru görüştüler ama talep Melih Gökçek’ten geldi” dedi. İçerik sordum, yemin billah bilmediğini, sadece bu kadar bilgi sahibi olduğunu kaydetti. Şaşırmadım, inandım. Melih Gökçek tarafına döndüm. O taraftaki kaynaklar da görüşmeyi teyit etti. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e üç gün üst üste görüşme isteğime dair not bıraktım. Herhangi bir yanıt alamadım duyduğum iddiaları sormak için.

AKP içindeki kulislerden de bir kesit sunayım sizlere (aşağıdaki sorularımın daha anlaşılır olması için);

Son günlerdeki AKP sözcülerinin Melih Gökçek aleyhinde çıkışları ortada. İktidar içinde Gökçek rahatsızlığı ve kavgası iyiden iyiye hararetlendi. Melih Gökçek’in tekrar aday olmaması için bayrak açanların en başında Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç geliyor. Arınç, bu dönem Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki’nin Büyükşehire aday gösterilmesini istiyor. "

Takan`ın soruları çok manidar oldu !!!

1- Melih Gökçek - Devlet Bahçeli görüşmesinin içeriği ve sebebi neydi?

2- AKP’li kaynaklardan MHP Genel Merkezine Melih Gökçek aleyhinde patlatılması için bazı dokümanlar ve bilgiler teslim edildi mi?..

3- Bülent Arınç çevresinden kaynaklı olduğu iddia edilen bu dokümanlara nasıl bir işlem yapıldı?

4- Dokümanların MHP’ye ve Devlet Bahçeli’ye ulaştırıldığı konusunda Melih Gökçek’e bilgi sızdırıldı mı? Sızdırıldıysa nasıl ve kimler tarafında gerçekleşti?

5- Mevlüt  Karakaya’nın Ankara adaylığı konusunda neler konuşuldu?

6- Melih Gökçek, Devlet Bahçeli’ye MHP’nin bazı yöneticileri ile ilgili duygusal ilişkilerinden bahsetti mi?..

Peşin söyleyeyim;  “ODTÜ yolu ilgili konuştuk” derseniz. İnanmam!..

Bu soruların cevapları, yıllardır Ankara’da Ülkücülerin ve MHP’lilerin desteği ile koltuğa oturan Melih Gökçek’in yeni bir istismarının açığa çıkarılması açısından çok önemli. " diyerek yeni bir tartışmanın önünü açtı.

Arınç ve Gökçek Arasında  Soğuk Savaş Mı Var ?

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın Altındağ’ın AK Parti ’li Belediye Başkanı Veysel Tiryaki için, “Kalbime sorarsanız, Veysel Tiryaki artık buralara dar geliyor, başka güzel güzel, büyük büyük şeyler de olsun diyorum ama en iyisini Allah bilir” demesi kulisleri hareketlendirdi. Gökçek’in dört dönemdir Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunu hatırlatan AK Parti kaynaklarının, ‘bayrak yarışı’ ve ‘yenilenme’ vurgusu yapması dikkat çekmişti.

29 Mart 2009’da yapılan yerel seçimlerin öncesinde kulislerde, Bülent Arınç’ın yanı sıra, dönemin Devlet Bakanı Hayati Yazıcı ve dönemin AK Parti Genel Başkan Yardımcısı İdris Naim Şahin’in Gökçek’in yeniden aday gösterilmesine karşı oldukları sıkça konuşulmuştu. AK Parti’nin büyükşehirlerdeki adayları belli olurken Ankara adayı bir türlü netleşmemiş, Gökçek’in adaylığı ancak ocak ayı başında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanmıştı.

Bakanlar belediye başkanlığına soğuk

Ulusal medyada yer alan haberlere göre son sözü Başbakan Erdoğan’ın söyleyeceği adayların arasında bakanların sayısının ise fazla olması beklenmiyor. Kulislerde; Başbakan Yardımcısı Ali Babacan (Ankara), Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker (Diyarbakır), AB Bakanı Egemen Bağış ( İstanbul ’un bir ilçesi), Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin (Gaziantep) ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın (İzmir) isimleri geçiyor. Ancak bakanların belediye başkan adaylığına sıcak bakmadığı da ifade ediliyor. Öte yandan yerel seçimlerde AK Parti listesinden aday gösterilecek bakanlar için partinin kendi takvimindeki son başvuru tarihi olan 1 Kasım’ın esas alınacağı ifade edilmişti. Ancak bu sürenin ‘sarka bileceği’ni belirten kaynaklar, aday listelerinin YSK’ya bildirileceği 1 Aralık’a kadar aday belirleme çalışmasının devam edeceğini ifade ettiler.

Haber: Beril Çuhadaroğlu

 



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

02.05.2024

  • İMSAK 04:04
  • GÜNEŞ 05:40
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:40
  • AKŞAM 19:51
  • YATSI 21:21
  • Perşembe 16.4 ° / 9.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 18.2 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 14.5 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı